► ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ!

Η ΕΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ» ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΖ!

Η ένοπλη επίθεση στρατιωτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους πρόσφυγες την περασμένη βδομάδα στα σύνορα με την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις διαταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην περάσει ούτε ένας πρόσφυγας προς τη «λευκή και χριστιανική» Ευρώπη.

chios-port1

Πρόσφυγες στο λιμάνι της Χίου. Φωτό B.J.

Αξιωματούχοι της ΕΕ και αστυνομικοί από διάφορες κεντροευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στα σύνορα και καθοδηγούν τις μαζικές στρατιωτικές επιθέσεις με χημικά και σφαίρες καουτσούκ.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, απόλυτα υποταγμένη σε ΕΠΑ και ΕΕ, υπακούει στις διαταγές των αφεντικών με σκοπό να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα με τις παράνομες μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα προς την Τουρκία, τα ΜΑΤ σε συνεργασία με φασιστικές συμμορίες επιτίθενται σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις και στους προσφυγικούς καταυλισμούς στον Πειραιά στη Χίο και αλλού. Βοηθούν την κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα φόβου ώστε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στα «κέντρα φιλοξενίας». Οι πρόσφυγες αρνούνται γιατί αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά πρόκειται για «κέντρα κράτησης», στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πλήρως εναρμονισμένη στην παράνομη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και θα κάνει ακόμη χειρότερη την παραμονή των προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες έχουν το δικαίωμα να εγκατασταθούν σε όποια χώρα αυτοί νομίζουν ότι είναι ασφαλής για να επιβιώσουν. Ακόμη και η Συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, και γι’ αυτό την έχουν πετάξει στα σκουπίδια η ρατσιστική ΕΕ και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της «δημοκρατικής» Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα έχουν δείξει την αλληλεγγύης τους στους πρόσφυγες με σύνθημα «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι»! Οι πρόσφυγες είναι εδώ γιατί οι χώρες τους έχουν καταστραφεί από τις πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΗΠΑ που θέλουν να ελέγχουν τα πετρέλαια και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν έχουν κάνει τίποτα για την επιβίωση και προστασία των προσφύγων ούτε έχουν υποστηρίξει με κινητοποιήσεις τα δικαιώματα τους και την πρόσβαση στην Ευρώπη. Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα  – να μαζεύει μόνο τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες – πρέπει να κινητοποιηθεί υπέρ των προσφύγων μέσα από τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στους πολέμους.

Η οργή της εργατικής τάξης, των αγροτών και των μικροεπαγγελματιών ενάντια στα μνημονιακά νομοσχέδια πρέπει σήμερα να προχωρήσει σε μια ενοποιημένη πολιτική αντίσταση για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ο αγώνας βρίσκεται σε παράλληλη τροχιά με τις μεγάλες απεργίας των ειδικευόμενων γιατρών στη Βρετανία, των εργαζομένων και της νεολαίας στη Γαλλία.

Ian Langston-EPA - Paris 8-4-16

Λαϊκή Συνέλευση σε πλατεία στο Παρίσι το περασμένο σαββατοκύρiακο. Φωτό Ian Langston.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στη δίνη μιας τεράστιας πολιτικής κρίσης καθώς προχωρεί στην υπογραφή των νέων μέτρων που επιβάλουν οι ΕΕ και το ΔΝΤ με την υποστήριξη των ΕΠΑ. Δεν πρόκειται να ξεπεράσει την κρίση η κυβέρνηση – θα ανατραπεί είτε από τις συνωμοσίες ΕΕ και των αφεντικών – Δεξιάς, είτε από την οργισμένη αντίσταση των εργαζομένων.

Πηγή της σημερινής κατάστασης βαρβαρότητας είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τύπωμα δισεκατομμυρίων ευρώ, τα χρηματιστήρια στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

Χτες Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ, υπέρμαχος της λιτότητας και των ρατσιστικών μέτρων, δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει «εσωτερική κατάρρευση». «Είμαστε σε κατηφορική πορεία στην ΕΕ εδώ και καιρό» είπε ο Σουλτζ και κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι ουσιαστικά βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από την Ευρώπη.

