► ΜΙΑ 48ωρη ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! 

16-04-26-11992

Ο Πρέντις, ηγέτης του συνδικάτου UNISON, μαζί με απεργούς νοσοκομειακούς γιατρούς στην πόλη Μπράϊτον χτες Τρίτη. Φωτό News Line.

48ωρη παν-βρετανική απεργία πραγματοποιούν Τρίτη και Τετάρτη οι ειδικευόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στους όρους εργασίας που προσπαθεί να επιβάλλει η δεξιά κυβέρνηση των Τόριδων. Οι Τροτσκιστές στη Βρετανία καλούν σε πλήρη υποστήριξη της απεργίας και την Τετάρτη πραγματοποιούν πικετοφορία στο TUC (βρετανική ΓΣΕΕ) απαιτώντας ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλης της εργατικής τάξης για τη νίκη του αγώνα των γιατρών και την ανατροπή των Τόριδων.-

► Προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς:

►ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΜΙΑ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!

Η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδια για το ασφαλιστικό – φορολογικό, το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου ενώ οι “Θεσμοί” επιβάλλουν νέο τρισχειρότερο μνημόνιο 9 δισ. ευρώ!

Οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα 6 χρόνια μνημονίων πάλεψαν με δεκάδες μονοήμερες γενικές απεργίες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις εκατοντάδων χιλιάδων. Και όμως τα μνημόνια είναι ακόμη εδώ και τρισχειρότερα! Ο λόγος είναι ότι η γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων, γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μνημόνια!

Η απάντηση της εργατικής τάξης, και των συμμάχων της, σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι η οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με συγκεκριμένο στόχο: τη συντριβή του μνημονιακού νομοσχεδίου με την ανατροπή της αντεπαναστατικής κυβέρνησης Τσίπρα-“Θεσμών”!

DSC02848

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη σημερινή (Δευτέρα) αντι-μνημονιακή πορεία από τα Χαυτεία στη Βουλή. Συμμετείχαν με πανό η ΑΔΕΔΥ, ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, η ΛΑΕ και το ΕΕΚ. Φωτό Ε.Α.

Οι υποταγμένες στα μνημόνια γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες, αντί να καλέσουν σε ΑΜΕΣΗ γενική κινητοποίηση της ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που επιτεύχθηκε στην 24ωρη απεργία της 4ης Φλεβάρη, σαμποτάρησαν την ενότητα εργαζομένων-αγροτών-μικρομεσαίων και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ οποιαδήποτε δράση! Μαζί με την ηγεσία του ΚΚΕ κάλεσαν σε “κλιμάκωση” και δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Το λιμάνι του Πειραιά ξεπουλήθηκε και η ΓΣΕΕ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της! Κήρυξαν την απεργία της Πρωτομαγιάς για την Κυριακή 8 Μάη!

Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν συνεχείς απεργίες ενάντια στα μνημονιακά νομοσχέδια αλλά η ΓΣΕΕ σιωπά ενώ η ηγεσία της Πανελλαδικής Ένωσης Τυπογράφων – υποστηριχτές του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ – με μια αντιδραστική απεργοσπαστική ανακοίνωση αντιτάχτηκαν στην απεργία!

Για τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΚΚΕ “κλιμάκωση” = προσπάθεια καταστολής της αυθόρμητης μαζικής αντίστασης της εργατικής τάξης για να παραμείνει στο μαντρί μιας 48ωρης απεργίας διαμαρτυρίας και μόνο! Αυτή η στάση είναι προδοσία της σημερινής αντίστασης της εργατικής τάξης!

Η σημερινή κατάσταση χαραχτηρίζεται από την κρίση της Ευρωζώνης – που ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει συνέχεια χρήμα για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση – και από τη μαζική αντίσταση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, της μεσαίας τάξης και της αγροτιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει με σοκ και δέος το πιθανό ενδεχόμενο της απόσχισης της Βρετανίας από την ΕΕ την ώρα που ετοιμάζεται να σκάσει η ΦΟΥΣΚΑ του τεράστιου ΧΡΕΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!

ΤΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια «στην Παιδεία των περικοπών» για μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι προσλήψεις αναπληρωτών με το διαβόητο νόμο Διαμαντοπούλου (Ν3848/10). Οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δέησαν και κήρυξαν μόλις τρίωρες στάσεις εργασίας. Ο Υπουργός Παιδείας Φίλης έχει τονίσει ότι περιμένει την “έγκριση” των θεσμών για προσλήψεις! Eurokinissi – Αλέξανδρος Ζωντανός

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτζ τόνισε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει “κίνδυνο εσωτερικής κατάρρευσης” και κάλεσε για μια ευρωπαϊκή υπερ-κυβέρνηση στις Βρυξέλες, μιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής διχτατορίας των τραπεζών! Αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Ομπάμα συζητά με την ΕΕ τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) όπου οι πολυεθνικές θα λειτουργούν με τους δικούς τους νόμους.

