► 5.000 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Περίπου 5.000 εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα Σάββατο μεσημέρι στην πορεία, από την Ομόνοια στη Βουλή, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.

DSC02536.JPGΜέρος της σημερινής πορείας.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις συγκρότησαν τον κορμό της πορείας. Η συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αρνήθηκαν να κινητοποιήσουν τις ομοσπονδίες. Το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε.

Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους αλλά με ολογάριθμες αντιπροσωπείες οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΙΝΑΠ.

Τα σωματεία που συμμετείχαν με τα πανό τους: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργαζόμενοι ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΠΟ ΕΝΔΥΜΑΣ μηχανικοί δημοσίου, Ν.Τ. Άρτας ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος εργαζομένων Π.Ε. Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, εργαζόμενοι νοσοκομείων Αγλαία Κυριακού, Γεννηματάς, Αγ. Σάββα, Εργαζόμενοι Δ. Π. Φαλήρου, Attack, Εκπαιδευτικοί «Αριστοτέλης», Εργαζόμενοι ΥΠΠΟ, Εργαζομενοι Βυζαντινού Μουσείου, Εργαζόμενοι Εθνικής Τράπεζας, Συντονισμός νοσοκομείων,   Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Ανατρεπτική συσπείρωση ηθοποιών, Εργαζόενοι Δ. Βριλησσίων, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind.

DSC02542

Τα πανό της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΕΝΕΝ στην πορεία.

Στην κορυφή της πορείας η αντιπροσωπεία  των απολυμένων συμβασιούχων – που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον ΟΑΕΔ της Σταδίου και έχουν στήσει κατασκήνωση – κέντρο αγώνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας –  με το πανό των Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

 DSC02539.JPG

Το πανό στην κορυφή της πορείας.

Παρακάτω η προκήρυξη της Εργατκής Αντίστασης που διανεμήθηκε στην πορεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ!

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεσηκώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων και των αγροτών. Πάνω από 40.000 επαγγελματίες διαδήλωσαν την Πέμπτη ενώ οι αγρότες προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Τα νομοσχέδια του Τσίπρα συνταγμένα από ΕΕ-ΔΝΤ – καταστροφής ασφαλιστικού, δημόσιας εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας, ξεπούλημα αεροδρομίων και λιμανιών, επιβολή ελαστικής εργασίας ως πολιορκητικού κριού για πετσόκομμα μισθών είναι μια διχτατορική αντεπανάσταση.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε για τις 4 Φλεβάρη (!) άλλη μια μονήμερη γενική απεργία σχεδιασμένη ως άσφαιρη τουφεκιά στον αέρα. Μια – δυο μέρες απεργίας και τεράστια πανό δεν αρκούν! Η συντριβή του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό απαιτεί ΟΛΗ τη δύναμη ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης, νεολαίας και των συμμάχων τους ενωμένων στην οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

DSC02546

Ένα από τα φοιτητικά πανό στην πορεία.

Το σύνθημα για “ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής” ουσιαστικά σημαίνει να απαιτείς από ΕΕ-ΔΝΤ να καταργήσει τα μνημόνια! Ο αγώνας για τη συντριβή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και των μνημονίων θα είναι νικηφόρος με στόχο την ανατροπή της προδοτικής κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι τραπεζίτες προσπαθούν να επιλύσουν με την αντεπανάσταση – τη βαρβαρότητα των πολέμων σε Μέση Ανατολή, τα διχτατορικά μέτρα “έκτακτης ανάγκης” σε Γαλλία και τα μνημόνια και τη λιτότητα μέσα στην ΕΕ – τη θανάσιμη παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού. Η Λαγκάρντ προειδοποίησε για “κρίσιμη κατάσταση” στην παγκόσμια οικονομία φέτος καθώς σπάει η φούσκα του τυπώματος χρήματος για να σωθεί ο καπιταλισμός.

Ενάντια σ’ αυτή την αντεπανάσταση αγωνίζεται η ευρωπαϊκή εργατική τάξη με μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις αντίστασης. Στη σημερινή επαναστατική περίοδο χρειάζεται μια νέα συνδικαλιστική και πολιτική ηγεσία της εργατικής τάξης και νεολαίας στα χέρια των αγωνιστών της νέας γενιάς! Μια επαναστατική περίοδος δεν ορίζεται από τι σκέφτεται ο καθένας ή η κάθε μιά απο εμάς, αλλά από τις αντικειμενικές συνθήκες. Σήμερα οι τραπεζίτες δεν μπορούν πια να κυβερνούν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και επιβάλουν το ρατσισμό και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν στις άθλιες συνθήκες μαζικής ανεργίας, φτώχειας και διχτατορίας.

Ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί και αυτό απαιτεί το χτίσιμο ενός επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για την εργατοαγροτική εξουσία. Για εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, διαγραφή του δημόσιου χρέους, έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, και σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 15/1/2016.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s