► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

► ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία λιπασμάτων Ν. Καρβάλης (Καβάλα) σε διαδήλωση στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Μετά τα καλοκαιριάτικα κλεισίματα (Jet Oil, Ledra Palace Hotel, Μαρινόπουλος) ήρθε ο Σεπτέμβρης με ακόμη περισσότερους φόρους, υψηλότερους οικιακούς λογαριασμούς, αυξήσεις σε τρόφιμα, μαζικές απολύσεις και με ένα ακόμη γύρο μειώσεων συντάξεων και μισθών. Όλα αυτά τα μνημονιακά μέτρα είναι ο σατανικός πρόλογος της βάρβαρης επίθεσης της πανάθλιας κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών στους εργαζομένους, αγρότες, νεολαία και αυτοαπασχολούμενους, στους άνεργους και στους συνταξιούχους, ώστε να επιβιώσουν οι τράπεζες, ο χρεοκοπημένος ελληνικός καπιταλισμός και ο χρυσούς αμνός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ευρώ.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζει ακάθεχτη την καταστροφική πορεία διάλυσης της καπιταλιστικής οικονομίας σ’ όλες τις χώρες του πλανήτη. Οι καπιταλιστές, τραπεζίτες και οι οικονομολόγοι τους – όλοι τους βραβευμένοι με Νόμπελ – αδυνατούν να βρουν μια λύση. Η βάρβαρη “λύση” που επιβάλουν είναι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή για τα πετρέλαια, και ο ταξικός πόλεμος στις καπιταλιστικές χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι την κρίση.

Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση βαθαίνει συνεχώς παρά τις εξαγγελίες για το αντίθετο της κυβέρνησης. Το λιανεμπόριο στα σούπερμαρκετ σημείωσε μεγάλη πτώση τους περασμένους 12 μήνες, μια ακόμη ένδειξη της πείνας και της φτώχειας που θερίζει σήμερα στην Ελλάδα.

P6230008

Από την απεργιακή πορεία των λιμενεργατών την Πέμπτη 23/6/16 στο λιμάνι του Πειραιά. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατικής ηγεσία με τη ΓΣΕΕ ξεπούλησαν τον αγώνα – απαιτείται η άμεση ανασυγκρότηση των σωματείων με επαναστατική ηγεσία για την οργάνωση της συντριβής Μνημονίων Τσίπρα. Φωτό Ε.Α.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τσίπρας κυνικά αποδέχεται ότι τα τηλεοπτικά κανάλια θα τα κατέχουν μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν είναι και αγγελούδια! Πρόκειται για μια δήλωση τεράστιας ηθικής κατάπτωσης και πολιτικού κυνισμού. Αλλά βέβαια όλο αυτό το θέατρο δεν είναι σκηνοθετημένο από τον Τσίπρα αλλά από τους θεσμούς του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ύπαρξη ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, όπως και εφημερίδων, δεν εξυπηρετεί παρά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και της καπιταλιστικής ιδεολογικής προπαγάνδας. Μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εργατικής τάξης μπορούν να προσφέρουν αληθινή ενημέρωση και πραγματικό αυθεντικό πολιτισμό.

Χτες Τρίτη (6 Σεπτέμβρη) η γαλλική δεξιά εφημερίδα Λε Φιγκαρό δημοσίευσε άρθρο που ανάφερε ότι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ, πρώην βοηθός της Λαγκάρντ στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενικός Επιθεωρητής Ελέγχου του Υπουργείου ενώ το 2013-16 ήταν αντιπροέδρος της Air France-KLM, επιλέχτηκε από τους Θεσμούς ως ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με προτεραιότητα το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ταχυδρομεία και ότι έχει απομείνει από τις κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το Εποπτικό Συμβούλιο αποτελείται από 2 Ευρωπαίους (που επιλέγουν οι Θεσμοί) και 3 Έλληνες που επιλέγει η κυβέρνηση, αλλά και οι δυο πλευρές έχουν δικαίωμα βέτο. Το Εποπτικό Συμβούλιο επιλέγει και το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να έχει δικαίωμα βέτο στα επιλεγμένα πρόσωπα. Όλα λοιπόν θα περνούν από το χέρι του εκπροσώπου των Θεσμών – όχι βέβαια ότι οι Έλληνες της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών θα τολμούσαν να αντιταχθούν στις διαταγές των αφεντικών τους!

P6290006

Από την καλοκαιρινή απεργιακή συγκέντρωση νοσοκομειακών στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Αυτό το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν διαφορετικές κινητοποιήσεις η ΓΣΕΕ με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ, οι αριστερές οργανώσεις, κόμματα και σωματεία, και θα υπάρξουν παράλληλες κινητοποιήσεις από φοιτητές κ.α..

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια ενωμένη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, δεν οφείλεται στους εργαζομένους αλλά στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ομοσπονδίες. Αυτές οι γραφειοκρατικές ηγεσίες έχουν παντελώς ξεπουλήσει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανεργία και στις μειώσεις μισθών, και αρνούνται την οργάνωση της μάχης για τη συντριβή των μνημονίων και της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Είναι λοιπόν σωστό το ότι αγωνιστές της Αριστεράς και των συνδικάτων οργανώνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες για να υπογραμμίσουν ότι υπάρχει δρόμος νίκης ενάντια στη μνημονιακή προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών.

Αυτές οι ανεξάρτητες κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν μια καθαρή, σαφή στάση στα μεγάλα ζητήματα: πρέπει να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ στα μνημόνια με μια πολιτική και στρατηγική για τη συντριβή της λιτότητας αλλά και της κυβέρνησης Τσίπρα που τα εφαρμόζει ξεπουλώντας όλη την Ελλάδα.

Μόνο η οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας σήμερα μπορεί να ενώσει την εργατική ταξη και να ενοποιήσει όλες τις απεργίες και αγώνες – από το μποϊκοτάζ στην Κόκα-κόλα, την ενεργό υποστήριξη της ΒΙΟΜΕ και τη μάχη ενάντια στις μαζικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας, έως τον αγώνα των νέων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με μισθό αξιοπρέπειας. 

Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διακυρηχτεί ότι ξεκάθαρος στόχος της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι η ανατροπή της προδοτικής μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών και του καπιταλισμού, η έξοδος από ΝΑΤΟ και ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η διαγραφή του χρέους, με προοπτική την εργατική σοσιαλιστική δημοκρατία και τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s