► ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ “ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ” ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ!

► Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ “ΕΞΕΤΑΣΗΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ!  

1009820_571239026293179_352198436_n1389209689

Το Γενάρη 2014 ο Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας σε διαμαρτυρία ενάντια στην Προεδρία της ΕΕ από την Ελλάδα. Είχε δικαστεί και αθωωθεί.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και τα όργανα της έχουν εξαπολύσει καμπάνια δυσφήμισης και βίας ενάντια στους πρόσφυγες για να τους μαντρώσουν στα “κέντρα υποδοχής” που μπορούν να μετατραπούν σε “κέντρα κράτησης” και μαζικών απελάσεων. Οι εκφοβισμοί ΜΑΤ, Λιμενικού και οι επιθέσεις φασιστών είναι μέρος αυτού του σχεδίου που ουσιαστικά εκπονήθηκε στις Βρυξέλες.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους πρόσφυγες.

Χτες ο γνωστός αγωνιστής, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος έλαβε “κλήση σε προκαταρτική εξέταση” από την ασφάλεια του Λιμενερχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο Αντωνόπουλος εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”. Ο Αντωνόπουλος συμμετέχει στο «Συντονισμό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό».

Rex Shutterstock - April 2015 off Libya

Πρόσφυγες από την βόειο Αφρική σε ψαροκάϊκο στη Μεσόγειο τον Απρίλη 2015. Τότε είχαν πνιγεί εκατοντάδες. Την Τρίτη αποκαλύφτηκε ότι ξανά εκατοντάδες πρέπει να πνίγηκαν σε νέο ναυάγιο. Φωτό Rex Shutterstock.

Την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά καλεί σε απολογία τον Αντωνόπουλο, ο Οργανισμός Προσφύγων των Ενωμένων Εθνών αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι πάνω από 500 πρόσφυγες πρέπει να πνίγηκαν μεταξύ Λιβύης και Σικελίας την περασμένη βδομάδα! Οι πληροφορίες προέρχονται από πρόσφυγες που διέσωσε ένα φορτηγό που διέπλεε την περιοχή.

Η πηγή των πολέμων στη Μέση Ανατολή είναι τα ιμπεριαλιστικά κράτη και το ΝΑΤΟ. Αυτοί έχουν δημιουργήσει τα εκατομμύρια προσφύγων. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνίζονται για την ήττα του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, και τη νίκη της Συρίας! Αυτός ο αγώνας σήμερα είναι μέρος της πάλης για τη συντριβή των μνημονιακών νομοσχεδίων και της κυβέρνησης Τσίπρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση κυβέρνησης εργατών-αγροτών για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, και εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ!   

Παρακάτω αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό:

DSC02836

Σκηνές προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

“ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σε ακραίο αυταρχικό κατήφορο οδηγείται με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει απρόσκοπτα και χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε και η ίδια.

Υπηρετώντας τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., αντιδραστικού κατεστημένου η ασφάλεια Λιμενικού κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση, με βάση εισαγγελική παραγγελία, τον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση. Προφανώς, η κλήση σχετίζεται με την ανακοίνωση του Συντονισμού, που μοιράζεται στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και για τα δικαιώματά τους η οποία έγραφε αριθμό τηλεφώνου του Συντονισμού, που ήταν στο όνομα του. Αποτελεί συνέχεια της ενοχρηστρωμένης επίθεσης συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων από την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων και από συστημικά ΜΜΕ και της στοχοποίησης των αλληλέγγυων που δεν ακολουθούν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Η κλήση σε απολογία είναι μια ακόμα απόδειξη του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να φιμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

[…]

Ιδιαίτερα όμως, τους ενοχλεί η συνολική δράση του Συντονισμού και των άλλων Πρωτοβουλιών και Συλλογικοτήτων που δρουν για το Προσφυγικό, οι κοινές συνελεύσεις και διαδηλώσεις προσφύγων και ντόπιων εργαζόμενων και νεολαίας. Η δράση που ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας και παίρνει χαρακτηριστικά κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννά η καπιταλιστική κρίση, για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα, μπαίνει στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή που αφήνουν και πάλι ανεξέλεγκτη τη δράση της Χρυσής Αυγής, που ευννοούν με την προπαγάνδα τους ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, κλιμακώνουν την επίθεση σε αγωνιστές και κινήματα.

Αυτοί που υπογράφουν τα Μνημόνια εναντίον του εργαζόμενου λαού μας, που χαρίζουν τα λιμάνια στην COSCO, και φέρνουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν Μνημόνια εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών και διώκουν την αλληλεγγύη.

Χτυπούν λάθος πόρτα! Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος! Το κίνημα αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται και δεν υποστέλλει τις σημαίες της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και μαχητικά! Από σήμερα οι ανακοινώσεις του Συντονισμού θα έχουν αρκετά τηλέφωνα ακόμα που ανήκουν στα μέλη των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν σε αυτόν!” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s