► ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ» – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

► ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

       ► ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΙΚΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΘΕΣΜΩΝ»! ΕΞΩ ΟΙ ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ!

       ► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ και ΚΚΕ!

       ► ΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

       ► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

DSC02986

Από τη κυριακάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή στις 8 Μάη. Φωτό Ε.Α.

► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΛΑΝΤ!

19 May 2016

Η νεολαία στην πρωτοπορία των μαζικών συνεχών διαδηλώσεων και αυτή τη βδομάδα σ’ όλες τις πόλεις της Γαλλίας. Η φωτό από την πορεία 100.000 χτες Πέμπτη στο Παρίσι!

Απόφαση της «Εργατικής Αντίστασης» Παρασκευή 20/5/2016.

Το βράδυ της Τετάρτης 18 Μάη κατατέθηκε στη Βουλή από την «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο 5000 σελίδων (!) «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» όπως διέταξαν οι επικυρίαρχοι “θεσμοί” ΕΕ-ΔΝΤ.

Με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση κατέθεσε το διαβόητο “κόφτη”, το Μηχανισμό Αυτόματης Διόρθωσης του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος του προϋπολογισμού. Όταν οι δαπάνες του προϋπολογισμού ξεπερνούν το όριο υπέρβασης 2% του ΑΕΠ, αυτόματα θα σταματούν όλες οι δαπάνες.  

Η ψηφοφορία στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή το βράδυ.

Πρόκειται για το πιο αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατίθεται ποτέ στην Ελλάδα. Συμπληρώνει το προηγούμενο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που φήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Κυριακή 8 Μάρτη.

Με το νέο πολυνομοσχέδιο οι “θεσμοί” εγκαθιδρούν ανοιχτά και επίσημα τη διχτατορία τους στην Ελλάδα: Συστήνονται δυο νέες Ανεξάρτητες Αρχές, μια για όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους και μια για το ξεπούλημα όλης της κρατικής περιουσίας, στις οποίες θα έχουν απόλυτο έλεγχο μέσω βέτο οι ‘θεσμοί”. 

Η μόνη δράση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που κάλεσε η ΓΣΕΕ μόλις σήμερα Παρασκευή, είναι συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Κυριακή το βράδυ, μια κινητοποίηση που ήδη έχει εξαγγελθεί από συνδικάτα και ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.!

Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ οργανώνει άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή από την Ομόνοια.

Μόνο τα σωματεία του ΜΕΤΡΟ και των λεωφορείων-τραμ ανακοίνωσαν απεργία το Σαββατοκύριακο – αλλά μόλις την Παρασκευή. Το σωματείο σιδηροδρομικών αρνήθηκε!

Μπροστά στη ψήφιση του πιο αντιδραστικού νομοσχέδιου, η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ αντί να έχουν οργανώσει Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα παντού, με ενοποιημένες διαδηλώσεις και πορείες από εργαζόμενους-αγρότες-μικροεπαγγελματίες-νεολαία και φοιτητές – καλούν μια ρουτινιάρικη συγκέντρωση την τελευταία στιγμή και μια πορεία!

Πρόκειται για μια προδοσία της αντίστασης της εργατικής τάξης!

Οι αγωνιστές στη εργατική τάξη και νεολαία πρέπει αυτό το Σαββατοκύριακο να δράσουν ώστε να κινητοποιηθούν εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι σε καταλήψεις, μποκαρίσματα και άλλες δράσεις αντίστασης και σε μια τεράστια συγκέντρωση την Κυριακή στη Βουλή με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης!

Το νέο πολυνομοσχέδιο (από 1/1/2017) εγκαθιδρύει την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) όπου θα πηγαίνουν ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Από εκεί με προτεραιότητα θα πληρώνονται τα δάνεια και οι τόκοι προς τους δανειστές “θεσμούς” και τραπεζίτες, και ότι περισσεύει θα πηγαίνει σε μισθούς συντάξεις, και δημόσιες υπηρεσίες. Η ΑΑΔΕ δεν θα υπόκειται σε κανένα απολύτως έλεγχο από την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό ή τον Υπουργό Οικονομικών. Το 5μελές διοικητικό συμβούλιο της θα συγκροτηθεί από άτομα με συμφωνία κυβέρνησης-“θεσμών” και θα περιέχει έναν αντιπρόσωπο των θεσμών.      

