► 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Γενάρη 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών (με προοπτική κλιμάκωσης) για τη συντριβή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Η απεργία για να νικήσει πρέπει να εξαπλωθεί με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα σ’ όλα τα λιμάνια και σ’ όλη την Ελλάδα με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Αυτό πρέπει να απαιτήσουν από τις ηγεσίες των σωματείων όλοι/ες οι εργαζόμενοι. Καμιά εμπιστοσύνη στις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, ο αγώνας να περάσει στις απεργιακές επιτροπές και στα χέρια των αγωνιστών της νέας γενιάς!

 

Σήμερα Πέμπτη πρωί ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στις προβλήτες στο λιμάνι Πειραιά. Η απεργία επιτυχία 100%. Στη συνέχεια μεγάλη αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ με συμμετοχή από τους υπαλλήλους του ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και ΣΕΕΝ συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

DSC02559.JPG

Το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.

DSC02557

Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν νεολαίοι του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και σπουδαστές νοσηλευτές.

DSC02561.JPG

ΚΑΛΕΣΜΑ Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ

Όλοι οι ναυτεργάτες με τις οικογένειες τους και τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση της Πέμπτης 21 ΓΕΝΑΡΗ και ώρα 11.00 π.μ. στο λιμάνι Πειραιά (απέναντι από τον αγ. Διονύση).

«Η 48ωρη Πανελλαδική απεργία μας, που ξεκινάει αρχίζει αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 06.00 το πρωί, είναι μια πρώτη δυναμική αντίδραση μας στην επερχόμενη λαίλαπα του τρίτου μνημονίου. Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΝΕΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ) Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας Τετάρτη 20/1, 11:00 μαζί με τους απεργούς υπαλλήλους του ΝΑΤ.

Για την ΠΕΜΠΤΗ 21/ 11.00 πρωί στο λιμάνι (αγ. Διονύσης).

ΠΕΜΕΝ   ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ   ΠΕΕΜΑΓΕΝ   ΠΕΠΡΝ   ΠΕΣ/ΝΑΤ

Καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση την Τετάρτη 20/1 στις 5:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη (λιμάνι), και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη, στον Πειραιά 11:00 πλατεία Καραϊσκάκη.

► Για την Πέμπτη 21/1 το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει απεργιακές συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Εργασίας η ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Στα Προπύλαια στις 11:00 συγκέντρωση οι δικηγόροι. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s