► 40.000 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Υπολογίζετε ότι πάνω από 40.000 δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί κλητήρες συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) πορεία στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση επαγγελματιών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Στη Βουλή οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές – κύρια δικηγόροι – βροντοφώναξαν «Τσίπρα ντροπή σου, παραιτήσου!»

 DSC02519.JPG

Η πορεία έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12:30 από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) προς το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας (όπου έχουν κατασκηνώσει οι απολυμένοι/ες «πενταμηνίτες» των «ωφέλιμων προγραμμάτων») η ντουντούκα του ΔΣΑ και οι διαδηλωτές απαίτησαν από τον Κατρούγκαλο «Παραιτήσου, παραιτήσου!» 

 DSC02515.JPG

Η πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία πήραν μέρος μεγάλες αντιπροσωπείες από δικηγορικούς συλλόγους Τρίπολης, Ροδόπης, Κορίνθου, Γιαννιτσών, Αιγίου, κ.α.

Εξαγριωμένοι δικηγόροι δήλωσαν στην πορεία ότι το ασφαλιστικό και τα μέτρα της κυβέρνησης τους εξοντώνουν καθώς ένα τεράστιο μέρος του εισοδήματος τους θα πηγαίνει σε ασφαλιστικές εισφορές 38,5% (εισφορές 2.700 ευρώ ακόμη και με μηδενικό εισόδημα), φορολόγηση 26% (με προκαταβολή φόρου 75% φέτος και 100% από του χρόνου!) με ΦΠΑ 23%.

DSC02507.JPG 

Το πανό στην κεφαλή της πορείας. Φωτό Ε.Α.

Η τεράστια διαδήλωση των επαγγελματιών επιστημόνων είναι μέρος του κολοσσιαίου ηφαίστειου οργής και αντίστασης που έχει εκραγεί ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει τώρα στη μεγάλη πορεία του Σαββάτου (Ομόνοια 12:00) να απαιτήσουν από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες κοινό μέτωπο με επαγγελματίες και αγρότες και την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με δυναμικές παρεμβάσεις για τη συντριβή του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό με ανατροπή του Τσίπρα και εκδίωξη από τη χώρα των ΕΕ-ΔΝΤ! 

  •  Στον Πειραιά οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ συνεχίζουν για 6η μέρα την απεργία τους ενάντια στη διάλυση του Ταμείου με νέα 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Δευτέρα.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s