Ο Σουλτζ έκανε τις δηλώσεις του μετά την ήττα των «ευρωπαϊστών» μέσα στην Ολλανδία, που έχει την προεδρία της ΕΕ, μια χώρα με αντιδραστική ρατσιστική κυβέρνηση. Στο δημοψήφισμα για ανάπτυξη σχέσεων ΕΕ-Ουκρανίας, οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ψήφισαν 61% ΟΧΙ. Τώρα ο Σουλτζ και τα τσιράκια των τραπεζιτών στις Βρυξέλλες έχουν τρομοκρατηθεί καθώς βλέπουν ότι είναι πολύ πιθανό οι Βρετανοί ψηφοφόροι να πουν κι αυτοί ΟΧΙ στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιούνη.

FRIDAY

Ο Τσίπρας και οι Κινέζοι γραφειοκράτες στο Μέγαρο Μαξίμου υπόγραψαν το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην κρατική ΚΟΣΚΟ.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την εταιρεία Μοσάκ Φονσέκα του Παναμά, στο στήσιμο 214 χιλιάδων (!) μυστικών εταιρειών σε νησιά αποικίες κύρια της Βρετανίας, για ξέπλυμα χρήματος και αποφυγή φορολόγησης, διαλύουν ακόμα περισσότερο τις ψευδαισθήσεις των λαών της Ευρώπης για τη «δημοκρατία» του καπιταλιστικού συστήματος.

Στη σημερινή αντικειμενικά επαναστατική πολιτική κατάσταση, η ΕΕ θα προχωρήσει σε ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα για να επιβάλει το στρατηγικό της σχέδιο βίαιης επιβολής μιας υπερ-εθνικής υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών.

Για τους εργαζομένους, τη νεολαία, αγρότες και μικροεπαγγελματίες σήμερα στην Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την καταστροφή παρά ο δρόμος της εξέγερσης ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Από την επίθεση των ΜΑΤ την περασμένη Παρασκευή στους λιμενεργάτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στο Ζάππειο ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ. Φωτό Ορέστης Παναγιώτου.

Οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες θα προσπαθήσουν με ανοιχτά υπονομευτικές δράσεις να ξεπουλήσουν και να οδηγήσουν στην υποταγή το κίνημα της οργισμένης εργατικής αντίστασης. Η αντιδραστική πολιτική του ΚΚΕ που αρνείται έξοδο από ΕΕ και αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης επίσης υπονομεύει την αντίσταση των εργαζομένων.

Οι αγωνιστές της νέας γενιάς, αυτοί και αυτές που προσπαθούν να επιβιώσουν στην ανεργία ή στα προγράμματα εργατικής εκμετάλλευσης των 400 ευρώ, οι φοιτητές και οι μαθητές που υποφέρουν από τη φτώχεια, πρέπει σήμερα να μπουν στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή ΕΕ και κυβέρνησης. Στον αγώνα αυτό να εκδιώξουν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και να αντιταχτούν στην αντιδραστική πολιτική του ΚΚΕ.

Στους τόπους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις παρέες, στη γειτονιά, στα σωματεία και στους συλλόγους, η νεολαία και οι αγωνιστές να κινητοποιηθούν για μια νέα επαναστατική ηγεσία στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή μνημονίων και κυβέρνησης. Η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και του ΚΚΕ, δεν πρέπει να γίνει μια ακόμη κινητοποίηση διαμαρτυρίας! Πρέπει να μετατραπεί σε Αγώνα Διαρκείας, σε πολιτική μαζική απεργιακή δράση που θα ενώσει αγρότες και μικροεπαγγελματίες σε κοινές επιτροπές αγώνα, με στόχο την ανατροπή του Τσίπρα.

Ο καπιταλισμός στη σημερινή θανάσιμη κρίση του σπρώχνει την ανθρωπότητα στον όλεθρο. Πρέπει να ανατραπεί από τη μαζική δράση των εργαζομένων και της νεολαίας, για να προχωρήσει η κοινωνία πέρα από την κρίση σε μια κυβέρνηση εργατών-αγροτών στηριγμένη σε εργατικές-αγροτικές επιτροπές, συνδικάτα και τοπικές Λαϊκές Επιτροπές για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Μαζί με τους εργαζομένους όλης της Ευρώπης για τη συγκρότηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s