► ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Σ’ όλο τον κόσμο σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Αυτή η ιστορική σύγκρουση χαραχτηρίζει την επαναστατική φύση της εποχής μας και την αντίσταση των εργαζομένων.

ttip-3

Διαδήλωση κατά της ΤΤΙΡ στο Ανόβερο (22/4/16). Φωτό Marcus Schreiber.

130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, στις ΕΠΑ και στην Ευρώπη στις πιο αναπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, ο καπιταλισμός έχει καταρρεύσει από την παγκόσμια θανάσιμη κρίση του και η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι βαδίζουν στο δρόμο της επαναστατικής εξέγερσης.

Η Ευρωζώνη είναι στην πιο βαθιά κρίση της και σ’ όλες τις χώρες έχει επιβληθεί από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις δεξιών και «σοσιαλιστικών» κομμάτων βάρβαρη λιτότητα φτώχειας και μαζικής ανεργίας.

Για τη ΝΙΚΗ του αγώνα του λαού της Συρίας και του καθεστώτος Άσαντ ενάντια στο ΙΣΙΣ, στους ιμπεριαλιστές και στους δεξιούς αντάρτες.

Για τη ΝΙΚΗ του αγώνα της Παλαιστίνης ενάντια στο Σιωνισμό και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Για ένα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. 

Για τη ΝΙΚΗ των αντιφασιστών ανταρτών στην Ουκρανία, για την ανατροπή της αντεπαναστατικής κυβέρνησης στο Κίεβο!

Για την απελευθέρωση των προσφύγων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ-Τσίπρα! Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να μεταβούν και να ζητήσουν άσυλο στις χώρες που αυτοί προτιμούν! Όχι στις μαζικές απελάσεις!

Στέλνουμε επαναστατικούς χαιρετισμούς στους απεργούς γιατρούς στη Βρετανία και στις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Γαλλία που αγωνίζονται ενάντια στους αντεργατικούς νόμους του Ολάντ!

Οι προδοσίες των σοσιαλδημοκρατικών και σοσιαλιστικών κομμάτων στην περίοδο της κρίσης του καπιταλισμού, έχουν αναπτύξει ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Μόνο η εργατική τάξη με τις επαναστατικές κινητοποιήσεις της μπορεί να συντρίψει το φασισμό.

ευρωκινηση - Στέλιος στεφανου

Το φοιτητικό μπλοκ σε απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ – Οι φοιτητές πρέπει να πρωτοστατήσουν για μια επαναστατική ηγεσία του κινήματος, για την ανατροπή θεσμών και καπιταλισμού. Φωτό: Ευρωκίνηση-Στέλιος Στεφάνου.

Στην Ελλάδα η αντεπαναστατική κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα νέο τέταρτο μνημόνιο αλλά κινδυνεύει από τους σπασμούς της κρίσης της Ευρωζώνης και την αντίσταση των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την αντίσταση της εργατικής τάξης στα πλαίσια της διαμαρτυρίας και του καπιταλισμού. Η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ έχει αποδεχτεί τα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις και άφησε τους λιμενεργάτες να παλεύουν μόνοι τους στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Μια σειρά επιχειρήσεις κλείνουν και στέλνουν εκατοντάδες εργαζομένους στην ανεργία αλλά η ΓΣΕΕ αρνείται να καλέσει σε καταλήψεις και γενική απεργία διαρκείας. Αυτά είναι ανάθεμα για τη σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ που αρνείται την έξοδο από ΕΕ, αρνήθηκε να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και σαμποτάρησε την απεργία των δημοσιογράφων.

Το διέξοδο για την εργατική τάξη – και όλη την κοινωνία – είναι η οργάνωση Κοινών Επιτροπών εργατών-αγροτών-νεολαίας-μικροεπαγγελματιών και ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης Τσίπρα και του καπιταλισμού!

Τώρα είναι η περίοδος της δημιουργίας ενός μαρξιστικού-τροτσκιστικού μαζικού επαναστατικού κόμματος στην Ελλάδα και της ανάπτυξης της 4ης Διεθνούς σ’ όλο τον κόσμο, για να οδηγήσει την εργατική τάξη και νεολαία, αγρότες και μικρομεσαίους, στην ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016, ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΑΣΥΛΟ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ!

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! 

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!  

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΤΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s