► ΕΥΡΩΠΗ+ΕΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ – ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Καθώς η αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει να βομβαρδίζει τις πόλεις της Υεμένης, οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΕΠΑ συνωμοτούν και προετοιμάζουν στρατιωτικές εισβολές στη Λιβύη και στη Συρία για να τις διαμελίσουν.

15-09-30-11362

Διαδήλωση για τη νίκη της Συρίας στο Λονδίνο.

Οι νίκες του συριακού στρατού με τη βοήθεια των ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων, αλλά και η αντίσταση των Κούρδων ανταρτών και πολιτοφυλακής, έχουν αναγκάσει τους τζιχαντιστές του ΙΣΙΣ και τις άλλες στρατιωτικές δυνάμεις που χρηματοδοτούνται από τη Δύση, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία, σε άτακτη υποχώρηση. Τώρα οι ιμπεριαλιστές θέλουν τα οργανώσουν εισβολή τουρκικού και σαουδαραβικού στρατού στη Συρία με αντάλλαγμα μεγάλες εδαφικές περιοχές.

Με τον απύθμενο κυνισμό της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι δυτικές και αραβικές χώρες ανακοίνωσαν σε σύσκεψη στο Λονδίνο («Υποστηρίζοντας τη Συρία και την περιοχή», 4/2/16), ότι θα διαθέσουν 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για να κρατήσουν τα εκατομμύρια των προσφύγων, που προξενούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, έξω από την Ευρώπη. Περίπου 6-7 εκατ. πρόσφυγες (Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί, Σύριοι και Αφγανοί) ζουν σε Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Αίγυπτο.

gty_libya_nato_bombing_jp_110707_wg

Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Φωτό http://www.redphoenixapl.org

Αλλά ούτε ένα ευρώ από αυτά τα 11 δισ. δεν θα πάει στη Συρία για την ανοικοδόμηση της χώρας, των κοινωνικών δομών, της υποδομής και των εργοστασίων.

Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ έχουν αποφασίσει να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στο Αιγαίο και σ’ όλη τη Μεσόγειο για να αποτρέπει βίαια τη μετάβαση των προσφύγων από τις ασιατικές και αφρικανικές ακτές στην Ευρώπη. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι και οι πολυπροβλημένες από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας των ρατσιστικών κινητοποιήσεων της PEGIDA και των απάνθρωπων εμετικών δηλώσεων ενάντια στους πρόσφυγες από τους ηγέτες των αντιδραστικών καθεστώτων που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές στην ανατολική Ευρώπη.

Οι ΕΠΑ ετοιμάζουν με το συνασπισμό του ΝΑΤΟ μια δεύτερη εισβολή στη Λιβύη για να επιβάλουν μια διχτατορική κυβέρνηση υπό τον πλήρη έλεγχο τους. Στην καταστροφή της πιο αναπτυγμένης χώρας στην Αφρική και στην άγρια δολοφονία του Καντάφι, οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποίησαν το δίδυμο βομβαρδισμών αεροπορίας ΝΑΤΟ – τζιχαντιστές στο έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι μια χώρα διαιρεμένη στα τρία σε κατάσταση κοινωνικού μεσαίωνα.

DSC02236

Σ’ όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών στην ανατολική Μεσόγειο κεντρικό ρόλο παίζουν οι τεράστιες βάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Βρετανίας σε Σούδα και Κύπρο. Οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Αναστασιάδη είναι πλήρως υποταγμένες στα πολεμικά σχέδια των ΕΠΑ-ΝΑΤΟ και στη συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας υποχείριο του ιμπεριαλισμού.

Η αντίσταση των εργαζομένων, των αγροτών και της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα στα μνημονιακά νομοσχέδια της υπόδουλης κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να περιλαμβάνει και την απαίτηση έξω από ΕΕ έξω από ΝΑΤΟ, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Ο εχθρός των εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών στην Ελλάδα δεν είναι ο Άσαντ και οι πρόσφυγες, αλλά ο Τσίπρας και οι ιμπεριαλιστές!

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα θέλουν ένα ανεξάρτητο κράτος στην Παλαιστίνη και την αυτοδιάθεση των Κούρδων!

Η αντίσταση των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης πρέπει να οδηγήσει με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με μπλόκα και καταλήψεις οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, στην ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα-Θεσμών και σε μια κυβέρνηση εργατών-αγροτών βασισμένης σε εργατικά και αγροτικά συμβούλια, σε Λαϊκές Συνελεύσεις, σε απεργιακές επιτροπές. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s