► ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΛΟΜΠ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ – ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΣΚΑΣ – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ, ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Σήμερα Δευτέρα πρωί οι πραιτοριανοί ΜΑΤ της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-Θεσμών με γκλομπ και σπρέι πιπεριού επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Την κινητοποίηση είχαν οργανώσει σωματεία συνταξιούχων.

Την Κυριακή το βράδυ τα ΜΑΤ είχαν χτυπήσει με γκλομπ και χημικά την πορεία στην Καισαριανή που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στη μολυσματική επίσκεψη του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο.

%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-3-10-16

Από τη σημερινή επίθεση με χημικά των ΜΑΤ στους συνταξιούχους. Φωτό ΤΑ ΝΕΑ.

Οι επιθέσεις των ΜΑΤ είναι η απάντηση του Τσίπρα στις απελπισμένες και αγαναχτισμένες φωνές των συνταξιούχων «πεινάμε»! Οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 με διαδοχικές περικοπές συντρίβουν τις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά και το σύστημα και δικαίωμα της σύνταξης. Ο σκοπός τους είναι να περικόψουν μισθούς και συντάξεις κάτω από 400 ευρώ και στη συνέχεια να εξαφανίσουν ολοκληρωτικά τις συντάξεις και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι επίθεσεις των ΜΑΤ δεν ήταν κάποια αντι-κυβερνητική προβοκάτσια (!) όπως γράφει σήμερα στον ιστότοπο της Εφημερίδας των Συντακτών ο Δημήτρης Τρίμης, ο οποίος και κάλεσε σε παραίτηση τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Οι επιθέσεις των ΜΑΤ σε νεολαία, εργαζομένους, αγρότες και συνταξιούχους, είναι στο κέντρο της πολιτικής του Τσίπρα για την επιβολή του τρίτου μνημόνιου και του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας. 

Για να αποπροσανατολίσει και να περιορίσει την πολιτική κρίση μετά τις επιθέσεις των ΜΑΤ, ο Τσίπρας  ζήτησε από τον αναπληρωτή Υπουργό Τόσκα – πρώην υποστράτηγο, πρώην αξιωματούχο του ΝΑΤΟ και πρώην Πασόκο – να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Ο Τόσκας έβγαλε ανακοίνωση όπου ανέλαβε «την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων» και έδωσε «εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων». Προκλητικά ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα!

Ο Τόσκας δεν πρέπει μόνο να παραιτηθεί αλλά και να του εξασκηθεί άμεσα δίωξη ως υπεύθυνου για την επίθεση των ΜΑΤ.

%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf-902-gr

Από τη σημερινή πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Φωτό 902.gr

Τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς πρέπει να ζητήσουν την παραίτηση του Τόσκα, την απαγόρευση χρήσης χημικών αλλά και τη διάλυση των ΜΑΤ. Και βέβαια να αγωνιστούν για την ανατροπή του Τσίπρα.

Μετά το πολυνομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, που ψηφίστηκε με αντίδραση μια μόνο κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, η κυβερνηση Τσίπρα, όργανο των δανειστών ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά ακάθεχτη στην αναμενόμενη επίθεση της στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για την πιο βίαιη επίθεση στους εργαζομένους, συνταξιούχους, αυτο-απασχολούμενους και νεολαία, γιατί σκοπεύει να εξαφανίσει την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με αιματηρούς αγώνες από τους εργαζόμενους.

Η πολιτική της αντιδραστικής μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι απλά αντιλαϊκή και αντεργατική. Ο χαραχτήρας της, η ουσία της, είναι αντεπαναστατική γιατί σκοπεύει  στη συντριβή των ιστορικών καταχτήσεων της εργατικής ταξης.  Αυτή η αντεπανάσταση Τσίπρα-Θεσμών μπορεί να κατανικηθεί μόνο με την επαναστατική ενοποιημένη αντίσταση της εργατικής τάξης με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με δηλωμένο και σαφή στόχο: Κάτω τα μνημόνια! Κάτω ο Τσίπρας, για κυβέρνηση εργαζομένων.

pandiera-gr

Από την κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Καισαριανή ενάντια στην επίσκεψη Τσίπρα. Φωτό pandiera.gr.

Με μιας μέρας κινητοποιήσεις δεν γίνεται δουλειά, δεν φτάνει μια απεργία εδώ και μια άλλη εκεί. Σ’ αυτή την επαναστατική περίοδο που ζούμε, δεν αρκούν οι διαμαρτυρίες. Ο αγώνας πρέπει να είναι ενοποιημένος και συντονισμένος από μια πανελλαδική επιτροπή αγώνα εργαζομένων που μπορεί να εκλεγεί από μια πανεργατική συνέλευση με συμετοχή αυτο-απασχολούμενων, νεολαίας και συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι ανδρείκελα των θεσμών ΕΕ και ΔΝΤ, και σωστά καταλογούνται ως κυβερνήσεις κοινοβουλευτικής χούντας. Κυβερνούν με ψέμματα, με τη βία των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, με προεδρικά διατάγματα, με την υποστήριξη των αφεντικών και των επικυρίαρχων ΕΕ, ΔΝΤ και των Αμερικανών.

Η φιέστα που έστησε την Κυριακή ο Τσίπρας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ήταν η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση ενάντια στον ελληνικό λαό που αντιτάχτηκε με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ στους Ναζί, και στους 200 μάρτυρες που δολοφόνησε ο γερμανικός στρατός κατοχής στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Ο Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό και έχει συνταχτεί με τους επικυρίαρχους της Ελλάδας που έχουν επιβάλει σήμερα πείνα, δυστυχία, μαζική ανεργία, ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας και υγείας, μισθούς 400 ευρώ, και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες.

Ο Τσίπρας είχε το απίστευτο θράσος να αναφέρει στην κυριακάτικη ομιλία του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τη φράση του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκαντζίδη, “ο συνεπής αγωνιστής δεν αλλάζει τη θέση του για κανένα λόγο. Ειδικά όταν αυτή η θέση είναι μπροστά στο πολυβόλο”. Με αλαζονεία ο Τσίπρας συμπλήρωσε ότι και αυτός είναι συνεπής με αυτά που κήρυξε ως αντιπολίτευση! Στη συνέχεια, ταύτισε τον εαυτό του και την κυβέρνηση του με τη σημερινή αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια!

Όπως οι αγωνιστές ενάντια στους Ναζί την περίοδο της γερμανικής κατοχής πάλεψαν χωρίς συμβιβασμούς, έτσι και σήμερα η αντίσταση στα μνημόνια πρέπει να αναπτυχθεί, χωρίς κανένα συμβιβασμό, σε μια τεράστια δύναμη ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα και εκδιωξης των επικυρίαρχων ΕΕ και ΔΝΤ.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s