► ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 μμ!

24375781_16262621.limghandler

Σήμερα Παρασκευή πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα. Φωτό ΤΑ ΝΕΑ.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ!

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΘΕΣΜΩΝ!

 

Όλοι και όλες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, φοιτητές και επαγγελματίες, να σμίξουμε με τους αγρότες και τα τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα, για πορεία ανατροπής των μνημονιακών νομοσχεδίων και της υπόδουλης κυβέρνησης Τσίπρα!

Δεν υπάρχει περίπτωση συμβιβασμού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ (ή με οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση).

Η ενοποιημένη Αντίσταση εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών-νεολαίας μπορεί να συντρίψει τον ταξικό πόλεμο του Τσίπρα και των Θεσμών, με κλιμάκωση για ΝΙΚΗ, με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις.

Οι εργαζόμενοι, νεολαία και αγρότες είναι έτοιμοι και κατέχουν και πείρα και τα μέσα για να το κάνουν!

Η οργάνωση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ απαιτεί άμεσα την ενοποίηση της Αντίστασης με συγκρότηση κοινών επιτροπών και συμβούλια εργαζομένων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών, επαγγελματιών! Σημαίνει κάλεσμα για πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα για εκλογή ενός συντονιστικού οργάνου, για μαζική πολιτική πάλη με όλα τα μέσα για την ανατροπή ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ της υπόδουλης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και την εκδίωξη των Θεσμών! Για μια κυβέρνηση αντιπροσώπων εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και επαγγελματιών.

Αυτό είναι το άμεσο καθήκον των εργατικών σωματείων, απεργιακών επιτροπών, λαϊκών συνελεύσεων, φοιτητικών και επαγγελματικών συλλόγων, καθώς και κάθε αγωνιστή και συνειδητού εργάτη.

Δεν υπάρχει λύση μέσα στο σημερινό καπιταλιστικό σάπιο σύστημα της απάνθρωπης λιτότητας, των πολέμων, του ρατσισμού, της διχτατορικής “κατάστασης έκτακτης ανάγκης” και των πνιγμών προσφύγων.

Ο καπιταλισμός πρέπει να συντριβεί με εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με διαχείριση από τους εργαζόμενους, διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των φτωχών νοικοκυριών, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, για σχεδιασμένη οικονομία και για Ομοσπονδία των Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ – Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

«Πόσο στέρεα είναι μια τράπεζα που έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας των μετοχών της σ’ ένα μήνα, και τη μισή σ’ ένα χρόνο; Δεν είναι πια οι πελάτες μιας-δυο ελληνικών τραπεζών που κάνουν τέτοιες δύσκολες ερωτήσεις, αλλά οι πελάτες της Ντόϊτσε Μπανκ». – Frankfurter Allgemeine Zeitung, Τετάρτη 10/2/16.

Σήμερα Πέμπτη 11/2 συνεχίστηκε σ’ όλο τον κόσμο η βουτιά των χρηματιστηρίων με τις κύριες τράπεζες να έχουν τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής των μετοχών τους. 

Φρανφούρτη -2,9% (με τις Ντόϊτσε Μπανκ και Κομέρτζ να χάνουν πάνω από 5%), Λονδίνο -2,4%, Παρίσι -4%, Μιλάνο -5,6%, Μαδρίτη -4,9%, και η Γουόλ Στρητ στο -2% με τις τράπεζες Γκόλντμαν Σακς και Τζει Πι Μόργκαν να χάνουν κι αυτές πάνω από 4%. Παρόμοια και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην Αθήνα το χρηματιστήριο συνέχισε τη βουτιά με -0,3% χτες και -1,9% σήμερα Πέμπτη. Από την αρχή της χρονιάς έχει χάσει το 30% της αξία του!

Στην Ευρωζώνη η ανησυχία των τραπεζιτών εστιάζεται στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα τη Ντόϊτσε Μπανκ η μετοχή της οποίας έχει χάσει 45% από τις αρχές της χρονιάς!

Η Ντόϊτσε Μπανκ ανακοίνωσε χασούρα περίπου 8,5 δισ. ευρώ το 2015 και είναι στο μάτι του κυκλώνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης καθώς έχει «ανοιχτεί» με περίπου 55 τρισ. ευρώ (!) «κόκκινα δάνεια».”παράγωγα”, ένα κολοσσιαίο ποσό 10 φορές το ΑΕΠ όλης της ΕΕ! 

Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις τράπεζες.

Τον προηγούμενο Νοέμβρη η τραπεζική κρίση στην Ιταλία ανέδειξε το γεγονός ότι οι 4 ιταλικές τράπεζες που χρεοκόπησαν είχαν 24 εκατ. ευρώ «κόκκινα δάνεια» και μόνο 10 εκατ. ευρώ κεφάλαια.

Και αυτή είναι η αιτία και η καρδιά της κρίσης: τα κεφάλαια των τραπεζών αποτελούνται από χαρτιά χωρίς αξία, «κόκκινα δάνεια». Από εδώ ξεκινά η κρίση στην Κίνα και η εντυπωσιακή μείωση της τιμής του πετρελαίου – όχι ανάποδα!

Η κρίση του καπιταλισμού επιταχύνεται από τις νίκες του συριακού στρατού και της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία, σε συμμαχία με τις κουρδικές πολιτοφυλακές και βοήθεια από το Ιράν,  ενάντια στους τζιχαντιστές και τις στρατιωτικές ομάδες που χρηματοδοτούν οι ΕΠΑ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Την ώρα που οι Αμερικανοί και οι Σαουδάραβες ετοιμάζουν στρατιωτική εισβολή στη Συρία, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο!

Σ’ αυτό το ασφυχτικό πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, της κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών (παρά τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις!), του πολέμου στη Συρία και των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων (με περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο), και της Αντίστασης των εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών-νεολαίας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να χτυπήσει τους εργαζόμενους για να διασωθεί!

Η απάντηση της Αντίστασης των εργαζομένων-αγροτών-επαγγελματιών πρέπει να είναι μαζικές διαδηλώσεις το σαββατοκύριακο με τα τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Τα σωματεία πρέπει να οργανώσουν ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Τσίπρα, για κυβέρνηση εργατών και αγροτών, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Το καθήκον των αγωνιστών και της νεολαίας σήμερα είναι το χτίσιμο ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για να οδηγήσει την εργατική τάξη και την αντίσταση στην ανατροπή του καπιταλισμού!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s