► ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΚΚΕ: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΧΤΙΣΤΕ ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! 

► ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ! Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

DSC02699

Από πρόσφατη απεργιακή πορεία των λιμενεργατών στην Αθήνα. Η εργατική τάξη πολεμά, αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται απεργία διαρκείας και πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών. Φωτό Ε.Α.

Την Τετάρτη η ΕΕ της ΓΣΕΕ αποδέχτηκε την πρόταση των συνδικαλιστών που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, για 48ωρη γενική απεργία «όταν κι αν» η κυβέρνηση καταθέσει τα μνημονιακά νομοσχέδια ασφαλιστικό-φορολογικό στη Βουλή. Για την Τετάρτη 9 Μάρτη η ΓΣΕΕ αποφάσισε συλλαλητήριο σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών.

Από τη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, η ΓΣΕΕ δεν έχει καλέσει ούτε μια κινητοποίηση. Τώρα καλεί μια 48ωρη απεργία για τη μέρα που η κυβέρνηση θα έχει κατεθέσει το νομοσχέδιο – κατόπιν εορτής δηλαδή! Η απραξία της ΓΣΕΕ και η απόφαση για 48ωρη, που ακολουθεί από πίσω την κυβέρνηση Τσίπρα-Θεσμών, είναι μια ακόμη προσπάθεια κυνικού ξεπουλήματος του σημερινού αγώνα εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών.

Η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ (αλλά και της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών) είναι υποταγμένη στα μνημόνια. Το μόνο που διεκδικούν είναι ένα «βελτιωμένο» νομοσχέδιο ώστε να δικαιολογήσουν τη θέση τους στους εργαζομένους. Στην ουσία κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά: αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν μπορούν να πετύχουν «κάτι», ότι δήθεν μπορεί η κυβέρνηση των Θεσμών να υποχωρήσει και να υπάρξει συμβιβασμός.

Σήμερα Πέμπτη στην πρώτη σελίδα ο Ριζοσπάστης αναφέρει: «Κλιμάκωση με 48ωρη γενική απεργία εάν έρθει στη Βουλή» (το ασφαλιστικό). Τί «κλιμάκωση» είναι αυτή όταν μια απεργία αναγγέλλεται υποθετικά και μόνο;

«Κλιμάκωση» σημαίνει «πρόσθετη» δράση και «επέχταση» των κινητοποιήσεων. Δεν σημαίνει ΣΤΑΣΗ και ΑΝΑΒΟΛΗ κινητοποιήσεων, δεν σημαίνει ΑΝΑΜΟΝΗ και δόσιμο χρόνου στην κυβέρνηση των Θεσμών!

agrotes-maximou-mpoutas-630_0

Συνάντηση Μπούτα – Τσίπρα στου Μαξίμου. Αντί για κλιμάκωση και ενοποίηση του αγώνα, συζήτηση και διάλογος με την κυβέρνηση! Φωτό Γιώργος Κονταρίνης.

Μετά τις μαζικές και δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 4ης Φλεβάρη, αντί για κλιμάκωση-επίθεση με όλες τις δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση, ΤΩΡΑ που είναι σε δύσκολη θέση, η ΓΣΕΕ και το ΚΚΕ της δίνουν χρόνο να προετοιμαστεί για να επιβάλλει με κάθε τρόπο τα μνημονιακά νομοσχέδια και παράλληλα «ησυχάζουν» τους εξαγριωμένους εργαζομένους.

Για 5 βδομάδες οι αγρότες είναι στα μπλόκα και στις καταλήψεις-αποκλεισμούς τραπεζών, εφορειών και άλλων κρατικών χτιρίων. Η οργή τους πηγάζει από το γεγονός ότι τα δυο νομοσχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα (ασφαλιστικό-φορολογικό) θα τους εξαφανίσουν. Γι’ αυτό αρνήθηκαν οποιοδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση των Θεσμών.

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και τις μάχες με τα ΜΑΤ, μια χούφτα ξεπουλημένων αγροτοσυνδικαλιστών βάφτισε τους εαυτούς τους «αντιπροσώπους των μπλόκων της βόρειας Ελλάδας» και συναντήθηκε με τον Τσίπρα. Το τσιράκι των Θεσμών τους είπε ότι δεν κάνει πίσω, τα νομοσχέδια θα περάσουν, απλά θα επιβληθούν σταδιακά. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηροποίση του ορισμού του αγροτικού επαγγέλματος για ένταξη στο Μητρώο Αγροτών: το εισόδημα μιας οικογένειας που πρέπει να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες αυξάνεται στο 51% από 35% που είναι σήμερα!

