► 25.000 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Πάνω από 25.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή σήμερα Σάββατο βράδυ στη δεύτερη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο μνημονιακό νομοσχέδιο για ασφαλιστικό-φορολογικό.

DSC02986

Από τη σημερινή (Σάββατο) απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποτελούσαν τη μεγάλη πλειοψηφία τής συγκέντρωσης και είχαν ως κύριο σύνθημα “Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!” που εκφράζει τη ρεφορμιστική αντιδραστική πολιτική του ΚΚΕ ότι με πίεση η κυβέρνηση των Θεσμών θα αποσύρει το νομοσχέδιο!

Στη συγκέντρωση επίσης συμμετείχαν με τα πανό τους η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό, φοιτητικοί σύλλογοι, μηχανικοί και αγρότες. Το κύριο σύνθημα από ντουντούκες στα πανό της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν “Οργή λαού ξεσηκωμός παντού – Να διώξουμε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ!”.

DSC02983

Ένα από τα φοιτητικά πανό στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Με τα πανό τους πήραν μέρος στη συγκέντρωση και το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, attack, ΕΕK, ΟΚΔΕ, ΕΠΑΜ, Ροσινάντε, Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Η συγκέντρωση ήταν άλλη μια κινητοποίηση ρεφορμιστικής διαμαρτυρίας, με τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τις εργατικές ομοσπονδίες να λάμπουν δια της απουσίας τους. Η στάση τής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τής ηγεσίας του ΚΚΕ, που αρνούνται και σαμποτάρουν την πάλη για ανατροπή του Τσίπρα και έξοδο απο ΕΕ, είναι προδοσία της αντίστασης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών να πάρει πίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια! Η μόνη απόλυτα ρεαλιστική προοπτική σήμερα είναι το κάλεσμα για την συνέχιση της γενικής απεργίας, για τη μετατροπή της σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και της κυβέρνησης Τσίπρα!

DSC02980

Ένα από τα πανό των αγροτών στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Στη σημερινή λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι συνθήκες είναι επαναστατικές και ώριμες για τη συγκρότηση ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος για να οδηγήσει τους εργαζομένους και τους συμμάχους τους στην ανατροπή του καπιταλισμού.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ! – ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s