► ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

DSC02340

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ! ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ – ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 4ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Στην πρώτη επέτειο της εκλογής Τσίπρα και του σχηματισμού της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους, με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα! 

Πριν 1 χρόνο με τη μαζική αντι-μνημονιακή ψήφο της νεολαίας και των εργαζομένων, στις εκλογές της 25/1/15, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα και υποσχέθηκε να “σχίσει τα μνημόνια” και να διώξει την τρόϊκα. Αντί γι’ αυτά, η ηγετική ομάδα του Τσίπρα, με την ανοχή της “αριστερής πλατφόρμας” σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το δεξιό εθνικιστικό ΑΝΕΛΛ, ψήφισε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον φανατικό υπέρμαχο των ΕΕ, Ευρώ και ΝΑΤΟ, Παυλόπουλο και υπόγραψε την παράταση των μνημονίων λιτότητας ένα μήνα αργότερα στις 23/2/15.

Στην ΕΕ η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού απειλούσε με κατάρρευση το ευρώ. Οι τραπεζίτες και η Γερμανία αποφάσισαν να μην διακινδυνεύσουν το ευρώ με μια έξοδο της Ελλάδας, αλλά να συνεχίσουν την πολιτική της διχτατορικής επιβολής μνημονίων λιτότητας ως ένα παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και μπαμπούλα για την ευρωπαϊκή εργατική και μεσαία τάξη, νεοαία και αγρότες.

DSC02201

Με αφορμή τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι (7/1/15) οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν την επιτάχυνση εφαρμογής της λιτότητας σ’ όλη την Ευρώπη παράλληλα με επιβολή διχτατορικών πολιτικών μέτρων.

Με συνεχείς υποχωρήσεις προς την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, παρά τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έφτασε στο απροχώρητο και στην απόλυτη προδοσία των προσδοκιών των εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών και επαγγελματιών. Κήρυξε δημοψήφισμα υπέρ ή ενάντια στα μνημόνια που πυροδότησε συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων στο Σύνταγμα αλλά και τις αντι-συγκετρώσεις της μηνομιακής αντίδρασης. Την Κυριακή 5 Ιούνη ο ελληνικός λαός – παρά τους εκβιασμούς της τρόϊκας και των ευρωπαίων ηγετών, και το κλείσιμο των τραπεζών – ψήφισε με 62% για την κατάργηση των μνημονίων.

Το βράδυ της Κυριακής πριν ακόμη ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, η κλίκα Τσίπρα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους ηγέτες των δεξιών ελληνικών κομμάτων, αποφάσισαν να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μ’ αυτό το κρατικό-κυβερνητικό πραξικόπημα (στοιχεία αποκαλύπτει συνεχώς ο Βαρουφάκης) ο Τσίπρας υπόγραψε το νέο τρίτο μνημόνιο λιτότητας που επικυρώθηκε στη Βουλή από μια ανίερη μνημονιακή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛΛ, δεξιών και πασόκων στη μαύρη νύχτα της 13 Αυγούστου 2015.

Με το τρίτο μνημόνιο η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ολοκλήρωσε την υποταγή της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε νεο-αποικία της ΕΕ καθώς όλες οι κρατικές οικονομικές υπηρεσίες, η Τράπεζα της Ελλάδας και όλα τα ανώτερα στελέχη των υπουργείων υπάγονται και λογοδοτούν στην τρόϊκα.

Το νέο τρίτο μνημόνιο περιείχε τις εντολές της τρόϊκας για καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος, αυξήσεις φόρων και ΦΠΑ, κατάσχεση σπιτιών και μαγαζιών, ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων και κρατικής περιουσίας, μειώσεις μισθών και επιβολή της ελαστικής εργασίας. Ένα πλήρες αντεπαναστατικό σχέδιο μαζικής ανεργίας και φτώχειας.

Παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ανάπτυξε πλήρεις στρατιωτικές και πολιτικές σχέσεις με το σιωνιστικό Ισραήλ, τους πραξικοπηματίες στην Αίγυπτο, υπάκουσε στις εντολές ΕΕ-ΝΑΤΟ και υποστήριξε το φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, ενώ αρνήθηκε να πάρει μέτρα διάσωσης και επιβίωσης των χιλιάδων προσφύγων από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

 

Το δεύτερο μέρος του κρατικού-κυβερνητικού πραξικοπήματος που διέταξαν οι ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ εξελίχτηκε στις εκλογές-αστραπή της 20ης Σεπτέμβρη 2015 που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ιστορικό ρεκόρ αποχής πάνω από 43% και χάνοντας 300.000 ψήφους. Η «αριστερή πλατφόρμα» (τώρα ΛΑΕ) ούτε καν πέτυχε να πάρει το 3% των ψήφων, ενώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κρατήθηκαν στο 7%.

DSC02571.JPG

Με το σχηματισμό μιας νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ απόλυτα υποταγμένης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, η κλίκα Τσίπρα εξαπέλυσε την αντεπανάσταση του νέου μνημονίου. Αλλά η μαζική αντίσταση δεν έχει καμθεί, η εργατική τάξη και η νεολαία έχει προδοθεί αλλά δεν έχει ηττηθεί!