DSC03001

Από την κινητοποίηση ενάντια στην κυριακάτικη αργία στη οδό Έρμου στις 8/5/16. Φωτό Ε.Α.

Με το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο εγκαθιδρύεται και μια δεύτερη “ανεξάρτητη αρχή” – όργανο των “θεσμών” δηλαδή – η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΕΕΣΠ με σκοπό να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία (εταιρείες και οργανισμούς, χτίρια, γη, ορυχεία, ποτάμια και λίμνες, νησιά και θάλασσες, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και πλατείες  – ΤΑ ΠΑΝΤΑ!) για να αποπληρωθούν τα δάνεια και τα επιτόκια καθώς και να διοχετευτούν πόροι σε “επενδύσεις”.

Στο 5μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΣΠ θα διοριστούν 3 μέλη από την ελληνική κυβέρνηση και δυο από τους “θεσμούς”. Αλλά οι αποφάσεις θα πρέπει πάντα να έχουν πλειοψηφία 4-1, άρα οι “θεσμοί” και εδώ, όπως και στην ΑΑΔΕ, θα έχουν το βέτο!

Στην ΕΕΣΠ θα μεταβιβαστούν το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και η υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) με τις μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κ.α.).

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ξεπουληθούν, όπως τα λιμάνια και αεροδρόμια, ΟΛΕΣ οι κοινωφελείς δημόσιες εταιρείες ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ταχυδρομεία, σιδηρόδρομοι, συγκοινωνίες (λεωφορεία, μετρό, τραμ), στάδιο ΟΑΚΑ, κλπ. Η ΔΕΗ θα τεμαχιστεί και θα ξεπουληθεί. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντί για καταλήψεις όλων των εγκαταστάσεων και απεργία έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας! 

Τα μνημονιακά πολυνομοσχέδια δημιουργούν μια κόλαση πείνας, φτώχειας και ανεργίας, με απόλυτη εξαέρωση μισθών και συντάξεων και των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός ΑΑΔΕ και “Μηχανισμού Αυτόματης Διόρθωσης” (“κόφτη”) θα ρίξει σε επίπεδα πείνας σε 2-3 χρόνια συντάξεις και μισθούς. Το ΕΚΑΣ θα εξαφανιστεί, η ΑΑΔΕ θα πληρώνει τα δάνεια και τους τόκους στους “θεσμούς”, και ότι περισσεύει θα απαγορευτεί από τον “κόφτη” να πάει σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες δαπάνες!

Hackney 7-4-16

Από την πρόσφατη απεργία με 90% συμμετοχή των ειδικευόμενων νοσοκομειακών γιατρών στη Βρετανία ενάντια στις πολιτικές μνημονίων της δεξιάς κυβέρνησης Κάμερον. Φωτό News Line.

Το νέο μνηνονιακό πολυνομοσχέδιο επίσης:

Από 1/6/2016 ανέβάζει το ΦΠΑ στο 24% με άμεσες αυξήσεις σε καθημερινής κατανάλωσης προϊόντα (ζυμαρικά κ.α.), λογαριασμούς, βενζίνη και ποτά.

Αυξήσεις στο μισητό ΕΝΦΙΑ.ρ

Αυξήσεις στις συνδρομές κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης, αυξήσεις στα “τέλη ταξινόμησης” για ΙΧ αυτοκίνητα.

Το πολυνομοσχέδιο νομιμοποιεί την αμείλιχτη επίθεση των διεθνών χετζ-φαντ και σπεκουλαδόρων στις κατοικίες και μαγαζιά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια. Καθώς οι ελληνικές τράπεζες περιέρχονται στην ιδιοχτησία των χετζ-φαντς, σε κάθε είδους τραπεζικά δάνεια θα μπουν νέοι όροι που θα πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες και μικρομαγαζάτορες. Θα υπάρξει “προστασία” στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και μέχρι 140.000 ευρώ αντικειμενική αξία, μόνο μέχρις τις 31/12/17.

