► ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΞΩ ΕΕ & ΝΑΤΟ! ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΜΠΛΟΚΑ!

Περίπου 10.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και νεολαία (7-8.000 του ΠΑΜΕ και 2-3.000 οι υπόλοιποι) συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ έξω από τη Βουλή ενάντια στο νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα παράδοσης των εσόδων και της περιουσίας του ελληνικού κράτους στους «θεσμούς».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανό τους αντιπροσωπείες των εργαζομένων στα λεωφορεία, στους σιδηροδρόμους και στο ΟΑΚΑ που ξεπουλιούνται με το πολυνομοσχέδιο.

DSC03060

Εργαζόμενοι στα λεωφορεία στη συγκέντρωση της Κυριακής έξω από τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποίησαν ολική απεργία ενώ τα λεωφορεία την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαδηλώνουν σήμερα Δευτέρα πρωί στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ στην Ομόνοια.

Οι λιμενεργάτες ανάγγειλαν από αυτή την Πέμπτη συνεχόμενες 48ωρες απεργίες ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών.

Οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ψηφίσει τα άρθρα για τις «ανεξάρτητες αρχές» αλλά ψήφισε το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια παραιτήθηκε!

Η ψήφιση του δεύτερου πολυνομοσχεδίου μέσα σε 15 μέρες, σηματοδοτεί μια νέα φάση τής ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Το μνημόνιο και τα πολυνομοσχέδια του, συγκροτούν και επιβάλουν την επίσημη διχτατορία των “θεσμών”-τραπεζιτών στην Ελλάδα και την καθιστούν μια αποικία των Βρυξελλών και της Γουόλ Στριτ. 

Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες συνειδητά αρνήθηκαν να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους ενώ το ΚΚΕ αρκέστηκε σε πορείες απλής διαμαρτυρίας. Στην πιο κρίσιμη στιγμή πρόδωσαν την αντίσταση των εργαζομένων στα μνημόνια! 

DSC03061

Από τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή το βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Τώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες πρέπει να ανατρέψουν την κυβέρνηση Τσίπρα-«θεσμών», αλλιώς από 1/1/2017 θα επιβληθεί και επίσημα η διχτατορία των τραπεζιτών στην Ελλάδα: όπως γράφει ξεκάθαρα το πολυνομοσχέδιο θα συγκροτηθούν δυο «ανεξάρτητες αρχές», μια όλων των κρατικών εσόδων, και μια  ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας (στις οποίες ουσιαστικό έλεγχο θα έχουν οι «θεσμοί»)!

Τώρα χρειάζεται μια νέα ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και διαφορετικοί τρόποι πάλης – οι διαμαρτυρίες όσο και μαζικές και νάναι δεν φτάνουν! Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑ!

DSC03062

Μια άποψη της συγκέντρωσης στη Βουλή την Κυριακή το βράδυ. Φωτό Ε.Α.

 Παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που διανεμήθηκε στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

 ► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ και ΚΚΕ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

 Με το νέο πολυνομοσχέδιο οι “θεσμοί” εγκαθιδρύουν ανοιχτά και επίσημα τη διχτατορία τους στην Ελλάδα: συστήνονται δυο νέες Ανεξάρτητες Αρχές, μια για όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους και μια για το ξεπούλημα όλης της κρατικής περιουσίας, στις οποίες θα έχουν απόλυτο έλεγχο μέσω βέτο οι “θεσμοί”! Οι ανεξάρτητες αρχές θα προωθούν τα έσοδα του κράτους και το χρήμα από ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να πληρωθούν δάνεια και τόκοι στους “θεσμούς” και στους τραπεζίτες! Μ’ ότι περισσεύει θα πρέπει να πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις και οι δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά τότε θα επεμβαίνει ο “κόφτης” που θα σφάζει μισθούς και συντάξεις ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες (νοσοκομεία, σχολεία, κ.α.) θα καταρρεύσουν!

 Η προδοτική «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζει το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το διαβόητο “κόφτη”, το “Μηχανισμό Αυτόματης Διόρθωσης” του ετήσιου ελλείμματος του προϋπολογισμού όταν ξεπερνά το 2% του ΑΕΠ, όπως διέταξαν οι επικυρίαρχοι “θεσμοί” ΕΕ-ΔΝΤ.

Το νέο μνηνονιακό πολυνομοσχέδιο επίσης: αυξάνει άμεσα το ΦΠΑ στο 24% με άμεσες αυξήσεις σε καθημερινής κατανάλωσης προϊόντα (ζυμαρικά κ.α.), λογαριασμούς, βενζίνη και ποτά. Επιβάλλει νέες αυξήσεις στο μισητό ΕΝΦΙΑ και σε συνδρομές κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης. Το πολυνομοσχέδιο ενεργοποιεί την αμείλιχτη επίθεση των διεθνών χετζ-φαντ και σπεκουλαδόρων στις κατοικίες και μαγαζιά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια αλλά και σ’ όλους τους δανειολήπτες. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα χάσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους!

