► “ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!”, “ΤΣΙΠΡΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!” – 20.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πάνω από 20.000 μηχανικοί, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, υγειονομικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, λογιστές, οικονομολόγοι και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) δυναμική πορεία, από τα Προπύλαια στη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης Τσίπρα. Έχει αποφασιστεί νέα πορεία την προσεχή Δευτέρα.

DSC02578

Από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα.

Το κύριο σύνθημα στους μηχανικούς ήταν “Όχι στο νόμο που μας πετά στο δρόμο!” και στους δικηγόρους “Τσίπρα ντροπή σου παραιτήσου!”.

DSC02582.JPG

Το πανό της Επιτροπής Αγώνα των δικηγόρων Αθήνας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε. Α. 

Στην πορεία συμμετείχαν το ΤΕΕ και παραρτήματα απ’ όλη τη νότια Ελλάδα, συνταξιούχοι μηχανικοί, Δημοκρατική συμπαράταξη μηχανικών, ΔΣΑ. ΔΣ Πειραιά, Επιτροπή αγώνα δικηγόρων Αθήνας, Δημοκρατική συμπαράταξη δικηγόρων, Ομοσπονδία δικαστικών επιμελητών Ελλάδας, Ριζοσπαστική παρέμβαση δικαστικών επιμελητών, Οδοντιατρικός σύλλογος Αττικής, Συντονιστικό Νοσοκομείων, Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών, Φοροτεχνικοί και λογιστές, φυσικοθεραπευτές και με μικρές αντιπροσωπείες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Μετά την πορεία ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το νομοσχεδιο για το ασφαλιστικό, που «δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει». 

DSC02572.JPG

Από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε. Α.

Στο Κέντρο Αγώνα, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, των απολυμένων “πενταμηνιτών” και συμβασιούχων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο με απόφαση για στάση εργασίας των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανό τους φοιτητές, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και η Λαϊκή Αντίσταση που στη συνέχεια συνόδευσαν την πορεία των επαγγελματιών.

DSC02564.JPG

Από τη σημερινή συγκέντρωση των ναυτεργατών στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε. Α.

Στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 500 ναυτεργάτες και λιμενεργάτες πραγματοποίησαν απεργιακή πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Παρά τη σοβαρότητα της απεργίας και του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, η κινητοποίηση ήταν άνευρη και ρουτινιάρικη. Η αιτία είναι η απαράδεχτη αντιδραστική συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΝΟ αλλά και οι “αριστερές” ηγεσίες σε ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ που αρνούνται να καλέσουν σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας και στην ανατροπή της κυβέρνησης.

DSC02562.JPG

Από τη συγκέντρωση των ναυτεργατών σήμερα στο λιμάνι Πειραιά. Φωτό Ε. Α.

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είπε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει “συντάξεις βοηθήματα” και κάλεσε σε ενότητα για νικηφόρο αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) είπε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι “για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ” και “για να αλλάξει αυτή η πολιτική προς όφελος των εργαζομένων”!  Δηλαδή πιστεύει ότι ο Τσίπρας και η τρόϊκα θα αλλάξουν πολιτική με την πίεση των εργαζομένων.

Μίλησε επίσης η πρόεδρος των Υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας που τόνισε ότι “μας θέλουν διαιρεμένους” και κάλεσε σε αγωνιστική ενότητα.

Η ΠΝΟ κάλεσε νέα 48ωρη πανελλήνια απεργία για τις 27 και 28 Γενάρη.

Την τιμή των ναυτεργατών έσωσε ο συνταξιούχος από τον Κορυδαλλό Γεράσιμος Μελέτης ο οποίος τόνισε ότι “αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!”.  

Ο Τσίπρας και οι ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να ανατραπούν από τους εργαζομένους και τους συμμάχους τους νεολαία, αγρότες, επαγγελματίες. Μόνο έτσι θα “αλλάξει” η πολιτική της λιτότητας, με τη συντριβή των μνημονίων!

DSC02568.JPG

Από τη σημερινή πορεία ναυτεργατών και λιμενεργατών στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Φωτό Ε. Α.

Παρά την παράδοση του λιμανιού στην ΚΟΣΚΟ, η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία λιμενεργατών) σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται μαχητικές κινητοποιήσεις και Επιτροπή Πόλης ενάντια στο ξεπούλημα. Αρκείται να αποπροσανατολίζει με νομικίστικες καταγγελίες!

Στην πορεία των ναυτεργατών πήραν μέρος με τα πανό τους η ΠΝΟ, ΠΕΝΕΝ, ΟΜΥΛΕ, Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, Ένωση Λιμενεργατών Πειραιά και Σ. Υ. ΝΑΤ. 

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!

Μετά την οικονομική «εποχή των παγετώνων» (=κατάρρευση καπιταλιστικής οικονομίας) ήρθαν και οι αρκούδες!

Οι χρηματιστές ονομάζουν «αγορά αρκούδας» όταν ένα χρηματιστήριο χάσει πάνω από 20% της αξίας του σε χρονικό διάστημα μηνών – όπως έχει γίνει με ΟΛΑ τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (Λονδίνο, Φρανκφούρη, Παρίσι) και της Σαγγάης από τον περασμένο Απρίλη. Πρόβλεψη τους; Θα πέσουν κι άλλο!

Στο Νταβός, όπου έχουν μαζευτεί οι χρηματιστές, τραπεζίτες και πολιτικοί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έπεσε κατάθλιψη καθώς περιμένουν μήπως η κατάσταση εξελιχτεί σε ένα νέο 2008.

Την Τετάρτη 20/1 το Χρηματιστήριο Αθήνας κατέρρευσε κατά 5,70% στις 526,44 μονάδες. Την ίδια μέρα τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Παρίσι βούτηξαν από 2,7% έως 3,4%. Το Τόκιο βούτηκε κατά 3,7%.

Σήμερα Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθήνας έπεσε κατά 0,65%. Από τις 31/12/2015 η πτώση του γενικού δείκτη έφτασε στο -17,17%, με 8,6 δισ. ευρώ να έχουν εξαφανιστεί!

Η τιμή ενός βαρελιού πετρέλαιου Μπρεντ έπεσε στα $27 – το 2014 ήταν $115!. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s