► ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΕ-ΝΑΤΟ!

► ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ!  

DSC02696

Τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να αναλάβουν δράση για την υποστήριξη των προσφύγων, ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, για την ανατροπή του Τσίπρα με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Φωτό Ε.Α.

“Με πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έναντι των Προσφύγων αλλά και θωρακίζοντας την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.” – Από το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών (πλην ΚΚΕ και ΕΚ) της σύσκεψης της 4/3/16.

Η κυβέρνηση των Θεσμών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης υπόγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της Παρασκευής το οποίο:

  1. Αποδέχεται πλήρως και χωρίς καμμιά αντίρηση όλες τις διαταγές της ΕΕ για τους πρόσφυγες αλλά επίσης κι όσες αποφασίσει η ΕΕ μελλοντικά!

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης αποδέχτηκαν την επικυριαρχία της FRONTEX και του ΝΑΤΟ και τη βάρβαρη και παράνομη εκδίωξη προσφύγων και μεταναστών. Οι Μητσοτάκης και Γεννηματά απαίτησαν κλειστά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες!

  1. Πέρα από τις ανούσιες φιλανθρωπικές αναφορές στο «πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης» (με κεφαλαία Α για έμφαση!), η κυβέρνηση και τα αστικά πολιτικά κόμματα πετάνε στα σκουπίδια ακόμα και τη συνθήκη των Ενωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (1951 και 1968). Στο ανακοινωθέν δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στη συνθήκη ή άλλες διεθνείς συμφωνίες προστασίας προσφύγων ή θυμάτων πολέμων.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Κουτσούμπας με υπόμνημα ζήτησε το κλείσιμο των ΝΑΤΟικών-αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, αλλά δεν απαίτησε την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

DSC02678

Η δικαίωση των αιτημάτων και αγώνων των αγροτών μπορεί να αρχίσει με την ανατροπή του Τσίπρα. Όμως το ΚΚΕ είναι αντίθετο!. Φωτό Ε.Α.

Το ΚΚΕ επιμένει στην αντιδραστική πολιτική «ουδετερότητας», δηλαδή άρνηση υποστήριξης προς τη Συρία, που πολεμά ενάντια στους τζιχαντιστές και τους αντάρτες που υποστηρίζουν οι ιμπεριαλιστές. Το ΚΚΕ εξισώνει τη Συρία του «διχτάτορα» Άσαντ με τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες του ιμπεριαλισμού. Παράλληλα εξισώνει τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών-Βρετανών-Γάλλων ιμπεριαλιστών στη Συρία, με τη στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία της Ρωσίας.

Την αντιδραστική «γραμμή» ΚΚΕ ακολουθούν κατά γράμμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μ-λ κόμματα και άλλοι κεντριστές που εξετάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Συρία ως απόρροια των «ανταγωνισμών» των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ και Ρωσίας!

Το κοινό ανακοινωθέν του Τσίπρα και του αστικού κατεστημμένου είναι μια πλήρη υποταγή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά και στον πόλεμο ενάντια στη Συρία.

Είναι ένα ανακοινωθέν ρατσιστικού και απάνθρωπου πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες. Μ’ αυτή τη βίαιη διχτατορική πολιτική και με στρατόπεδα συγκέντρωσης προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την αντίσταση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών και των επαγγελματιών, στα νέα νομοσχέδια και νέα τρισχειρότερα μνημόνια.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που οδηγεί τους ιμπεριαλιστές σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και Αφρική, καθοδηγεί και την ΕΕ σε ταξικό πόλεμο ενάντια στην ευρωπαϊκή εργατική τάξη. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Θεσμών ανήκει σ’ αυτό το αντιδραστικό μέτωπο που πρέπει να κατανικηθεί με την μαζική αντίσταση των εργαζομένων και αγροτών της Ευρώπης.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες με τα σωματεία τους πρέπει να αναλάβουν δράση υποστήριξης των προσφύγων στη μάχη επιβίωσης – να σταματήσουν οι εκδιώξεις προσφύγων-μεταναστών πίσω στην Τουρκία, για την ελεύθερη διέλευση των προσφύγων στις χώρες επιλογής όπως αναφέρει η συνθήκη των Ενωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.   

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Θεσμών πρέπει να ανατραπεί άμεσα από τους εργαζομένους σε μια πλατιά επαναστατική συμμαχία με τη νεολαία, αγρότες και μικροεπαγγελματίες, με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

 

DSC02341

Η νεολαία πρέπει να πρωτοστατήσει στην εκδίωξη Τσίπρα και στη μαρξιστικού δημιουργία επαναστατικού κόμματος για την επανάσταση. φωτό Ε.Α.

Η ανατροπή του Τσίπρα από τα αριστερά, από τη δράση των ενωμένων εργαζομένων, πρέπει να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εκλεγμένων συμβουλίων εργατών, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών με πολιτική τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και των τραπεζικών χρεών των εργατικών και αγροτικών νοικοκυριών και την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Οι τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς αγωνίζονται γα τη δημιουργία ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος, για τη σοσιαλιστική επανάσταση για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό, τη μόνη διέξοδο της ανθρωπότητας από την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Για σοσιαλιστική κυβέρνηση της συμμαχίας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης, για την ήττα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, για τη νίκη της Συρίας!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s