► Η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ-ΘΕΣΜΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΦΤΕΙ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ξεσηκώνει την αντίσταση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων και των αγροτών. Το συλλαλητήριο του Σαββάτου (12 μεσημέρι Ομόνοια) θα είναι άλλο ένα μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ στα μνημόνια, στον Τσίπρα και στους θεσμούς.

DSC02209

Εκπαιδευτικοί στην απεργιακή πορεία του Δεκέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Αύριο Πέμπτη οι επαγγελματίες (δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιόι, συμβολαιογράοι κ. α.) έχουν οργανώσει πορεία στ Βουλή (Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας 11:00 π.μ.) ενάντια στο νομοσχέδιο ενώ οι δικηγόροι παργματοποιούν 3ήμερη απεργία.

Την Παρασκευή οι απολυμένοι πενταμηνίτες καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας καθώς συμπληρώνουν 1 μήνα αγώνα στις σκηνές τους για μόνιμη δουλειά για όλους/ες.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – και τα άλλα που θα ακουλουθήσυν ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, υγεία, επιβολή αξιολόγησης – είναι η αντεπανάσταση της υπόδουλης σε ΕΕ-ΔΝΤ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Μπορεί να συντριφτεί με γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων!

Μέρος αυτής της αντεπανάστασης είναι το ξεπούλημα αεροδρομιών και λιμανιών και η επιβολή της ελαστικής εργασίας (πεντάμηνα, voucher κ.α.) ως πολιορκητικού κριού για το πετσόκομμα των μισθών κατά 50% παντού!

Αυτήν την αντεπανάσταση – καταστροφή της δημόσιας υγείας, παιδίας, πρόνοιας, συντάξεων, μισθών – εξυπηρετούν τα δυο άρθρα στην Αυγή (8 & 9 Γενάρη) του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φιλόλογου Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για μια τεράστια «μεταρρύθμιση» στη δημόσια εκπαίδευση που θα επιβάλει δίδακτρα (ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τα ονομάζει «συνδρομή του συλλόγου γονέων»), αξιολόγηση και απολύσεις.

DSC02243

Το Σάββατο οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να απαιτήσουν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την άμεση οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με την ανατροπή μνημονίων και κυβέρνησης Τσίπρα!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εκδιώξουν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία αν αρνηθεί να καλέσει γενική πολιτική απεργία διαρκείας και παράλληλες δυναμικές δράσεις.

Οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας αλλά οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) αποφάσισαν 48ωρη απεργία 20-21/1/2016 και νέα 48ωρη απεργία την εβδομάδα 25/1 έως 31/1/2016.

Η συντριβή του ασφαλιστικού όμως απαιτεί ΟΛΗ τη δύναμη ΟΛΗΣ της εργατικής τάξης συντονισμένης και ενωμένης σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας!

Μ’ αυτή την προοπτική οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δημιουργήσουν μια επαναστατική ηγεσία, ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού και έξοδο από ΕΕ-ΔΝΤ και ΝΑΤΟ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s