► ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

► ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!  

DSC01987

Γραφίτι σε δρόμο της Αμφιάλης. Φωτό Ε.Α.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ράπερ τραγουδιστή Killah P, από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στην Αμφιάλη.

Για το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 6 μμ ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, εργατικά σωματεία και οργανώσεις, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ καλούν σε συγκεντρώσεις στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη. Θα ακολουθήσει πορεία.

Την Κυριακή 18/9 από τις 7 μμ θα πραγματοποιηθεί στο Καστράκι Δραπετσώνας, πάνω από το λιμάνι Πειραιά, το RAP MONSTERS FESTIVAL.

Αντιφασιστική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην πλατεία αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα ενάντια στα εγκαίνια γραφείων της νεοναζιστικής Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα το πρωί. Κηρύχτηκε Παναττική Στάση Εργασίας για τη Δευτέρα 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΣΑ

Το μνημείο για τον Παύλο Φύσσα στην οδό Τσαλδάρη 60, στην Αμφίαλη, Φωτό Ε.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς.

Ο σκοπός των νεο-ναζί της Χρυσής Αυγής είναι να διχάσουν και να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζομένους και τη νεολαία με το δηλητήριο του ρατσισμού και τη βία, στην εποχή της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια της ΕΕ και ΔΝΤ και στους πολέμους των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.

Οι νεο-ναζί έγιναν το συμπλήρωμα της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες. Το κράτος των μνημονίων λιτότητας με τη μαζική ανεργία και φτώχεια ανάθρεψε τη Χρυσή Αυγή για ωμή βία και τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους, στα εργατικά σωματεία και οργανώσεις και στους πρόσφυγες. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα έχει αποκαλυφτεί η συνωμοσία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι ένοπλες επιθέσεις των νέο-ναζί αλλά και η υποστήριξη της αστυνομίας. 

Στη σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ συνοδεύει τα μνημόνια και την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” σ’ όλη την Ευρώπη. Οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις καταστρέφουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης με μαζική ανεργία, περικοπές και φτώχεια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Τσίπρα υποστηρίζει πλήρως αυτή την πολιτική μνημονίων και ρατσισμού της ΕΕ που ανατρέφει τα ακροδεξιά ρατσιστικά κινήματα και εξοπλίζει τους νεο-ναζί. Η ΕΕ για να σώσει το σάπιο καπιταλισμό, σπέρνει το ρατσισμό για να διχάσει τους εργαζόμενους, για να τους σταματήσει να στραφούν στα αριστερά και στη σοσιαλιστική επανάσταση.

Η πανάθλια αντιδραστική κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να ανατραπεί και τα μνημόνια να συντριφτούν με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με το Ενιαίο Μέτωπο των εργαζομένων. Για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Μέρος αυτού του ιστορικού αγώνα είναι η συντριβή της Χρυσής Αυγής με συγκρότηση Ομάδων Αυτοάμυνας και Εργατική Πολιτοφυλακή σε κάθε περιοχή, δίπλα στα συνδικάτα και στις Λαϊκές Συνελεύσεις – Συμβούλια Δράσης. – Αθήνα 17/9/2016

 

DSC01983

Φωτό από τη περσινή πορεία στην Αμφιάλη. Φωτό Ε.Α.

DSC01978

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 14 δισ. δολαρίων στη ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ από την  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την Πέμπτη το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι επιβάλλει πρόστιμο 14 δισ. δολ. στη Ντοϊτσε Μπανκ, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, σχετικά με τα διάφορα ομόλογα και στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στις ΕΠΑ στο διάστημα πριν από την οικονομική κατάρρευση του 2008.

Για παρόμοιες παρανομίες η κυβέρνηση των ΕΠΑ επέβαλε πρόστιμο 13 δισ. δολ. στην αμερικανική τράπεζα Τζ. Π. Μόργκαν που η τράπεζα πλήρωσε.   

Σήμερα Παρασκευή το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έπεσε κατά 1,5% και η μετοχή της Ντόϊτσε Μπανκ έχασε 8,5%. Από την αρχή της χρονιάς η μετοχή έχει χάσει πάνω από 40% της αξία της. Από την Τρίτη το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έχασε 3,5% της αξίας του.  

Μαζί με τη μετοχή της Ντόϊτσε Μπανκ κατάρρευσαν και οι μετοχές της Κομέρτζ Μπανκ, της Mercentes-Benz, της BMW και της βιομηχανίας Thyssen – οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Γερμανία.

Το πρόστιμο – αν και ψίχουλα στα κολοσσιαία κέρδη των τραπεζών – θα επιβαρύνει εξαιρετικά την κατάσταση στη Ντόϊτσε Μπανκ η οποία υπολογίζεται ότι έχει “άνοιγμα” 1,5 δισ. δολ. (“κόκκινα δάνεια”) σ’ όλο τον κόσμο – η μεγαλύτερη τραπεζική “φούσκα” της καπιταλιστικής οικονομίας.-  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s