Η ζωή θα γίνει μια κόλαση όπου η εργατική και η μεσαία τάξη και οι αγρότες θα ζουν σε συνθήκες Κατοχής: δεν θα υπάρχει “ανεξάρτητο” κράτος, ενώ φαγητό, νερό, ενέργεια θα είναι πολυτέλειες. Η δημόσια υγεία και εκπαίδευση θα καταρρεύσουν ενώ το αστικό και αγροτικό περιβάλλον θα καταστούν εργοτάξια καταστροφής και πηγές μόλυνσης.

ΤΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν πρόσφατα στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια «στην Παιδεία των περικοπών» και απαίτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι προσλήψεις αναπληρωτών με το διαβόητο νόμο Διαμαντοπούλου (Ν3848/10). Φωτό Eurokinissi – Αλέξανδρος Ζωντανός

Οι περιορισμένης δυναμικής, ρουτινιάρικες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της ηγεσίας του ΚΚΕ, δεν είναι αγώνες αντίστασης ενάντια στα πολυνομοσχέδια.

Πρόκειται για κινητοποιήσεις με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους αποπροσανατολίσουν από τη σημερινή αναγκαία μάχη ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα και εκδίωξης των “θεσμών” από την Ελλάδα.

Οι υποταγμένες στα μνημόνια ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ομοσπονδιών κάνουν τα πάντα να περιορίσουν, να διαιρέσουν και να υποβαθμίσουν τις κινητοποιήσεις!

Οι σταλινικές ηγεσίες του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ αρνούνται την έξοδο σήμερα από ΕΕ και επίσης αρνούνται ότι είναι δυνατό σήμερα η εργατική τάξη και η νεολαία να νικήσουν! Έτσι συνειδητά περιορίζουν τις δράσεις και αρνούνται τα αιτήματα των εργαζομένων για πάλη μέχρι το τέλος για ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και εκδίωξη των “θεσμών”.

Αυτές οι πολιτικές και πραχτικές της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας και της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι μια μαχαιριά στην πλάτη του αγώνα της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Είναι μια τεράστια προδοσία της αντίστασης των εργαζομένων στα μνημόνια.

Τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα πρέπει να συντριφτούν, να μην υλοποιηθούν! Αυτό μπορεί να το καταφέρει η οργανωμένη ενοποιημένη δράση εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και της μεσαίας τάξης.

Δεν πρέπει η Ελλάδα να καταστεί αποικία των “θεσμών” και των τραπεζιτών! Θα είναι μια απίστευτη καταστροφή που μπορεί να συγκριθεί με την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδας από τις ναζιστικές και φασιστικές στρατιές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

agrotes-mat-630_0

ΜΑΤ εναντίον αγροτών. Φωτό ΑΠ / Θανάσης Σταυρακάκης.

Η μεγάλη αντιστασιακή πάλη των εργαζομένων, αγροτών, μικεοπεγγελματιών και νεολαίας ενάντια στα μηνμόνια των “θεσμών” προδόθηκε με τον πιο αισχρό και ύπουλο τρόπο από τον Τσίπρα πέρσι τον Ιούλη μετά το κολοσσιαίο ΟΧΙ στα μνημόνια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη.

Εκείνη η προδοσία σάστισε τον ελληνικό λαό και ο Τσίπρας νίκησε στις εκλογές καθώς αντίπαλος ήταν η μισητή Δεξιά.

Αλλά η εργατική τάξη σε συμμαχία με την αγροτιά και τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες δεν υποτάχτηκε και στις 4 Φλεβάρη φέτος πραγματοποίησε μια 24ωρη Γενική Απεργία που η ενοποιημένη δύναμη της τράνταξε συθέμελα και τρόμαξε την κυβέρνηση Τσίπρα, τη Δεξιά και τους “θεσμούς” – αλλά και το ΚΚΕ!

Ακολούθησε η προδοσία από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΚΚΕ με δήθεν “κλιμάκωση” του αγώνα, που δεν έγινε ποτέ! Ενώ το προηγούμενο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο είχε κατατεθεί, οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΚΚΕ αρνήθηκαν την κήρυξη της 48ωρης απεργίας! Τελικά στο παρά-πέντε κήρυξαν μια απεργία σαββατοκύριακου στην οποία η ΓΣΕΕ δεν πραγματοποίησε ούτε μια κινητοποίηση! Το ΚΚΕ οργάνωσε πορείες διαμαρτυρίας από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, ενώ αντιδρούσε αρνητικά όλο το διάστημα σε κάθε νύξη απεργιακής κινητοποίησης!