Οι αντιδραστικοί «εφαρμοστικοί νόμοι» του μνημονίου λιτότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δημιούργησαν ένα νέο κύμα επαναστατικής αντίστασης, παρά την άρνηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες να κηρύξουν γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο αρνήθηκαν και αρνούνται τη γενική πολιτική απεργία διαρκείας αλλά και το κάλεσμα για ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης!

Αντί για αυτό, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσαν σε αφηρημένες «αγωνιστικές κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα». Πρέπει να κατανοηθεί ότι αυτή η στάση των ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομμάτων Μ-Λ, οφείλεται στην πίστη τους ότι, α. η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού δεν είναι παρά μια «κυκλική κρίση» του κεφαλαίου και άρα ο καπιταλισμός έχει μέλλον, και β. ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και απαιτείται «ανασυγκρότηση του κινήματος» και άρα οι εργαζόμενοι και η νεολαία – το «υποκείμενο» – δεν είναι έτοιμοι για πάλη ανατροπής της κυβέρνησης και του καπιταλισμού. Μια θέση παντελώς ρεφορμιστική και αντεπαναστατική στις σημερινές συνθήκες συνεχούς χειροτέρευσης της παγκόσμιας κρίσης.

Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται το χαραχτήρα ως επαναστατικής της περιόδου που ζούμε.

promaxonas2.jpg

Μια επαναστατική περίοδος δεν ορίζεται από τι σκέφτεται ο καθένας ή η κάθε μιά απο εμάς, αλλά από τις αντικειμενικές συνθήκες. Σήμερα οι τραπεζίτες δεν μπορούν πια να κυβερνούν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιβάλουν ρατσιστικά καθεστώτα έκτακτης ανάγκης. Στην Ελλάδα και Πορτογαλία – και τώρα ετοιμάζεται στην Ισπανία – κυβερνούν μνημονιακές κυβερνήσεις μέσω κρατικών παρξικοπημάτων. Αλλά και οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν μπορούν να ζήσουν στις άθλιες συνθήκες μαζικής ανεργίας, φτώχειας και διχτατορίας.

Μόνο με την κατανόηση αυτής της κατάστασης, ο αγώνας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στα μνημόνια λιτότητας αποχτά το επαναστατικό περιεχόμενο της εποχής μας. Αγώνας όχι απλά για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, των μνημονίων και ολόκληρου του καπιταλιστικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεσηκώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων και των αγροτών. Για πρώτη φορά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την παραίτηση του Τσίπρα. Οι αγρότες έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους πάνω από 50 μπλόκα στις εθνικές οδούς.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της υπόδουλης σε ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΕΠΑ κυβέρνησης Τσίπρα, είναι μια τεράστια επίθεση σ’ αυτό το ίδιο το δικαίωμα σύνταξης και σ’ όλες τις καταχτήσεις που κέρδισε με αιματηρούς αγώνες και εξεγέρσεις η εργατική τάξη.

Το νομοσχέδιο, όπως όλες οι πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, είναι η εφαρμογή των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τραπεζιτών, είναι μια πολιτική και κοινωνική αντεπαναστατική μεταρρύθμιση.

Thanassis Kaliaras.jpg

Φωτό Θανάσης Καλιάρας /Eurokinisi

Αυτή η αντεπανάσταση εξελίσεται μέσα στην πιο μεγάλη και θανάσιμη οικονομική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού. Η κρίση κατέστρεψε τον ελληνικό καπιταλισμό, και ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντεπανάσταση και η αντίσταση της εργατικής τάξης σ’ όλη την Ευρώπη, χαραχτηρίζει την εποχή που ζούμε.

Στο Νταβός οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί του χρεοκοπημένου καπιταλισμού παρουσιάστηκαν ανίκανοι και τρομοκραημένι από τη πτώση των χρηματηστηρίων και της τιμής του πετρελαίου. Συνεχίζουν όμως να ζουν στη χλιδή και υπεράνω νόμων και φόρων – μια χούφτα επιχειρηματίες, τραπεζίτες, καπιταλιστές σήμερα κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου!

Τα νοσοκομεία καταρρέουν, οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα για φάρμακα, η νεολαία είναι σε μόνιμη ανεργία ή στα προγράμματα φτηνής εργασίας, οι γονείς στην πείνα για να θρέψουν τα παιδιά τους, η σύνταξη των ηλικιωμένων είναι σήμερα το κύριο έσοδο των οικογενειών!

Πριν 15 μέρες η Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας με ανακοίνωση της συμβούλεψε τους πελάτες της να πουλήσουν όλες τις μετοχές ή ομόλογα που έχουν γιατί επέρχεται το 2016 μια τεράστια βουτιά στα χρηματιστήρια!

Καθώς πνίγονται οι πρόσφυγες ο ρατσισμός έχει γίνει η επίσημη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ. Το καπιταλιστικό σύστημα βαδίζει συνεχώς προς τη διχτατορία και τη βαρβαρότητα, καταστροφής ζωών, κεφαλαίων και περιβάλλοντος, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει.