Με τη χειροτέρευση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και της Ευρωζώνης, το μνημόνιο που υπόγραψαν η ΕΕ με την κυβέρνηση Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι δεν είναι αρκετό για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός στην Ελλάδα. Τα μνημόνια είναι η αντεπανάσταση της άρχουσας τάξης για να επιλύσουν την κρίση τους με την εξαφάνιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την επιβολή καθεστώτων “έκτακτης ανάγκης”.

► ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

► ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ!

Τα συνθήματα για “παλλαϊκό ξεσηκωμό” και “όλοι στους δρόμους” (από ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) για να έχουν νόημα πρέπει να έχουν ΑΝΟΙΧΤΑ διακηρυγμένο σκοπό την ανατροπή μνημονίων και κυβέρνησης! Από μόνα τους στην καλύτερη περίπτωση αποτελούν ρομαντικές ελπίδες.

Το σύνθημα για “ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης” χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα είναι μια αποπροσανατολιστική μπούρδα! Στα 6 χρόνια των βάρβαρων μνημονίων, καμιά κυβέρνηση δεν πήρε πίσω ούτε ένα μνημονιακό μέτρο. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπάρχουν μόνο για να επιβάλλουν τα μνημόνια, αυτή είναι και η φύση της κυβέρνησης Τσίπρα και αυτή είναι η προδοσία της. Είναι επικίνδυνη ανοησία ψευδαισθήσεων να ζητά κανείς από τον Τσίπρα να κάνει πίσω, να απαρνηθεί τα μνημόνια και τους «Θεσμούς»!

Οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν για να ανατρέψουν ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τον Τσίπρα, για να συντρίψουν τα μνημονιακά νομοσχέδια και τις συνωμοσίες των «Θεσμών» και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

ttip-3

Διαδήλωση κατά της ΤΤΙΡ στο Ανόβερο (22/4/16). Φωτό Marcus Schreiber.

Η μαζική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των εργαζομένων πρέπει να περιλαμβάνει: 

  • Αγώνας για τη μετατροπή τής 48ωρης γενικής απεργίας σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα!
  • Για ενοποίηση της μαζικής αντίστασης στα μνημόνια με Κοινές Επιτροπές εργαζομένων-νεολαίας-αγροτών-μικροεπαγγελματιών! Λαϊκές Συνελεύσεις/Επιτροπές σε κάθε περιοχή.
  • Πανελλαδική Συνέλευση επιτροπών και συνδικάτων για την οργάνωση της αντιμνημονιακής πάλης με εκλογή Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.
  • Εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες. Για εκλογή νέας επαναστατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά αγωνιστών και ανέργων.
  • Οργάνωση κινητοποιήσεων προστασίας και υποστήριξης των προσφύγων ενάντια σε ΕΕ, ως μέρος του αγώνα για συντριβή των μνημονίων.
  • Κάτω τα μνημόνια, κάτω η κυβέρνηση Τσίπρα, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να ανοίξει ο δρόμος προς την εργατική δημοκρατία, κυβέρνηση εργατών-αγροτών και ανατροπή του καπιταλισμού!

Τώρα είναι η περίοδος δημιουργίας ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς εργαζομένων και νεολαίας, για επαναστατική ηγεσία στους σημερινούς αγώνες της επαναστατικής μας εποχής! (Αθήνα 25/4/2016) –

NeverOnSunday

Την Κυριακή 24/4/16 το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» πραγματοποίησε απεργιακή παρέμβαση σε καταστήματα στο Χαλάνδρι, στο public, στα δυο καταστήματα Ευριπίδης, στη wind, στο ZARA, στο Bershka κ.α. Στη παρέμβαση με συνθήματα, μοιράστηκαν προκηρύξεις. Στις 1.30 μ. μ, πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή. Διαβάστε για την παρέμβαση στην διεύθυνση του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής https://bookworker.wordpress.com Φωτό Σύλλογος Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

► ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΪ

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε σήμερα Τρίτη απόγευμα τον τερματισμό της επιτυχημένης απεργίας των δημοσιογράφων ενάντια στο μνημονιακό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που διαλύει το Ταμείο τους.

Το πρωί ο Κατρούγκαλος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση «κατ’ εντολήν των δανειστών» θα ακυρώσει το αγγελιόσημο (την εργοδοτική εισφορά των ιδιοχτητών ΜΜΕ στο ταμείο των δημοσιογράφων).

Παρ’ όλα αυτά η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ τερμάτισε την απεργία καθώς βρέθηκε απομονωμένη – η ΓΣΕΕ μουγγάθηκε (ως συνήθως) και το σωματείο Τυπογράφων (του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) έβγαλε απεργοσπαστική δήλωση!

Οι εφημερίδες και σταθμοί του Αλαφούζου έσπασαν την απεργία καθώς και το in.gr. Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να τους εκδιώξουν από τις ενώσεις δημοσιογράφων.

Η απεργία δείχνει ότι η σήμερα είναι απόλυτα αναγκαία η ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μνημονίων και κυβέρνησης Τσίπρα-“Θεσμών”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s