► ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΝΑΤΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

DSC02727

Πρόσφυγες σε επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο. Φωτό Ε.Α.

Η προσφυγική κρίση δεν είναι προϊόν μιας φυσικής καταστροφής, αλλά της λαιμαργίας των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να καταχτήσουν τα πετρέλαια και τις χώρες της Μέσης Ανατολής ως νέοι αποικιοκράτες. Η προσφυγική κρίση δεν είναι απλά μια ανθρωπιστική κρίση, αλλά ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Μπορεί να επιλυθεί με την ήττα και εκδίωξη των ιμπεριαλιστών και των τζιχαντιστών από τη Συρία και το Ιράκ, και την εγκαθίδρυση καθεστώτων κοινωνικής ισότητας, στο πλαίσιο μιας αραβικής σοσιαλιστικής ένωσης.

Η προσφυγική κρίση και η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα είναι αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Η ΕΕ επιβάλλει μνημόνια λιτότητας, διχτατορικά μέτρα και ρατσισμό στην Ευρώπη, και με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές πόλεμο στη Μέση Ανατολή και υποστήριξη του σιωνιστικού κράτους.

Η ΕΕ χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση για να σπείρει διχόνοια στους εργαζόμενους και ρατσισμό ώστε να περάσουν όλα τα μέτρα λιτότητας και διχτατορικών πολιτικών ενάντια στην ευρωπαϊκή εργατική τάξη, τους αγρότες και μικροεπαγγελματίες.

DSC02639

Από τη Γενική Απεργία 4/2/16. Αντί για ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και το ΚΚΕ συμφώνησαν σε ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, για μια 48ωρη γενική απεργία “όταν κι αν” κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή! Φωτό Ε.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια πέρα για πέρα αντιδραστική κυβέρνηση όργανο της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού. Υπακούει στις διαταγές της ΕΕ για προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για μια Ελλάδα αποθήκη προσφύγων, για περιπολίες του ΝΑΤΟ που οδηγούν σε πνιγμούς προσφύγων.

Στη Γαλλία η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση Ολάντ επέβαλε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” με αναγκαστικό περιορισμό στα σπίτια τους αγωνιστών που αντιστέκονται στα μέτρα λιτότητας.

Τα σημερινά προσφυγικά στρατόπεδα θα μετατραπούν σε στρατόπεδα για αγωνιστές και συνδικαλιστές, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών (ή οποιαδήποτε οικουμενική) προχωρά σε νέα μνημόνια με νόμους για απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών!   

Στην Ελλάδα τα εργατικά σωματεία, τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις πρέπει να αναλάβουν πολιτική δράση υπέρ των προσφύγων ως μέρος της αντίστασης στα μνημόνια Τσίπρα-Θεσμών. Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και όλα τα εργατικά σωματεία έπρεπε να είναι στην πρωτοπορία δράσεων υπέρ των προσφύγων, για την επιβίωση και προστασία τους στη διέλευση τους από την Ελλάδα.

Αλλά η συνδικαλιστική ηγεσία παραμένει άφωνη όπως αρνείται να κλιμακώσει την αντίσταση των εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών και επαγγελματιών στην Ελλάδα ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις για τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, γιατί σήμερα παλεύει τον Τσίπρα σύμμαχο της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, αυτών που καταστρέφουν τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη όπως έκαναν στο Αφγανιστάν.

ΤΑΡΤΟΥΣ

Διαδήλωση υπέρ του Άσαντ στη Λατάκια (2015).

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών πρέπει να ανατραπεί με την αντίσταση όλων των εργαζομένων οργανωμένων σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Η πάλη ενάντια στους πολέμους του ιμπεριαλισμού στη Συρία και αλλού, δεν είναι μια πατσιφιστική πάλη γενικά και αφηρημένα υπέρ της ειρήνης και ενάντια στον πόλεμο, δεν είμαστε «ουδέτεροι»: είναι ταξική πάλη για την ΗΤΤΑ του ιμπεριαλισμού των ΕΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, για τη ΝΙΚΗ της Συρίας του Άσαντ, της Ρωσίας και της Χεζμπολά, για τη ΝΙΚΗ των Κούρδων ενάντια στη διχτατορία Ερτογάν, για τη ΝΙΚΗ της Παλαιστίνης ενάντια στο σιωνισμό.    

Οι Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς αγωνιζονται μ’ αυτό το πρόγραμμα ανατροπής ΕΕ και καπιταλισμού, ήττας του ιμπεριαλισμού, νίκης των αντι-ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s