► Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΛΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ!

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

DSC02814.JPG

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ, ενώ περίπου 3.000 στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Πρόκειται για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για να καθυσυχάσουν την οργή της εργατικής τάξης που έχει ξεσηκωθεί.

Οι σημερινές αδύναμες απεργιακές πορείες που οργάνωσαν σήμερα Πέμπτη πρωί η ΑΔΕΔΥ (από την πλατεία Κλαυθμώνος) και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ (από την Ομόνοια) ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε κατά διάνοια την κολοσσιαία αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας στα μνημονιακά νομοσχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών.

Τι επιζητούν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ με τις απεργίες και πορείες;

Να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια, να «ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική» όπως γράφουν στα πανό τους.

Για να αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση πίσω το ασφαλιστικό, η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, έχουν αποφασίσει 48ωρη γενική απεργία «όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο». Γιατί περιμένουν, και δίνουν χρόνο στον Τσίπρα και στους θεσμούς, και δεν καλούν αυτή την απεργία τώρα;

Αυτή η πολιτική ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ-ΚΚΕ είναι μια κοροϊδία, είναι ένα ξεπούλημα του σημερινού επαναστατικού αγώνα των εργαζομένων. Ο Τσίπρας και οι θεσμοί είναι εδώ για να επιβάλουν όλο και σκληρότερα μνημόνια, όχι να τα παίρνουν πίσω!

Για τη συντριβή των μνημονίων, ο δρόμος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών με τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας που ενοποιεί όλη την οργισμένη αντίσταση των εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών.

Για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι απαραίτητη η πάλη για την εκδίωξη των γραφειοκρατών από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η εκλογή μια νέας επαναστατικής ηγεσίας από τους αγωνιστές τη νέας γενιάς.

Η αντιδραστική και αντεπαναστατική πολιτική του ΚΚΕ πρέπει να ηττηθεί στους σημερινούς αγώνες της εργατική τάξης για την ανατροπή του Τσίπρα και την εκδίωξη θεσμών και ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.

ευρωκινηση - Στέλιος στεφανου

Το φοιτητικό μπλοκ στη σημερινή απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ – Οι φοιτητές πρέπει να πρωτοστατήσουν για μια επαναστατική ηγεσία του κινήματος, για την ανατροπή θεσμών και καπιταλισμού. Φωτό: Ευρωκίνηση-Στέλιος Στεφάνου.

Ζούμε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και κατάρρευση του καπιταλισμού που διαλύει την Ευρωζώνη και σκορπά τον πόλεμο και την καταστροφή στη Μέση Ανατολή. Σ’ όλη την Ευρώπη οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν βάρβαρη λιτότητα για να σώσουν τις τράπεζες και τον καπιταλισμό. Αλλά δημιουργούν και τεράστιες επαναστατικές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι και οι πρόσφυγες έχουν κοινά συμφέροντα – μια ζωή χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Στη σημερινή επαναστατική κατάσταση απαιτούνται επαναστατικές εργατικές ηγεσίες και κινητοποιήσεις: μόνο έτσι θα συντριβούν τα μνημόνια και η πηγή τους ο καπιταλισμός.

Οι Τροτσκιστές καλούν τους αγωνιστές/τριες στη δημιουργία επαναστατικού κόμματος και νέας συνδικαλιστικής ηγεσίας για τη συντριβή των μνημονίων, την εκδίωξη ΕΕ-ΝΑΤΟ, την ανατροπή του καπιταλισμού. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s