Πρόκειται για το πιο αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατίθεται ποτέ στην Ελλάδα και δημιουργεί μια κόλαση πείνας, φτώχειας και ανεργίας, με απόλυτη εξαέρωση μισθών και συντάξεων και καταστροφής των δημοσίων υπηρεσιών.

Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποικία των “θεσμών” και των τραπεζιτών! Μια απίστευτη καταστροφή που μπορεί να συγκριθεί με την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδας από τις ναζιστικές και φασιστικές στρατιές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: δεν θα υπάρχει “ανεξάρτητο” κράτος, ενώ φαγητό, νερό, ενέργεια θα είναι πολυτέλειες!

Μπροστά στη ψήφιση του πιο αντιδραστικού νομοσχέδιου, η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ αντί να έχουν οργανώσει Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα παντού, με ενοποιημένες διαδηλώσεις και πορείες από εργαζόμενους-αγρότες-μικροεπαγγελματίες-νεολαία και φοιτητές, καλούν μια ρουτινιάρικη συγκέντρωση την τελευταία στιγμή και μια πορεία! Αυτές οι πολιτικές της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας και της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στον αγώνα της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Είναι μια τεράστια προδοσία της αντίστασης των εργαζομένων στα μνημόνια. 

Τα μνημονιακά πολυνομοσχέδια ψηφίζονται καθώς ΕΕ και ΕΠΑ θέλουν να επιβάλουν τη διαβόητη TTIP, το νόμο των πολυεθνικών! Οι τραπεζίτες και οι πολυθνικές επιβάλουν διχτατορικά μέτρα και «καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης» καθώς δεν μπορούν να τιθασεύσουν την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού και τη φούσκα του χρέους που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα!

Γι’ αυτό χρησιμοποιούν τα ρατσιστικά εθνικιστικά κόματα και τις φασιστικές ομαδες βίας για να διχάσουν τους εργαζόμενους, να μην αφήσουν να αναπτυχθεί η ενότητα της επαναστατικής αντίστασης! Εργαζόμενοι-νεολαία πρέπει να συγκροτήσουν Ομάδες Εργατικής Πολιτοφυλακής και να τσακίσουν τις φασιστικές-χρυσαυγίτικες ομάδες.

Κάθε εργαζόμενη/η και νέος/α σήμερα σκέφτονται με ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ; Γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!

Χρειάζεται νέα ηγεσία με ταχτική και στρατηγική νίκης! Οι αγωνιστές της νέας γενιάς, οι άνεργοι και οι φοιτητές, πρέπει να οργανώσουν τον εργατικό στρατό της νίκης με κοινές επιτροπές εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, μικρομεσαίων, με Λαϊκές Συνελεύσεις για την οργάνωση των κατοίκων, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς! Από τις επιτροπές και συνελεύσεις να συγκληθεί μια πρώτη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση της αντίστασης και εκλογή συντονιστικού οργάνου καθοδήγησης.

Οι εργαζόμενοι προδόθηκαν αλλά έμαθαν από τις εμπειρίες τους. Ήρθε τώρα η ώρα της οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή μνημονίων και κυβέρνησης που τα υιοθετεί!

Μόνο η Γενική Πολιτική Απεργία ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: Κάτω τα Μνημόνια, Έξω οι «θεσμοί», Κάτω η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα! Η Γενική Απεργία είναι η εξέγερση της εργατικής τάξης, ο τρόπος για να νικήσει, αλλά απαιτείται να είναι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Μόνο έτσι παύει να είναι μια διαμαρτυρία και αποχτά τον χαραχτήρα της ανοιχτής πάλης για την νίκη!

Σήμερα στην περίοδο των μνημονίων και της πιο μεγάλης και άλυτης κρίσης του καπιταλισμού, οι οργισμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι και η νεολαία, μαζί με τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, θα βγούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους και στα μπλόκα, όπως τώρα στη Γαλλία, να πολεμήσουν! Πρέπει να έχουν τη δική τους οργανωμένη ηγεσία που θα παλέψει μέχρι το τέλος για την ανατροπή των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης με την εκδίωξη των «θεσμών», για να υπάρξει η ελπίδα για νίκη!

Για τη νίκη απαιτείται η εργατική τάξη και οι συμμάχοι της να δημιουργήσουν ένα επαναστατικό μαζικό κόμμα στην Ελλάδα, το κόμμα της 4ης Διεθνούς, μια επαναστατική ηγεσία που θα οδηγήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού και σε μια κυβέρνηση εργατών-αγροτών στηριγμένη στα εργατικά συμβούλια και συνδικάτα.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!
  • ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!
  • ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Αθήνα 20/5/2016

Επικοινωνία: erga1anti@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s