► ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΩΝ ΤΗΣ 4ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ

  • στο τέλος του άρθρου τα αποτελέσματα των εκλογών 

► ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-«ΘΕΣΜΩΝ» ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

DSC02241

Στην εποχή των Μνημονίων οι συνεχείς αγώνες του φοιτητικού κινήματος στο πλάϊ των εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, τις περικοπές, τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα, την επιβολή διδάκτρων, τη φτώχεια και μαζική ανεργία που έχουν επιβάλει οι “Θεσμοί” ΕΕ-ΔΝΤ, μπορούν να οδηγήσουν στη νίκη με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μισητής κυβέρνησης Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Τροτσκιστές υποστηριχτές της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα καλούν τους φοιτητές/τριες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ να ψηφίσουν στις εκλογές της 18ης Μάη μαζικά και ταξικά ΕΑΑΚ για τη συντριβή των μνημονιακών παρατάξεων και να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ οργάνωσης.

Η προδοσία του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε νέα Μνημόνια για την καταστροφή μισθών και συντάξεων, δημόσιας υγείας και παιδείας. Το καθεστώς Τσίπρα με τη βία των ΜΑΤ και ένα κοινοβούλιο-σφραγίδα των εντολών των Βρυξελλών και της Γουόλ Στρητ, είναι αντεπανάσταση. Είναι μια κοινοβουλευτική χούντα, όπως έχουν μεταμορφωθεί όλες οι σοσιαλδημοκρατικές και δεξιές κυβερνήσεις σ’ όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση του καπιταλισμού από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

REX SHUTTERSTOCK - 10-2-16

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις εργατών και νεολαίας στη Γαλλία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ολάντ-Βαλς. Φωτό Rex Shutterstock.

Αυτές οι χούντες διακυβέρνησης μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων – Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης που επιβάλουν οι τραπεζίτες, στοχεύουν στην πλήρη εξάλειψη ΟΛΩΝ των καταχτήσεων της εργατικής τάξης και νεολαίας και την επιβολή της βαρβαρότητας εχτεταμένης φτώχειας, ανεργίας και πολέμων.

Σ’ όλη την Ευρώπη η νεολαία και οι εργαζόμενοι επαναστατούν ενάντια στη λιτότητα των μνημονίων, στην αστυνομική καταπίεση και στους πολέμους. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται στους δρόμους και τις πλατείες της Γαλλίας διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του “σοσιαλιστή” Ολάντ που θυμίζουν την επαναστατική εξέγερση του Μάη-Ιούνη 1968. Στη Βρετανία η δεξιά κυβέρνηση Κάμερον τραντάζεται από την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην περίοδο του δημοψηφίσματος της 23 Ιούνη παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ. Το μίσος ενάντια στην ΕΕ στη Βρετανία δεν έχει να κάνει με δήθεν εθνικιστικές-ρατσιστικές ιδέες των εργαζομένων και της νεολαίας, όπως παρουσιάζεται στα καπιταλιστικά ΜΜΕ, αλλά με την πάλη ενάντια στη λιτότητα των τραπεζιτών και της δεξιάς κυβέρνησης.   

·     

    – ΚΑΤΩ Ο ΟΛΑΝΤ, ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ και ΝΑΤΟ!

·      – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! 

    ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

DSC03050

Πανό του συνασπισμού αριστερών παρατάξεων ΕΑΑΚ στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Φωτό Ε.Α.

 Η προδοτική γραφειοκρατική ηγεσία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του ΚΚΕ, αρνήθηκε για 3 ΜΗΝΕΣ – από τη συγκλονιστική 24ωρη γενική απεργία τής 4ης Φλεβάρη – να κηρύξει τη 48ωρη Γενική Απεργία «κλιμάκωσης» δίνοντας χρόνο και ευχέρεια χειρισμών στην κυβέρνηση Τσίπρα-«Θεσμών»!

Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ οργάνωσε απεργιακές πορείες με σύνθημα «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-λαιμητόμο». Είναι δυνατό οι «Θεσμοί» να αφήσουν τους υποτελείς τους στην Αθήνα να υποχωρήσουν; Στα 6 χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων ποτέ δεν υπήρξε υποχώρηση από τους «Θεσμούς». Όμως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τής εργατικής τάξης ΑΝΕΤΡΕΨΕ Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά-Βενιζέλο!

Αυτό το πρωταρχικό ΔΙΔΑΓΜΑ αρνείται το ΚΚΕ, όπως και μερικά κόμματα που μιλούν στο όνομα του κομμουνισμού. Πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν είναι έτοιμοι για την ανατροπή μνημονίων, κυβέρνησης και καπιταλισμού!

Πηγή των εξελίξεων είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί τους έχουν αποτύχει παταγωδώς να τιθασεύουν, και ο φόβος της έκρηξης της φούσκας χρέους στην Ευρωζώνη και σ’ όλο τον κόσμο. Οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους σ’ όλη την Ευρώπη έχουν εξαπολύσει ΘΕΡΜΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ενάντια στην εργατική και μεσαία τάξη.

JUSTIN TALLIS - SAT 16-4-16

Από τη μεγάλη διαδήλωση σήμερα Σαββάτο 16/4/16 στο Λονδίνο ενάντια στην πολιτική περικοπών και πολέμου των Τόριδων (Συντηρητικό Κόμμα) του Κάμερον. Φωτό Justin Tallis.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ με την προδοτική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της σταλινικής ηγεσίας του ΚΚΕ, ούτε με ρομαντικά συνθήματα “όλοι στους δρόμους”! Η τωρινή επαναστατική κατάσταση, είναι η στιγμή της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την εκλογή επαναστατικής ηγεσίας από τους αγωνιστές και τους ανέργους, της δημιουργίας επαναστατικής μαρξιστικής οργάνωσης στο φοιτητικό κίνημα και επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα!

  • Για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ εργαζομένων, νεολαίας-φοιτητών, αγροτών και μικρομεσαίων, για εκλογή ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ για την οργάνωση της πάλης.

  • ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ-ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

  • ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

  • ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (πηγή 902.gr):

Ψήφισαν 50947 (2015: 59250)

ΔΑΠ           14855        30,2%        (2015: 20438)

ΔΑΠ ΙΙ         4523          9,2%          –

ΠΚΣ           10042        20,4%        (2015: 11443)

ΠΑΣΠ         5282          10,7%        (2015: 6193)

ΜΠΛΟΚΟ   463            0,9%          –

ΕΑΑΚ         4153          8,4%          (2015: 8070)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ κ.α.      3647 7,4%

[ΕΑΑΚ + ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ = 7790 ]

ΑΡΕΝ         270            0,5%          (2015: 4363)

Διάφοροι    4640          9,4%          (2015: 5520) –

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από νKA (στο http://nka.gr/ekloges πλήρη αποτελέσματα)

Ψήφισαν 51444 (2015: 60287)

ΔΑΠ                    19192        38,64%      (2015: 22348 – 38,36%)

ΑΛΛΑ ΔΕΞΙΑ       2122          4,27%

ΠΚΣ                    9817          19,76%

ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ/ΑΡΔΙΝ      7923 15,95%

ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 874   1,76%

ΠΑΣΠ                  6734                   13,56%

ΜΠΛΟΚΟ            397            0,8%   –

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s