► ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ WIKILEAKS: ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ – Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ!

 

Η δημοσιοποίηση το περασμένο Σάββατο από το WikiLeaks τής συνομιλίας (19/3/16) των στελεχών του ΔΝΤ για την Ελλάδα, δυο μέρες πριν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών», αποδεικνύει ότι το Ταμείο δεν θα διστάσει να υποδαυλίσει συνθήκες χρεοκοπίας με ένα «πιστωτικό γεγονός» για να επιβάλλει την πολιτική του.

Ο Τσίπρας που έχει συμφωνήσει με όλα τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντέδρασε οργισμένα καθώς βλέπει ότι το ΔΝΤ οδηγεί σε μια κατάσταση όπου αυτός και η κυβέρνηση του θα συντριφτούν.

hilton_0

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Χίλτον ενάντια στους “θεσμούς”.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι μικροεπαγγελματίες, παρά τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τον αντιδραστικό ρόλο του ΚΚΕ, έδειξαν με μαζικές απεργίες, μπλοκαρίσματα και πορείες ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τα μνημονιακά νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Οι «θεσμοί» (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τον ελληνικό λαό, τον Τσίπρα αλλά και κάθε μνημονική ελληνική κυβέρνηση. Η αυστηρή και αλλαζονική επιστολή της Διευθύντριας του ΔΝΤ στον Τσίπρα είναι προειδοποίηση του αφεντικού στον υπάλληλο του να κάνει ότι του λένε. Αλλά ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να επιμείνει στις διαμαρτυρίες για να σώσει το τομάρι του και την κυβέρνηση του.

chios-port1

Πρόσφυγες απαιτούν ελευθερία στο λιμάνι της Χίου το περασμένο Σάββατο. Φωτό B.J. left.gr

Την ώρα που διαμαρτύρεται ο Τσίπρας επιβάλλει κάθε διαταγή των «θεσμών»:

Τη Δευτέρα άρχισαν οι μαζικές απελάσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, τις οποίες ακόμη και οι ΜΚΟ και ο ΟΕΕ θεωρούν ότι παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες.

Ανακοινώθηκαν νέα προγράμματα «κοινωφελούς» εκμετάλλευσης 20.000 ανέργων στους Δήμους με 8μηνη διάρκεια και αμοιβή 492 ευρώ το μήνα (καθαρά), 430 για τους νέους.

Κυβέρνηση και Τράπεζα Πειραιώς βάζουν λουκέτο στην ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης), παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα. Από τη Δευτέρα αγρότες τευτλοπαραγωγοί (στους οποίους η ΕΒΖ οφείλει εκατομμύρια) και οι εργαζόμενοι της εταιρείας άρχισαν κατάληψη των εργοστασίων.

Εταιρείες επιβάλουν με εκβιασμούς απόλυσης «ατομικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών» (μπλοκάκι) όπου οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε «εργολάβους» – πρόσφατο κρούσμα η απόλυση στην εταιρεία BIOSAR. Οι εργαζόμενοι κήρυξαν στάσεις εργασίας.

Την Παρασκευή θα πέσουν οι υπογραφές για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Κόσκο – οι λιμενεργάτες οργανώνουν απεργία και διαδήλωση στην Αθήνα.

stephane mahe - reuters paris 31-3-16

Από τις συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας την περασμένη βδομάδα στο Παρίσι ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης Ολάντ.

Στην Ευρώπη οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τα μνημονιακά μέτρα φουντώνουν τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας, όπως την περασμένη και αυτή τη βδομάδα στη Γαλλία, και έχουν δημιουργήσει μια τεράστια πολιτική κρίση στη Βρετανία με το δημοψήφισμα της 23 Ιούνη για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ.

Σ’ αυτές τις επαναστατικές συνθήκες πραγματοποιείται η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι ούτε μια απεργία φτάνει ούτε μια πορεία. Αναζητούν μια διέξοδο που να δικαιώνει τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια.

Ο δρόμος γι’ αυτή τη διέξοδο είναι ο δρόμος ενός ενοποιημένου αγώνα – εργαζομένων νεολαίας, αγροτών, μικροεπαγγελματιών – για την ανατροπή των μνημονίων λιτότητας και της υποταγμένης στους θεσμούς κυβέρνησης Τσίπρα.

Το όπλο των εργαζομένων είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ενοποιεί όλους τους αγώνες όλων των εργαζομένων-αγροτών-μικροεπαγγελματιών.

Στην απεργία της Πέμπτης και στις πορείες – και σε κάθε άλλη κινητοποίηση – το κάλεσμα για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, για καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για κοινές Επιτροπές Αγώνα εργατών-αγροτών-μικροεπαγγελματιών-νεολαίας σε κάθε περιοχή, είναι ο δρόμος του διεξόδου για τη νίκη των εργαζομένων με ανατροπή μνημονίων και Τσίπρα.

Οι αγωνιστές εργαζόμενοι, αγρότες, και νεολαία πρέπει να πρωτοστατήσουν στα σωματεία και στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα για την εκδίωξη της γραφειοκρατικής ηγεσίες από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες, για την εκλογή νέας ηγεσίας από τους αγωνιστές της νέας γενιάς, για τη συγκρότηση ενός επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού, για διαγραφή του χρέους, για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για μια κυβέρνηση εργατών-αγροτών με σχεδιασμένη οικονομία και προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s