ANDY RAIN-EPA - LONDON

Φωτό Andy Rain / EPA.

Οι τραπεζίτες προσπαθούν να επιλύσουν με την αντεπανάσταση – τη βαρβαρότητα των πολέμων σε Μέση Ανατολή, τα διχτατορικά μέτρα “έκτακτης ανάγκης” σε Γαλλία και τα μνημόνια και τη λιτότητα μέσα στην ΕΕ – τη θανάσιμη παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού. Η Λαγκάρντ προειδοποίησε για “κρίσιμη κατάσταση” στην παγκόσμια οικονομία φέτος καθώς σπάει η φούσκα που έχει σχηματιστεί από το τυπωμένο χρήμα χωρίς αξία.

Πριν 10 μέρες ο διευθυντής ανάλυσης της γαλλικής τράπεζας Σοσιετέ Ζενεράλ, Άλμπερτ Έντουαρντς, ξεστόμισε ότι ένοχοι της νέας κρίσης θα είναι η Ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) των ΕΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της ΕΕ. Ο λόγος είναι ότι όλες αυτές οι τράπεζες ακολούθησαν την πολιτική του τυπώματος τρισεκατομμυρίων δολλαρίων και ευρώ, χωρίς αντίκρυσμα, με το λεγόμενο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (το οποίο συνεχίζει η ΕΚΤ).

«Πιστεύω – έγραψε ο Έντουαρντς – ότι η Fed και η ετερόκλητη αδελφότητα των κεντρικών τραπεζών δημιούργησε τις συνθήκες για μια ακόμη καταστροφή τόσο μεγάλη όσο η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008», και αναρωτήθηκε, «γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτοί οι ίδιοι είναι ξανά η μαμή μιας ακόμη παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;»

Ενάντια στην αντεπανάσταση των τραπεζιτών αγωνίζεται η ευρωπαϊκή εργατική τάξη με μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις αντίστασης. Στη σημερινή επαναστατική περίοδο χρειάζεται μια νέα συνδικαλιστική και πολιτική ηγεσία της εργατικής τάξης και νεολαίας στα χέρια των αγωνιστών της νέας γενιάς!

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι η μορφή της αντεπανάστασης ΕΕ-Κυβέρνησης Τσίπρα. Γι’ αυτό η μάχη για τη συντριβή του νομοσχεδίου, πρέπει να διεξαχθεί ως ταξικός πόλεμος για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε για τις 4 Φλεβάρη άλλη μια μονήμερη γενική απεργία σχεδιασμένη ως άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα. Μια – δυο μέρες απεργίας και τεράστια πανό δεν αρκούν! Η συντριβή του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό απαιτεί ΟΛΗ τη δύναμη ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης, νεολαίας και των συμμάχων τους ενωμένων στην οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Το σύνθημα για “ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής” ουσιαστικά σημαίνει να απαιτείς από ΕΕ-ΔΝΤ να καταργήσει τα μνημόνια! Ο αγώνας για τη συντριβή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και των μνημονίων θα είναι νικηφόρος με στόχο την ανατροπή της προδοτικής κυβέρνησης Τσίπρα.

Κάθε σωματείο και κάθε φοιτητικός σύλλογος, κάθε Λαϊκή Συνέλευση (που πρλεπει να συγκροτηθούν σε κάθε περιοχή πόλη και χωριό) και κάθε εργατική / απεργιακή επιτροπή, πρέπει να παλέψουν και να ζητήσουν την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

pame-boylh-08-01_16(1)Φωτό 902.gr

Αλλά για να κινητοποιηθεί η εργατική τάξη απαιτείται επίμονος πολιτικός αγώνας για να πειστεί ότι θα νικήσει μόνο αν ακολουθήσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα.

Τώρα η ίδια η αντικειμενική κατάσταση, η θανάσιμη κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και η αντίσταση των εργαζομένων, αποζητούν συνδικαλιστική και κομματική ηγεσία αντίστοιχη της σημερινής επαναστατικής περιόδου.

Οι εργαζόμενοι μετά το σοκ της προδοσίας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, συναισθάνονται ότι χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από ένα “ριζοσπαστικό αριστερό” κόμμα και μια μονοήμερη γενική απεργία για την ανατροπή των μνημονίων.

Αυτό που απαιτεί η σημερινή επαναστατική κατάσταση, είναι η δημιουργία, το χτίσιμο ενός επαναστατικό κόμματος της 4ης Διεθνούς, και μια επαναστατική ηγεσία από τους αγωνιστές της νέας γενιάς σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μια ηγεσία αποφασισμένη να ανατρέψει την πηγή του κακού: την κυβέρνηση Τσίπρα, τα μνημόνια, την ΕΕ και τον καπιταλισμό.

Για μια κυβέρνηση εργατών, αγροτών και νεολαίας, για μια κυβέρνηση αγωνιστών, για τη συντριβή των φασιστών, για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, έξοδο από ΕΕ-ΝΑΤΟ, διαγραφή του δημόσιου χρέους, σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο της αντικατάστασης τής ΕΕ από μια Ομοσπονδία των Σοσιαλιστών Κρατών της Ευρώπης!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s