► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-«ΘΕΣΜΩΝ»!

► ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΠΑΡΙΣΙ 17 5 16 %22ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ%22 - Gonzalo Fuentes -Reuters

Από διαδήλωση στο Παρίσι στις 15 Μάη. Φωτό Συνομοσπονδία FO.

Μετά από όμοφωνη απόφαση 8 σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας) την προηγούμενη βδομάδα, σήμερα Δευτέρα το πρωί οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ πραγματοποίησαν την πρώτη στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων μέσων μαζικής μεταφοράς και απαιτώντς την υπογραφή Συλλογικής Σύβασης Εργασίας. Έχουν προγραμματιστεί για αυτή και την ερχόμενη βδομάδα στάσεις εργασίας κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.

Τα σωματεία (ΗΣΑΠ – Μετρό – Τραμ) στη ΣΤΑ.ΣΥ ανέλαβαν μια εξαιρετικά αναγκαία πρωτοβουλία ενοποίησης της αντίστασης των εργαζομένων στα μισητά Μνημόνια. Είναι καθήκον των εργαζομένων στα λεωφορεία να συμμετάσχουν άμεσα και αυτοί/ές στο ενιαίο μέτωπο αντίστασης που χτίζεται. Μόνο με τέτοιες πραχτικές μπορεί να αποκρουστεί η αντεπανάσταση της κυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ-”Θεσμών”.

DSC01544

To πανό του σωματείου εργαζομένων WIND  σττην Πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Μεθαύριο Τετάρτη 8 Ιούνη αλλά και την Πέμπτη 9 Ιούνη, εργαζόμενοι σε διαφορετικούς κλάδους έχουν αναγγείλει κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή, φτώχεια και ανεργία που επιφέρουν τα μνημόνια.

Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της επιχείρησης οδός Αθηνάς στην Ομόνοια. Η στάση εργασίας είναι για τις 12 – 6 μμ σε ΗΣΑΠ, Μετρό, τραμ.

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί οι λιμενεργάτες, που συνεχίζουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες (αλλά μόνο στο εμπορικό τμήμα των λιμανιών) θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών. Την Παρασκευή οι λιμενεργάτες θα διαμαρτυρηθούν στη συνέλευση του ΟΛΠ που θα γίνει σε αίθουσα του Χρηματιστήριου Αθήνας (λεωφ. Αθηνών).

DSC01521

Το πανό του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό ΣΕΛΜΑ στην πρωτομαγιάτικη πορεία. Φωτό ΕΑ.

Επίσης την Τετάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με συγκέντρωση στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας απεργούν και αυτοί με στάση εργασίας και προγραμματίζουν συγκέντρωση το μεσημέρι στα Προπύλαια. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας 12 μεσημέρι έως τέλος βάρδιας.

Την Πέμπτη 9 Ιούνη οι σιδηροδρομικοί θα απεργούν με 24ωρη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΣΕ κοντά στην πλατεία Βάθη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την επίσκεψη “Ιταλών επιχειρηματιών επενδυτών”.

Επίσης την Πέμπτη το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus, κήρυξε 24ωρη απεργία για ΣΣΕ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στις απολύσεις.

DSC01823

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σε απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Τώρα είναι η ώρα για συνομιλίες μεταξύ των σωματείων για τη συγκρότηση ενός εργατικού ενιαίου μετώπου αντίστασης στα Μνημόνια, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, πέρα από τις υπόδουλες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Η ενότητα θα φέρει νέες ιδέες και νέες δυναμικές για την πάλη ενάντια στην προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αλλά και στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που με χίλους τρόπους θα ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων.

Μέσα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί σύντομα ένα μίνιμουμ πρόγραμμα πορείας του αγώνα με καθαρούς και σαφείς στόχους.

Η συντριβή των Μνημονίων και του Τσίπρα χρειάζεται τη συγκρότηση μιας αποφασισμένης για όλα ενότητας! Με συμβιβασμούς δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.

Η πηγή του κακού είναι η ΕΕ, οι “Θεσμοί” και η κυβέρνηση Τσίπρα: αυτοί με πραξικοπήματα μιας κοινοβουλευτικής χούντας επιβάλουν τα μνημόνια. Γι’ αυτό πρέπει να ανατραπούν και το όπλο στα χέρια των εργαζομένων για φτάσουν στη νίκη είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Αυτό είναι το κύριο ζήτημα σήμερα. –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s