► ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΕΘ: ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

left-gr

Πάνω από 5.000 ΜΑΤ στη ΔΕΘ, με κλούβες και σιδερένια κιγκλιδώματα, για να προφυλάξουν την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα. Φωτό left.gr

► Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

 ► Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΛΟΓΙΑ ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΙΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

 ► Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

%ce%bb%ce%b9%cf%80%ce%b1%cf%83

Εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας στην πορεία του Σάββατου στη ΔΕΘ. Αγωνίζονται ενάντια στις μαζικές απολύσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πρέπει να συγκροτήσουν επαναστατική ηγεσία για πάλη στη γραφειοκρατία και στον Τσίπρα. Φωτό thestival.gr

Περίπου 15.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Στις πορείες συμμετείχαν και εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας, σουπερμάρκετ Καρυπίδη, στον οργανισμό λεωφορείων Θεσσαλονίκης, στα τηλεοπτικά κανάλια, κάτοικοι της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού καθώς και πρόσφυγες από τα στρατόπεδα κοντά στην πόλη.

Η συγκέντρωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ήταν η μικρότερη από όλες τις κινητοποιήσεις. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης ανάφερε «Τέρμα πια στις αυταπάτες». Η γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδιών έχει ξεπουλήσει κάθε αγώνα της εργατικής τάξης και είναι πλήρως υποταγμένη στα μνημόνια. Η «αντίθεση» της στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι λεκτική και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Αυτή η αντεπαναστατική γραφειοκρατία πρέπει να ξεκουμπιστεί με τη δράση των αγωνιστών της νέας γενιάς που πρέπει να χτίσουν μια επαναστατική ηγεσία για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας που θα συντρίψει τα μνημόνια και θα ανατρέψει την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών.

%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-10-9

Εργαζόμενοι στου Αρβανιτίδη στη συγκέντρωση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Φωτό 902.gr

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, περίπου 5.000, το πανό στην κορυφή της πορείας ανάφερε «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή – Οργάνωση-αγώνας για ανατροπή». Στην ομιλία του το στέλεχος του ΠΑΜΕ Λ. Στολτίδης τόνισε ότι:

«Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, με πρωτοβουλία και σχέδιο, το κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνητικών κομμάτων. Μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, τη βαρβαρότητά τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή».

Η πεσιμιστική ηττοπαθής προοπτική για την ηγεσία του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ είναι η “ανασύνταξη” του εργατικού κινήματος ώστε να “ταρακουνά” και να “αμφισβητήσει” κυβερνήσεις! Για την ηγεσία του ΚΚΕ, το κίνημα είναι σε “αρνητικούς συσχετισμούς” (!), αδύνατο και ανήμπορο!

thestival-gr

Από την κινητοποίηση στη ΔΕΘ των εργαζομένων στους τηλεοπτικού σταθμούς για τη διαφύλαξη της εργασίας των συναδέλφων τους στα κανάλια. Το Σάββατο κηρύχτηκε 24ωρη απεργία από την ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ στους τηλεοπτικούς σταθμούς, η ομιλία Τσίπρα δεν μεταδόθηκε. Φωτό thestival.gr

Αλλά αυτό το κίνημα “ταρακούνησε” άγρια την κυβέρνηση στη γενική απεργία του Φλεβάρη, με πάνδημη μαζική κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών σώθηκε μετά την προδοτική επέμβαση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του ΚΚΕ που σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις και την ενοποίηση των εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων!

Στο μνημείο “Καμάρα” (υπολείμματα της αψίδας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλέριου) συγκεντρώθηκαν, περίπου 2.000, εργατικά σωματεία, φοιτητές, αριστερά κόμματα και οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ κ.α.), το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στις Εξορύξεις Χρυσού, και αντεξουσιαστικές συλλογικότητες. Ανεξάρτητα βάδισε η Λαϊκή Ενότητα με πανό για τη διαγραφή του χρέους.

thestival-gr

Το πανό των εργαζομένων στα λεωφορεία Θεσσαλονίκης. Φωτό thestival.gr

Στις κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης εκφράστηκε διαθλασμένα η οργή και η επαναστατική δυναμική της εργατικής τάξης και νεολαίας για αγώνα συντριβής των μνημονίων και ανατροπής του Τσίπρα. Τα συνθήματα στις πορείες δεν ήταν συνθήματα ανατροπής, όπως θέλουν να νομίζουν το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα αριστερά κόμματα, αλλά διαμαρτυρίας.

Ανατροπή σήμερα δεν μπορεί παρά να σημαίνει πάλη για το γκρέμισμα της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών και του καπιταλισμού! Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτική παραπλάνηση και αποπροσανατολισμό!

Όμως τα κόμματα ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται να καλέσουν για την ανατροπή κυβέρνησης και καπιταλισμού και μάλιστα στη σημερινή επαναστατική κατάσταση με μνημόνια, τη κρίση της Ευρωζώνης, και της παγκόσμιας κατάρρευσης της καπιταλιστικής οικονομίας! Οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων αποζητούν απεγνωσμένα μια “μεσοβέζικη λύση” και αρνούνται την επανάσταση όπως ο διάολος το λιβάνι!      

%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd-6-9-164

Πρώην αποθήκες Καβάλας – σήμερα στρατόπεδα προσφύγων! Τις απαράδεχτες συνθήκες συνεχώς καταγγέλλουν διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Φωτό The Guardian

Την περασμένη Πέμπτη η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) στη Φρανκφούρτη ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα “ποσοτικής χαλάρωσης” (ηλεκτρονικό χρήμα) με αγόρες ομολόγων και μετοχών τραπεζών αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων ύψους 80 δισ. ευρώ το μήνα και επίσης χρηματοδότηση των τραπεζών με “δωρεάν χρήμα” δηλαδή μηδενικά επιτόκια. Παρ’ όλα αυτά η κρίση στην Ευρωζώνη συνεχίζεται όλο και χειρότερη καθώς η “οικονομία χρέους και πίστωσης” (πλασματικό χρήμα χωρίς αντίκρυσμα) του παγκόσμιου καπιταλισμού έχει καταρρεύσει. Στην Ελλάδα η ΕΚΤ παρέχει “έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας (ELA)” με όριο 52,8 δισ. ευρώ.

thestival-gr1

Τα ΜΑΤ απαγορεύουν στους εργαζόμενους διαδηλωτές να προχωρήσουν στην είσοδο της ΔΕΘ. Φωτό thestival.gr

Λύση για τους εργαζόμενους μέσα στο καπιταλισμό δεν υπάρχει – την κρίση τους οι τραπεζίτες την “επιλύουν” με μνημόνια, διχτατορικές καταστάσεις έκτατης ανάγκης και βάρβαρο πόλεμο στη Μέση Ανατολή!

Οι αγωνιστές της νέας γενιάς καλούνται σήμερα στην πάλη για την ανατροπή Τσίπρα, ΕΕ και καπιταλισμού, με τη συγκρότηση ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς, για τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη σχεδιασμένη οικονομία και τις Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s