►ΤΡΑΚΤΕΡ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

 ΤΑ ΜΑΤ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

► ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 συγκέντρωση και πορεία ΠΑΜΕ από Ομόνοια και ΑΔΕΔΥ από πλατεία Κλαυθμώνος.

24375781_16262621.limghandler

Παρασκευή πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα. Φωτό ΤΑ ΝΕΑ.

Διμοιρίες ΜΑΤ χρησιμοποίησαν γλομπ, ασπίδες και τοξικά για να αποτρέψουν τους αγρότες σήμερα Παρασκευή πρωί να καταλάβουν το μισητό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (!). Οι αγρότες αντεπιτέθηκαν με νεράντζια και τις μαγκούρες τους.  Οι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι – κύρια από Κρήτη, Κορινθία και Θεσσαλία – έκαναν κατάληψη στον ΟΓΑ (Πατησίων) και έστησαν σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

DSC02663

Τα αγροτικά τανκς στο Σύνταγμα Παρασκευή βράδυ. Φωτό Ε.Α.

DSC02641

Σκηνές αγροτών στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

Χιλιάδες αγρότες αποκλείστηκαν από τα ΜΑΤ με χημικά στο Δαφνί αλλά στο Μαρκόπουλο τα τρακτέρ έσπασαν τις μπάρες και απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο προς το αεροδρόμιο.

Στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή το βράδυ συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 αγρότες και αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, αριστερών κομμάτων φοιτητών και δικηγόρων.

DSC02681

Παρασκευή 6:30 μμ μπροστά στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, περίπου 1.500 εργαζόμενοι, φοιτητές, δικηγόροι και αριστερά κόμματα έφτασαν στη Βουλή. Από τον Ομόνοια ξεκίνησαν περίπου 3.000 μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στη Βουλή έφτασαν και περίπου 20 τρακτέρ και φορτηγά με μαύρες σημαίες που ανάφεραν πόλεις της Θεσσαλίας.

Στους/στις συγκεντρωμένους διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΥΤΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Όλοι και όλες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, φοιτητές και επαγγελματίες, να σμίξουμε με τους αγρότες και τα τρακτέρ στην Αθήνα, για πορεία συντριβής των μνημονιακών νομοσχεδίων και ανατροπής της υπόδουλης κυβέρνησης Τσίπρα!

Δεν υπάρχει περίπτωση συμβιβασμού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ή με οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση. ΟΧΙ ΣΤΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ!

DSC02678.JPG

Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται ένα βήμα από την κατάρρευση, καθώς χτυπιέται από την Αντίσταση εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών και από την παγκόσμια οικονομική κρίση με κατάρρευση των τραπεζών σ’ όλη την Ευρώπη. Το σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του!

Η ενοποιημένη Αντίσταση εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών-νεολαίας μπορεί να συντρίψει τον ταξικό πόλεμο του Τσίπρα-Θεσμών, με κλιμάκωση για ΝΙΚΗ, που σημαίνει ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Οι εργαζόμενοι, νεολαία και αγρότες είναι έτοιμοι και κατέχουν και πείρα και τα μέσα για να το κάνουν!

DSC02677.JPG

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

Η οργάνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ απαιτεί άμεσα την ενοποίηση της Αντίστασης με συγκρότηση κοινών επιτροπών και συμβούλια εργαζομένων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, επαγγελματιών! Σημαίνει κάλεσμα για πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα για εκλογή ενός συντονιστικού οργάνου, για μαζική πολιτική πάλη με όλα τα μέσα για την ανατροπή ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ της υπόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και την εκδίωξη των Θεσμών! Για μια κυβέρνηση αντιπροσώπων εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και επαγγελματιών.

Αυτό είναι το άμεσο καθήκον των εργατικών σωματείων, απεργιακών επιτροπών, λαϊκών συνελεύσεων, αγροτικών, φοιτητικών και επαγγελματικών συλλόγων και κάθε αγωνιστή!

DSC02656.JPG

Δεν υπάρχει λύση μέσα στο καπιταλιστικό σάπιο σύστημα της απάνθρωπης φτώχειας και ανεργίας, των πολέμων, του ρατσισμού, της διχτατορικής “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” και των πνιγμών προσφύγων. Ο καπιταλισμός πρέπει να συντριβεί με εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με διαχείριση από τους εργαζόμενους, διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των αγροτών και φτωχών νοικοκυριών, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, για σχεδιασμένη οικονομία σε μια Ομοσπονδία Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 11/2/2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s