Μ’ αυτή την προδοτική πολιτική ΓΣΕΕ και ΚΚΕ έδωσαν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση ενώ έστειλαν τους αγρότες στα σπίτια τους, όπως έκαναν και οι αντιδραστικές ηγεσίες στους δικηγορικούς και ιατρικούς συλλόγους που είναι σε μυστικές συνεννοήσεις με την κυβέρνηση!

Η προδοτική πολιτική της γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ομοσπονδιών οφείλεται στο ότι είναι όλοι/όλες τους ξεπουλημένοι και υποταγμένοι στο διάβολο των Μνημονίων. Θα κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν και να υπονομεύσουν τις ταξικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Πρέπει να εκδιωχθούν άμεσα από το κίνημα!

Η ηγεσία του ΚΚΕ θα κάνει επίσης τα πάντα να χαλιναγωγήσει και να κρατήσει πίσω την αντίσταση των εργαζομένων, να την αποτρέψει από την ανατροπή μνημονίων, κυβέρνησης και καπιταλισμού! Η ηγεσία του ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ! Τονίζει ότι ο καπιταλισμός είναι δυνατός, ότι ξεπερνά την κρίση (!) και ότι η εργατική τάξη και νεολαία δεν είναι δυνατή! Η ηγεσία του ΚΚΕ φοβάται την επανάσταση περισσότερο απ’ ότι οτιδήποτε άλλο! Γι’ αυτό επιτίθεται στις κινητοποιήσεις της νεολαίας στην Ελλάδα και στις κινητοποιήσεις “εξεγέρσεις της νύχτας” (Nuit Debout) στις γαλλικές πόλεις! Υπενθυμίζεται ότι η “Διεθνής” ξεκινά με το στίχο «Debout! les damnés de la terre!» (=Εξεγερθείτε! Της γης οι κολασμένοι!).

ttip-3

Διαδήλωση κατά της ΤΤΙΡ στο Ανόβερο (22/4/16). Φωτό Marcus Schreiber.

Τα μνημονιακά πολυνομοσχέδια επιβάλλονται από τους “θεσμούς” καθώς προχωρούν εντατικά οι συζητήσεις μεταξύ ΕΕ και ΕΠΑ για τη διαβόητη TTIP, μια συμφωνία “εμπορικής συνεργασίας” με την οποία θα επιβληθεί ο νόμος των πολυεθνικών και οι εθνικές κυβερνήσεις δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στη λειτουργία των πολυεθνικών και θα απαγορεύονται οι εθνικοποιήσεις και οποιοδήποτε μέτρο που οι πολυθνικές θα ορίζουν ως “ενάντια στην επιχειρηματικότητα”! Στον ευρωπαϊκό και ελληνικό Τύπο δημοσιεύτηκαν πρόσφατα και σχέδια μια ομάδας χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Φινλανδία) να εφαρμόσουν μια “ευρωπαϊκή TTIP”!

Οι τραπεζίτες και οι πολυθνικές ετοιμάζουν και επιβάλουν διχτατορικά μέτρα και «καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης» καθώς δεν μπορούν να τιθασεύσουν την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού και τη φούσκα του χρέους που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα!

Με την αμέριστη βοήθεια των μυστικών και στρατιωτικών κρατικών υπηρεσιών οι εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες και κόμματα θα επιτεθούν βίαια ενάντια στους εργαζομένους, στη νεολαία και στους μικρομεσαίους, για να τους διαιρέσουν, για να μην αφήσουν να αναπτυχθεί η ενότητα της επαναστατικής αντίστασης στα μνημόνια και στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις, Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει άμεσα να δημιουργήσουν Ομάδες Εργατικής Πολιτοφυλακής και να τσακίσουν τις φασιστικές χρυσαυγίτικες ομάδες.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο και μετά τη ψήφιση των μνημονιακών πολυνομοσχεδίων, είναι φανερό ότι η αντίσταση των εργαζομένων μέσα από μιας-δυο ημερών γενικής απεργίας και διαδήλωσης στην Αθήνα δεν οδηγεί στη νίκη.

