► ΦΙΑΣΚΟ ΤΟ “ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ” ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!

► ΚΥΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 17-20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

DSC02768

Από το σημερινό “συλλαλητήριο διαμαρτυρίας” ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επαγγελματικών συλλόγων στο Σύνταγμα. Φωτό Ε.Α.

 Περίπου 150 άτομα εμφανίστηκαν σήμερα Τετάρτη απόγευμα στο Σύνταγμα στο «Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας» ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που είχαν καλέσει η γραφειοκρατία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και οι δεξιές ηγεσίες των επαγγελματικών συλλόγων.

Δεν υπήρχε ούτε ένα πανό από κάποιο εργατικό σωματείο ή τη ΓΣΕΕ. Υπήρχαν δυο πανό της ΑΔΕΔΥ και τρια-τέσσερα πανό συνδικαλο-πολιτικών παρατάξεων. Αντιπροσωπεία με πανό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συμμετείχε με 20 άτομα για 15 λεπτά.

Εκατοντάδες πρόσφυγες συμμετείχαν σε πορεία σήμερα μεσημέρι από το Στρατόπεδο του Σχιστού στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

poreia-metanastes-630_0

Από τη σημερινή πορεία προσφύγων από το Σχιστό στην Αθήνα. Το κεντρικό πλακάτ αναφέρει στα αγγλικά “Γυναίκες και παιδιά για πόσο θα είναι στην Ελλάδα;” και το δεξί πλακάτ “Απαιτούμε τα δικαιώματα μας σύμφωνα με τη Συνθήκη Ασύλου [ΟΕΕ} του 1951”. ΦωτόΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ. 

Από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ και Τουρκίας τη Δευτέρα, που άρχισαν και οι περιπολίες του ΝΑΤΟ ενάντια στους πρόσφυγες στο Αιγαίο, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κρατάει τα σύνορα κλειστά με στρατιώτες και “ειδικούς αστυνομικούς συμβούλους” από χώρες της ΕΕ. Χιλιάδες πρόσφυγες επιβιώνουν στις λάσπες και στο κρύο στα σύνορα.

idomeni-AP Photo-Visar Kryeziu

Ειδομένη. Φωτό AP -Visar Kryeziu.

Σε “tweet” μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΕΕ Πολωνός Ντόναλντ Τούσκ αυτάρεσκα δήλωσε σήμερα το μεσημέρι: «Οι μη-κανονικές ροές μεταναστών από τη Δυτική Βαλκανική οδό σταμάτησαν. Δεν είναι ζήτημα μονομερών ενεργειών αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ»!

► ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΒΟΗΘΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΝΙΟΥΛΑΝΤ.

Χτες Τρίτη το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ (Υπουργείο Εξωτερικών ΕΠΑ) ανακοίνωσε ότι η διαβόητη Αμερικανίδα Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτόρια Νιούλαντ θα έρθει στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. Η Νιούλαντ θα συναντηθεί όπως έκανε και πέρσι με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα κάνει ίσως και καμιά φιλανθρωπική βόλτα στα στρατόπεδα των προσφύγων ή στην Ειδομένη.

24720323_7DCC035D8AC2EDCC48BC9DFE6C6A6146.limghandler

Η διαβόητη Πατρίσια Νιούλαντ. Φωτό ΤΑ ΝΕΑ.

Σκοπός της επίσκεψης της Νιούλαντ δεν είναι παρά να τονίσει στον Τσίπρα ότι οι ΕΠΑ υποστηρίζουν τη ρατσιστική ΕΕ και να αναπτύξει σχέσεις με Ισραήλ-Τουρκία.

Η Νιούλαντ έγινε πασίγνωση για τις διαταγές της στη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Ουκρανία το Φλεβάρη 2014. Σε τηλεφώνημα της στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ (που κατέγραψαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας) η Νιούλαντ στριγγλίζει “Fuck the European Union!” και διατάζει τον πρεσβευτή να τοποθετήσει στην ηγεσία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μόνο τους πολιτικούς πράχτορες των ΕΠΑ. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s