► ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΜΕ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ !

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

DSC02180

Από τη Γενική Απεργία της 12/11/15. Φωτό Ε. Α.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεσηκώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων και των αγροτών. Η Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη ενώνει τη γενικευμένη αντίσταση στην υπόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα καθώς πολλές δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, νεολαίας, επαγγελματιών και αγροτών, στους δρόμους των πόλεων και στα μπλόκα, έχουν κοινό στόχο: τη συντριβή όλων των μνημονιακών νομοσχεδίων που επιβάλουν οι επικυρίαρχοι Θεσμοί ΕΕ-ΕΠΑ καταστροφής του ασφαλιστικού συστήματος, δημόσιας εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας, ξεπούλημα αεροδρομίων και λιμανιών, επιβολής ελαστικής εργασίας, πετσόκομμα μισθών, μαζικές απολύσεις, απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων. Για να επιβάλουν αυτή τη βαρβαρότητα η ΕΕ με τον Τσίπρα και τη Δεξιά συνομωτούν για κυβέρνηση “κατάστασης έκτακτης ανάγκης”.

DSC02519

Από την πορεία 30.000 δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών τής 21/1/16. Φωτό Ε. Α.

Για τη συντριβή αυτής της διχτατορικής αντεπανάστασης απαιτείται ΟΛΗ η δύναμη ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης, νεολαίας, επαγγελματιών και αγροτών. Μια μονοήμερη γενική απεργία και μια μαζική διαδήλωση δεν αρκούν! Είναι άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα.

Το σύνθημα για “ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής” χωρίς την ανατροπή του Τσίπρα και της εκδίωξης των Θεσμών, είναι μια παραπλανητική φαντασίωση.

Η εργατική τάξη, οι αγρότες και οι επαγγελματίες καταννοούν ότι για τη συντριβή των νομοσχεδίων απαιτείται η μεγαλύτερη ενότητα και αγώνας διαρκείας. Αυτοί οι δυο όροι για τη νίκη εκφράζονται στην οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης Τσίπρα!

Thanassis Kaliaras

Όλη η ΕΕ κλονίζεται συθέμελα από την άλυτη παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού. Οι τραπεζίτες προσπαθούν με την αντεπανάσταση – τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, τα διχτατορικά μέτρα “έκτακτης ανάγκης” σε Γαλλία, τα μνημόνια και τη λιτότητα σ’ όλη την ΕΕ – να σκλαβώσουν τους εργαζομένους και τη μεσαία τάξη για να πληρώσουν την κρίση.

Καθώς σπάει η φούσκα του τυπώματος χρήματος η Λαγκάρντ (ΔΝΤ) και ο Ντράγκι (ΕΚΤ) προειδοποιούν για νέα οικονομική κατάρρευση το 2016 και απαιτούν περισσότερη λιτότητα για να σωθεί ο καπιταλισμός. Ενάντια σ’ αυτή την αντεπανάσταση αγωνίζεται η ευρωπαϊκή εργατική τάξη με μεγαλειώδεις απεργίες.

DSC02587

Η σημερινή επαναστατική περίοδος απαιτεί μια νέα συνδικαλιστική και πολιτική ηγεσία της εργατικής τάξης και νεολαίας στα χέρια των αγωνιστών της νέας γενιάς!

Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί γι’ αυτό χρειάζεται το χτίσιμο ενός μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για την εργατοαγροτική εξουσία.

Για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, διαγραφή του δημόσιου χρέους, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 3/2/2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s