► ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΝΤΙ-ΕΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

DSC02745

Το πανό του Συντονισμού για Προσφυγικό Μεταναστευτικό στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 1.000 φοιτητές και υποστηριχτές αριστερών κομμάτων και οργανώσεων (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Λαϊκή Αντίσταση, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό) καθώς και το Σχολείο Μεταναστών συμμετείχαν με τα πανό τους στη σημερινή (Τετάρτη βράδυ) πορεία αλληλεγγύσης στους πρόσφυγες και μετανάστες που οργάνωσε ο «Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων» με κύριο σύνθημα «Ενάντια στους πολέμους, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη ξενοφοβία».

Στην κορυφή της πορείας, από τα Προπύλαια στα Γραφεία της ΕΕ και στην Αμερικάνική Πρεσβεία, ήταν το πανό του Συντονισμού που ανάφερε «ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΞΕΡΙΖΩΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ».

Τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία ήταν υπέρ των προσφύγων και ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στην ΕΕ.

DSC02747

Το πανό φοιτητικών συλλόγων στη σημερινή πορεία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω η προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υποστηριχτών της 4ης Διεθνούς, που διανεμήθηκε στην πορεία.

►ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ!

►ΕΞΩ ΕΕ-ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!

►ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

Η προσφυγική κρίση δεν είναι είναι προϊόν φυσικής καταστροφής, δεν είναι απλά μια ανθρωπιστική κρίση, οφείλεται στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να καταχτήσουν τα πετρέλαια και τις χώρες της Μέσης Ανατολής ως νέοι αποικιοκράτες. Η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί με την ήττα και εκδίωξη των ιμπεριαλιστών και των τζιχαντιστών από τη Συρία και το Ιράκ, και την εγκαθίδρυση καθεστώτων κοινωνικής ισότητας, στο πλαίσιο μιας αραβικής σοσιαλιστικής ένωσης.

Η προσφυγική κρίση και η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα είναι αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Η ΕΕ επιβάλλει λιτότητα, διχτατορικά μέτρα και ρατσισμό στην Ευρώπη, και με τους Αμερικανούς πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Η ΕΕ χρησιμοποιεί την προσφυγική κρίση για να διχάσει τους εργαζόμενους.

Πρόσφυγες στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια πέρα για πέρα αντιδραστική κυβέρνηση όργανο της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού. Υπακούει στις διαταγές της ΕΕ για προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για μια Ελλάδα αποθήκη προσφύγων, για περιπολίες του ΝΑΤΟ που οδηγούν σε πνιγμούς προσφύγων.

Τα σημερινά προσφυγικά στρατόπεδα θα μετατραπούν σε στρατόπεδα για αγωνιστές και συνδικαλιστές, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών (ή οποιαδήποτε οικουμενική) προχωρά σε νέα μνημόνια με νόμους για απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών!   

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ομοσπονδιών αντί να είναι στην πρωτοπορία δράσεων για την επιβίωση και προστασία των προσφύγων στη διέλευση τους από την Ελλάδα, παραμένουν άφαντες παράλληλα με την άρνηση τους να κλιμακώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών και επαγγελματιών ενάντια στη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών.

Ο Τσίπρας είναι το τσιράκι της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών, αυτών που καταστρέφουν Συρία, Ιράκ και Λιβύη όπως έκαναν στο Αφγανιστάν. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών πρέπει να ανατραπεί με την αντίσταση των εργαζομένων οργανωμένων σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Η πάλη ενάντια στους πολέμους του ιμπεριαλισμού στη Συρία και αλλού, δεν είναι μια πατσιφιστική πάλη γενικά και αφηρημένα υπέρ της ειρήνης, δεν είμαστε «ουδέτεροι»: είναι ταξική πάλη για την ΗΤΤΑ του ιμπεριαλισμού των ΕΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, για τη ΝΙΚΗ της Συρίας του Άσαντ, της Ρωσίας και της Χεζμπολά, για τη ΝΙΚΗ των Κούρδων ενάντια στη διχτατορία Ερτογάν, για τη ΝΙΚΗ της Παλαιστίνης ενάντια στο σιωνισμό. Οι Τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς αγωνιζονται με πρόγραμμα ανατροπής ΕΕ και καπιταλισμού, ήττας του ιμπεριαλισμού, νίκης των αντι-ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση. – Αθήνα 1/3/2016.-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s