► “ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ!”

► ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

► ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.

► ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.

DSC02587

Το πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία από το Κέντρο Αγώνα. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι, νεολαία και αυτοαπασχολούμενοι συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με συνθήματα όπως “Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!”, “Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική – των μονοπωλίων είναι εντολή!”, “Αυτή η πολιτική με πάλη ταξική πρέπει να ανατραπεί!”.

Στην πορεία δεν ακούστηκε κανένα σύνθημα για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και του καπιταλισμού.

Η πορεία του ΠΑΜΕ απέφυγε να περάσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Αγώνα των πενταμηνιτών και συμβασιούχων που συμπληρώνει 2 μήνες.

DSC02589.JPG

Από τη σημερινή πορεία του ΠΑΜΕ. Φωτό Ε.Α.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν 250 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια, της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΜΕΤΑ – Λαϊκή Ενότητα με τα πανό τους.

Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ πανό από κάποια Ομοσπονδία ή σωματείο της ΑΔΕΔΥ που κάλεσε την κινητοποίηση!

DSC02590.JPG

Από την πορεία 250 συνδικαλιστών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ. Φωτό Ε.Α.

Από το Κέντρο Αγώνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε άλλη πορεία 100 εργαζομένων και φοιτητών με πανό των εκπαιδευτικών του συλλόγου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και των Δ.Σ. συλλόγων Μεταλλειολόγων και Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου με συνθήματα όπως “Κάτω η κυβέρνηση και το ασφαλιστικό της – Την κρίση να πληρώσει ο κάθε εργοδότης!”. Το πανό των φοιτητών ανάφερε “Κάτω το σφαγείο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ”.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις των αγροτών στα μπλόκα Σίνδου (Θεσσαλονίκης) και Νίκαιας (Θεσσαλίας). Αποφάσισαν να μην συναντήσουν τον Τσίπρα αν δεν πάρει πίσω τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Τη Δευτέρα οι πρόεδροι του ΔΣΑ, του ΤΕΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Τσίπρα ο οποίος τους πρότεινε δυο-τρεις τροποποιήσεις του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό για τα πρώτα χρόνια εργασίας των επαγγελματιών.

Οι πρόεδροι μετά τη συνάντηση φάνηκαν συμβιβαστικοί αλλά ο πρόεδρος του ΔΣΑ δήλωσε: “Είχαμε θεσμική υποχρέωση να επισκεφθούμε τον πρωθυπουργό, να εξηγήσουμε με πίνακες και συγκεκριμένα παραδείγματα ότι το συγκεκριμένο προσχέδιο διαμόρφωσης Ασφαλιστικού συστήματος είναι πλήρως αναξιόπιστο και συνεπώς δεν είναι βιώσιμο”.

Τόνισε ότι, “νέοι δικηγόροι, αλλά όχι μόνο νέοι δικηγόροι, υποχρεούνται να καταβάλλουν και φορολογία και εισφοροδοτικές υποχρεώσεις που καλύπτουν το 67%, το 82% έως και το 90% του εισοδήματός τους, ένα τέτοιο σύστημα είναι αδύνατον να επιβιώσει και οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο”. Ζήτησε τη “ριζική αναθεώρηση των αρχών του συγκεκριμένου προσχεδίου Ασφαλιστικού συστήματος”.

ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη οι ναυτεργάτες συνεχίζουν με δεύτερη 48ωρη πανελλαδική απεργία. Την Πέμπτη 28/1 η ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση 11:00 π.μ. στο λιμάνι Πειραιά με σύνθημα “Πάρτε πίσω το έκτρωμα”.

DSC02563.JPG

Από την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΝΟ την περασμένη βδομάδα στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε.Α.

Επίσης την Πέμπτη το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει στάση εργασίας και κατάληψη δημαρχείων.

Με σημερινή απόφαση του ΔΣ η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Π.Ο.Ε.ΣΥ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 28 Γενάρη έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 29 Γενάρη. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ.

Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, ως απάντηση σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, αποκάλυψε ότι το τρίτο μνημόνιο που υπόγραψε τον Αύγουστο ο Τσίπρας, «προβλέπει μια διαδικασία διαβούλευσης για την επανεξέταση ορισμένων από τα πλαίσια της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών απολύσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων»! (μετάφραση στο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών).

Η ΕΕ προφανώς πιστεύει ότι άμα περάσουν τα νομοσχέδια Τσίπρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τότε θα επιβληθούν οι μαζικές απολύσεις και το λοκ-άουτ, η απαγόρευση απεργιών και κινητοποιήσεων και η εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων! –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s