24219666_921876_SYLLALHTHRIO_AGROTON_ENANTIA_STO_NEO_SXEDIO_NOMOY_GIA_TO_ASFALIS_28_01_2016.limghandler

Από τη μεγάλη διαδήλωση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη τον Γενάρη.

Κάθε εργαζόμενη/η και νέος/α σήμερα σκέφτονται με ΠΟΙΟ ΑΡΑΓΕ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Οι διαδηλώσεις όσο μαζικές και να είναι, και οι γενικές απεργίες δεν φτάνουν. Αλλά και αυτές υπονομεύονται από τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και από την προδοτική πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!

Χρειάζεται νέα ηγεσία με ταχτική και στρατηγική νίκης μέχρι και την ανατροπή του καπιταλισμού! Οι αγωνιστές της νέας γενιάς, οι άνεργοι και οι φοιτητές, πρέπει να οργανώσουν τον εργατικό στρατό της νίκης! Ο αγώνας αντίστασης χρειάζεται όλων των ειδών τις κινητοποιήσεις (μπλοκαρίσματα, καταλήψεις κ.α.) πάντα όμως συντονισμένες και οργανωμένες από κοινές επιτροπές εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, μικρομεσαίων.

Στις αστικές και αγροτικές περιοχές απαιτούνται Λαϊκές Συνελεύσεις για την οργάνωση των κατοίκων, στους τόπους δουλειάς συνελεύσεις για επιτροπές αγώνα ενάντια στη γραφειοκρατία ενάντια στις προδοτικές πολιτικές.

Από τις επιτροπές και συνελεύσεις να πραγματοποιηθεί μια πρώτη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την οργάνωση της αντίστασης και εκλογή συντονιστικού οργάνου καθοδήγησης.

Απαιτείται ανοιχτή πολιτική πάλη ενάντια στους υπονομευτές και στους συμβιβασμούς – σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με τα μνημόνια και τη βία των ΜΑΤ, με την πείνα, φτώχεια και μαζική ανεργία!

Οι εργαζόμενοι προδόθηκαν αλλά έμαθαν από τις εμπειρίες τους. Ήρθε τώρα η ώρα της οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή μνημονίων και κυβέρνησης που τα υιοθετεί!

Μόνο η Γενική Πολιτική Απεργία ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: Κάτω τα Μνημόνια, Έξω οι «θεσμοί», Κάτω η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα! Η Γενική Απεργία είναι η εξέγερση της εργατικής τάξης, ο τρόπος για να νικήσει, αλλά απαιτείται να είναι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Μόνο έτσι παύει να είναι μια διαμαρτυρία και αποχτά τον χαραχτήρα της ανοιχτής πάλης για την νίκη!

13147827_10204567958557894_8640968679988430491_o

Από την επίθεση με χημικά και γκλόμπ των Πραιτωριανών του Τσίπρα ΜΑΤ ενάντια στη γεμάτη πλατεία μπροστά στη Βουλή την Κυριακή βράδυ 8/5. Φωτό Μάριος Λώλος

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες κατά εκτοντάδες χιλιάδες και όμως προδόθηκαν από την ηγεσία Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα από την προδοτική πολιτική αδράνειας της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Σήμερα στην περίοδο των μνημονίων και της πιο μεγάλης και άλυτης κρίσης του καπιταλισμού, οι οργισμένοι εργαζόμενοι, άνεργοι και η νεολαία, μαζί με τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, θα βγούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους και στα μπλόκα, όπως τώρα στη Γαλλία, να πολεμήσουν! Πρέπει να έχουν τη δική τους οργανωμένη ηγεσία που θα παλέψει μέχρι το τέλος για την ανατροπή των μνημονίων, μέχρι και για την ανατροπή της κυβέρνησης και την εκδίωξη των «θεσμών», και έτσι να υπάρχει ελπίδα για νίκη!

Για τη νίκη απαιτείται, όπως έχει δείξει η ιστορία, η εργατική τάξη και οι συμμάχοι της να δημιουργήσουν ένα επαναστατικό μαζικό κόμμα στην Ελλάδα, το κόμμα της 4ης Διεθνούς, μια επαναστατική ηγεσία που θα οδηγήσει στην ανατροπή του καπιταλισμού και σε μια κυβέρνηση εργατών-αγροτών στηριγμένη στα εργατικά συμβούλια και συνδικάτα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

·     ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

·     ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

·     ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s