Μετά τη συνάντηση στου Μαξίμου, σε συνελεύσεις οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα.

ΧΑΝΙΑ-PATRATORA.GR_-800x510

Αποκλεισμός της Εθνικής Τράπεζας στα Χανιά. Φωτό patrapress.

Αλλά οι «αριστεροί» αγρότες του Μπούτα-ΚΚΕ στη Θεσσαλία ζήλεψαν και κανόνισαν κι αυτοί συνάντηση-διάλογο με τον Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε σήμερα! Από το «δεν μιλάμε με την κυβέρνηση αν δεν πάρει πίσω τα νομοσχέδια», σε συζητήσεις στου Μαξίμου!

Στη συνάντηση ο Τσίπρας δεν έκανε την παραμικρή παραχώρηση στους αγρότες.

Μετά τη συνάντηση ο ιστότοπος 902.gr σήμερα Πέμπτη έγραψε: «Αποτέλεσμα του κοινού οργανωμένου αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών με τα λαϊκά στρώματα, χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μπούτας, το γεγονός ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση συζητάει το αφορολόγητο και καθυστερεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.” [πρόσθετη έμφαση]

Ο Μπούτας διεστραβλώνει και συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών! Οι αγρότες δεν παλεύουν με αίτημα “συζήτηση” για τα νομοσχέδια, αλλά απαιτούν ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο για τα νομοσχέδιο. Αυτή την πρόταση της κυβέρνησης οι αγρότες την ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμα το νομοσχέδιο, γιατί αναμένει το πράσινο φως από τους Θεσμούς σε μια περίοδο έντασης –  προσφυγικό, οικονομική αναταραχή σ’ όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή.

Ο Μπούτας και το ΚΚΕ ξεπουλάν τον αγώνα και αρνούνται την κλιμάκωση γιατί, όπως έχουν δηλώσει εξαρχής, ο αγώνας είναι για να αναγκάσουν την κυβέρνηση, και προφανώς και τους Θεσμούς, να οπισθοχωρήσει. Αυτοί που σήμερα οπισθοχωρούν είναι ο Μπούτας και το ΚΚΕ, όχι η κυβέρνηση!

Ο Μπούτας και το ΚΚΕ είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ με τους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του αγώνα.

Τα κόμματα και οργανώσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτούν κλιμάκωση του αγώνα, αλλά ποια είναι η πολιτική και προοπτική που προτείνουν; Ενώ μιλούν για απεργία και κινητοποιήσεις διαρκείας, καταλήγουν να ζητούν μια 48ωρη!

Όπως και το ΚΚΕ, έτσι και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (παρά τις διαφορές τους) ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΙΜΟΝΑ να καλέσουν για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ως κλιμάκωση και ενοποίηση των αγώνων εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών-νεολαίας. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύουν σε αγώνα-πίεση στην κυβέρνηση για να πάρει πίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια! ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών.

ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποδέχονται ότι σήμερα ζούμε σε μια επαναστατική κατάσταση απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης του καπιταλισμού. Δεν αποδέχονται την αντικειμενική ανάγκη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ στη σημερινή περίοδο.

Δεν εμπιστεύονται τη δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης και νεολαίας που γι’ αυτούς δεν είναι «έτοιμοι» να παλέψουν για ανατροπή κυβέρνησης και καπιταλισμού. Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται την επανάσταση, είναι οι Μενσεβίκοι του 21ου αιώνα.

Αντίθετα οι Τροτσκιστές υποστηριχτές της 4ης Διεθνούς βασίζονται στη Μαρξιστική ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως τερματικής του καπιταλισμού. Γι’ αυτό καλούμε τους αγωνιστές και τη νεολαία σήμερα στη δημιουργία ενός επαναστατικού μαζικού κόμματος που θα οδηγήσει τους εργαζομένους, νεολαία και αγρότες στη σοσιαλιστική επανάσταση και στην εγκαθίδρυση σοσιαλιστικής κυβέρνησης συμβουλίων εργατών-αγροτών με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s