► ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

► 2016: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ!

► ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ!

DSC02454.JPG

Οι απολυμένοι/νες “πενταμηνίτες” παραμένουν με τα πανό και τις σκηνές τους έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Τη Δευτέρα συμπληρώνουν 1 μήνα! Απαιτείται ΕΞΑΠΛΩΣΗ του αγώνα με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!  

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σκοπό και προοπτική έχει την εξαφάνιση του κρατικού συστήματος συντάξεων. Αυτό το νομοσχέδιο προσπαθεί να διαχωρίσει, να διαιρέσει τους εργαζόμενους σε νέους και παλιούς για να επιβάλει ένα από τα πιο καταστροφικά διατάγματα των επικυρίαρχων!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα όλοι/ες οι αγωνιστές/στριες, όλα τα σωματεία να κινητοποιηθούν για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Το νομοσχέδιο καταργεί ταμεία (ενοποιούνται όλα σ’ ένα) και έτσι θα επιβληθούν συνεχείς μειώσεις. Το νομοσχέδιο προβλέπει τις σταδιακές και συνεχείς μειώσεις των συντάξεων για όσους και όσες συνταξιοδοτούνται από δω και πέρα. Δηλαδή εξαέρωση των συντάξεων σε μερικά χρόνια, αν πετύχουν τα σχέδια κυβέρνησης δανειστών. Η κυβέρνηση επίσης προτάσσει τη σύνδεση της εθνικής σύνταξης με το Ακαθόριστο Εθνικό Προϊόν – όσο θα ανεβαίνει το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνεται και η σύνταξη – τώρα λένε και ανέκδοτα!

Όλα αυτά τα καταστροφικά σχέδια των δανειστών και της κυβέρνησης έρχονται καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού θα οξυνθεί σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Τσίπρας όμως ξέρει καλύτερα και τονίζει ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης και ανάπτυξης!

DSC02453.JPG

Επανειλημμένα η τρόϊκα και τώρα οι θεσμοί έχουν δηλώσει ότι η πιο σημαντική και άμεση προτεραιότητα στην Ελλάδα, είναι η μεταρρύθμιση των συντάξεων και όλου του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό που εννοούν, είναι η καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και ο περιορισμός των συντάξεων στα 300 ευρώ με προοπτική την πλήρη εξαφάνιση τους και αντικατάσταση τους από «σύστημα ιδιωτικών συντάξεων».

Παράλληλη προτεραιότητα είναι και το ξεπούλημα των κρατικών και δημοτικών οργανισμών και της δημόσιας περιουσίας για να αποπληρωθούν οι δανειστές.

Υπολογίζεται ότι περίπου 150 δισ. ευρώ από τα δάνεια των θεσμών (320 δισ.) έχουν καταλήξει στις ελληνικές τράπεζες για να επιβιώσει η Ευρωζώνη και ο καπιταλισμός στην Ελλάδα.

Αυτές τις προτεραιότητες των δανειστών τις έχει πλήρως αποδεχτεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προδοσία της, έχει γίνει κυνική και προσπαθεί να πείσει με γκαιμπελικά ψέμματα, ότι δηλαδή μέσα από την επιτυχή εφαρμογή των μνημονίων, η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση και τη λιτότητα!

Εχτός από υποκρισία, κυνισμό και ψέμματα, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν και με το φόβο να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Πρόσφατα ο Τσίπρας δήλωσε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις».

Αυτό που αποκαλύπτει ο Τσίπρας – φερέφωνο των θεσμών – είναι ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι μέσα σε 5 χρόνια να μην δίνονται καθόλου κρατικές συντάξεις ή αυτές που θα δίνονται να είναι των 300 ευρώ.

DSC02398

Στις 29 Δεκέμβρη η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι “απογοητευτική” το 2016 σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

“Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει ακόμα αδυναμίες και στις αναδυόμενες αγορές οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση το 2016”, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τη Δευτέρα οι προβλέψεις τις Λαγκάρντ φαίνεται ότι άρχισαν να επιβεβαιώνονται καθώς κατέρρευσαν τα δυο χρηματιστήρια της Κίνας και έκλεισαν με διαταγή της κυβέρνησης νωρίς όταν η πτώση ξεπέρασε το 7%.

Στη Φρανκφούρτη η πτώση ήταν 4,5% (η Γερμανία κάνει μεγάλες εξαγωγές στην Κίνα), και σε Λονδίνο και Παρίσι πάνω από 2%.

Η αιτία της παγκόσμιας χρηματιστηριακής βουτιάς αποδίδεται στη μεγάλη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και επίσης στις ΕΠΑ.

DSC02400

Λίγο πριν την πρωτοχρονιά, ο Μόρι Όμπστφελντ, καθηγητής σε αμερικανικό πανεπιστήμιο νέο ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, δήλωσε στο περιοδικό του ΔΝΤ IMF Survey ότι αυτά που ανησυχούν κύρια τους τραπεζίτες το 2016 είναι:

  1. Η “επιβράδυνση” της οικονομίας στην Κίνα – κανείς δεν είναι “έξω” από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
  2. Η προσφυγική κρίση σε Ιράκ και Συρία – εννοεί την κακή εξέλιξη του πολέμου για ΕΠΑ-Σαουδική Αραβία, και τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της άρνησης της ΕΕ να δεχτεί τους πρόσφυγες.
  3. Η “αλλαγή του κλίματος” – οι τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες θα ανγκαστούν να πληρώσουν δισ. για μέτρα ασφάλειας και αποφυγής μόλυνσης του περιβάλλοντος.
  4. Οι “οπισθωδρομήσεις” του διεθνούς εμπορίου τα τελευταία χρόνια – προϊόν της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Το 2016 λοιπόν οι τραπεζίτες θα επιτείνουν την επίθεση τους για την καταστροφή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κοινωνικού κράτους που κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 150 χρόνια!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, πρέπει με επαναστατική ηγεσία να αγωνιστούν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης και του συστήματος του καπιταλισμού, για εργατο-αγροτική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s