► ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ! – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η ΟΙΥΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία σήμερα Κυριακή στο κλάδο εμπορίου – καταστημάτων ενάντια στην κυριακάτικη εργασία. Κάλεσε μόνο μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού για τα μάτια του κόσμου. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε πικετοφορία στην οδό Ερμού. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κυριακάτικη αργία, πραγματοποίησαν πικετοφορίες σε καταστήματα στο Περιστέρι, στο Σύνταγμα και στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

DSC02550

Από τη σημερινή κινητοποίηση του ΣΥΒΧΑ στο Σύνταγμα.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΣΥΒΧΑ:

“Συνεχίζουμε δυναμικά και αταλάντευτα τον δίκαιο και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται και ψηφίζονται. Ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας και ενάντια στο σχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και κατατρομοκράτησης των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Σχέδιο που σηματοδοτήθηκε πρόσφατα και από την καταδίκη σε πρώτο βαθμό -από μια ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ της εργοδοσίας δικαστική έδρα- 2 συναδέλφων μας για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή περιφρούρηση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, έπειτα από την επίθεση που δεχθήκαμε από την εργοδοσία και τα ΜΑΤ ένα ακριβώς χρόνο πριν, την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου. Σχέδιο που το είδαμε να εφαρμόζεται ξανά στην προαναφερόμενη «αλυσίδα πολιτισμού» και στην τελευταία Κυριακάτικη απεργία μας στις 27/12/15, από τη μία με τον μπράβο της εργοδοσίας να επιχειρεί να εμποδίσει το μοίρασμα ανακοινώσεων στους συναδέλφους μέσα στο κατάστημα και από την άλλη με συνεργάτες του Ιανού να μας επιτίθενται ακόμα και με μπουκάλια!. Ας το επαναλάβουμε με το λόγο και με τη δράσης μας: Καμία εργοδοτική μεθόδευση δεν πρόκειται να βάλει φραγμό στους ταξικούς αγώνες μας!

DSC02548.JPG 

Από τη σημερινή κινητοποίηση του ΣΥΒΧΑ στο Σύνταγμα.

Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας ως οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας και βασιζόμενοι στις δικές μας πλάτες και με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, με τη συσπείρωσή στο Σύλλογό μας να συνεχίζουμε ολοένα και πιο δυναμικά να οργανωνόμαστε και να αντιστεκόμαστε συλλογικά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας. Επίσης αναγκαίος είναι και ο συντονισμός των εργατικών σωματείων στη βάση των κοινών συμφερόντων της τάξης μας. Όπως άλλωστε και η συστράτευση του συνόλου των αντιστεκόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες καθώς και η σύνδεση των αγώνων αυτών.”-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s