► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ, ΔΕΗ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΘΕΣΜΩΝ»-ΤΣΙΠΡΑ!

► ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

► ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα), 10.30 π.μ.

 

DSC03060

Τα σωματεία συγκοινωνιών πρέπει να σχηματίσουν Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Σύνταγμα 22/5/16. Φωτό Ε.Α.

Χτες: Λιμάνι Πειραιά. Σήμερα: ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αστικές συγκοινωνίες, νοσοκομεία!

ΓΣΕΕ και ομοσπονδίες στέκονται και κοιτούν με απάθεια το ξεπούλημα!

Όλος ο δημόσιος πλούτος και οι υποδομές της Ελλάδας ξεπουλιούνται όπως ορίζει το μνημόνιο που υπέγραψε προδοτικά ο Τσίπρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη αποδέχτηκε την προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων 45 εκατ. ευρώ, και το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σιδηρόδρομοι) πέρασε στο ιταλικό μονοπώλιο. 

Στη Σαντορίνη την Παρασκευή ο Τσίπρας εγκαινίασε το Γενικό Νοσοκομείο που θα λειτουργεί υπό τη διαχείριση της ΑΜΕΥ ΑΕ (Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, διαχειρίζεται ήδη την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και το Κέντρο Υγείας Κερατέας) ουσιαστικά ως ιδιωτική επιχείριση μέσα στο ΕΣΥ!

Η ΔΕΗ έχει κομματιαστεί για να ξεπουληθεί με πρώτη την ΑΔΜΗΕ. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτύρεται με ανακοινώσεις!

Αντί για ενωμένη πανεργατική πανελλαδική απεργιακή αντίσταση σ’ αυτό το πρωτοφανές ξεπούλημα, η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες κρατούν τους εργαζομένους ξεχωριστά, απομονώνουν τις απεργίες, αρνούνται τη γενική απεργία διαρκείας και έτσι η κυβέρνηση πετυχαίνει στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχουν επιβάλλει οι “Θεσμοί”!

Τον προδοτικό δρόμο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που έχει αποδεχτεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας εδώ και χρόνια, ακολούθησαν οι ηγεσίες των συνδικάτων των λιμενεργατών και τώρα των σιδηροδρομικών!

170716syntdr.jpg

Οι αγωνιστές στα συνδικάτα πρέπει να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους για να πετάξουν έξω τις συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες που αποδέχτηκαν τις ιδιωτικοποιήσεις, και να εκλέξουν μια νέα επαναστατική ηγεσία που θα παλέψει μέχρι το τέλος ασυμβίβαστα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Πρέπει να σχηματιστούν Συντονιστικές Επιτροπές εργατικών σωματείων που θα αναλάβουν την ενοποίηση και καθοδήγηση του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, μαζικές απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, σε συμμαχία με τους ανέργους, τη νεολαία, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές να οργανώσουν και πανελλαδική διάσκεψη ώστε να αναδειχτεί ένα Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή μνημονίων και κυβέρνησης “Θεσμών”-Τσίπρα!

Δεν υπάρχει χρόνος καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζει το διχτατορικό αντεργατικό νομοσχέδιο και από 1/1/2017 όλη η περιουσία της Ελλάδας θα περάσει στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (αλλά πλήρως ελεγχόμενης από τους “Θεσμούς” ΕΕ και ΔΝΤ) όπου θα πηγαίνουν ΟΛΑ τα κρατικά έσοδα, και θα λειτουργήσει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ) για το άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (με προτεραιότητα τις “ΔΕΚΟ” ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τεχυδρομεία κ.α.).

Οι εργαζόμενοι πρέπει ΤΩΡΑ να πουν ΟΧΙ, όπως οι εργαζόμενοι στη Βρετανία, ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στα σχέδια της ΕΕ! 

Για μάξιμουμ ενότητα στη δράση, για την ενοποίηση όλων των αγώνων των εργαζομένων σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ για τη συντριβή μνημονίων και κυβέρνησης Τσίπρα!

Παρακάτω το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου των σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ούτε λέξη για το ξεπούλημα!!!

«Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Τα Σωματεία μας συνεδριάζοντας σήμερα 15/7/2016 αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε.

Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την Δευτέρα 18/7/2016 έως και την Τετάρτη 20/7/2016 (08.00’ – 11.00’, 14.00’ – 17.00’, 20.00’ – 00.00’) στις επιβατικές αμαξοστοιχίες, κ α ι 

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα 18/7/2016 έως και την Πέμπτη 21/7/2016 στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες.   

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνεχίζουμε τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την Δευτέρα 18/7/2016 έως και την Τετάρτη 20/7/2016 (05.00’ – 08.00’, 11.00’ – 14.00’, 17.00’ – 20.00’) στις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Και

24ωρη απεργία την Πέμπτη 21/7/2016 δια των υπολόγων και των διαχειριστών εμπορευμάτων.      

Περιμένουμε την πολιτική ηγεσία  (Τον αρμόδιο Υπουργό – ΤΑΙΠΕΔ – Διοικήσεις) να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς το σιδηροδρομικό κόσμο και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως υπεγράφη και στον ΟΣΕ και στην ΕΕΣΤΥ. 

Μέχρι τότε, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.               

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρλής Βασίλης 

Για το Δ.Σ. της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Πρόεδρος  Κολοκοτρώνης Παναγιώτης

Ο Γενικός Γραμματέας Σκουτέλας Κώστας»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s