► ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

► Η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ καλούν σε πορεία και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για σήμερα Τρίτη βράδυ στην Αθήνα.

► ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

marios

Από τη συγκέντρωση του ΟΧΙ της Παρασκευής 3/7. Φωτό Μάριος Λώλος.

Χτες Δευτέρα η κυβερνητική κλίκα Τσίπρα υπόγραψε το ξεπούλημα των αεροδρομίων και έπεται συνέχεια με το Πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή τη νύχτα της Παρασκευής και περιλαμβάνει τη σύσταση του τέρατος των ιδιωτικοποιήσεων. Εκεί θα τοποθετηθούν για ξεπούλημα κρατικές επιχειρήσεις, οργανισμοί και περιουσία αξίας 50 δισ. ευρώ για να αποπληρωθούν τα δάνεια + τόκοι των περίπου 320 δισ. ευρώ από τους θεσμούς. Ουσιαστικά τα θεμέλια της ελληνικής παραγωγής θα μπουν σ’ αυτό το τέρας που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι άλλοι θεσμοί: οι πρώτες ύλες, τα ορυχεία, η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, η διανομή και οι υποδομές τηλεπικοινωνιών και συγκοινωνιών, θα τοποθετηθούν σ’ αυτό το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα που θα ψηφιστεί από τους πειθήνιους στους θεσμούς βουλευτές, κατατέθηκε με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος – μια από τις αγαπημένες μορφές διακυβέρνησης της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα που έχει το θράσος να παρουσιάζεται ως συνταγματική δημοκρατία.

Το Πολυνομοσχέδιο δημιουργεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ, ξεκινά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με το ξεπούλημα της ΑΔΜΗΕ, και περιλαμβάνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο δυο ταχυτήτων που θα εφαρμοστεί από το 2016.

Σ’ αυτό το υπερ-ταμείο τέρας θα τοποθετηθεί το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ και όλη η δημόσια περιουσία που κατέχει, καθώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει τις τράπεζες μετά τις συνεχείς επανακεφαλαιοποιήσεις με πάνω από 150 δισ. ευρώ από το 2011. Το Ταμείο αυτό ξεπουλήματος της ελληνικής οικονομίας και υποδομών, θα διευθύνεται ουσιαστικά από τους θεσμούς, γιατί όπως είναι γνωστό οι θεσμοί έχουν το βέτο για τους διευθυντές των κρατικών ταμείων και διευθύνσεων.

DSC02134

Από απεργιακή πορεία στην οδό Ερμού, Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πρόκειται για μια τερατώδη νεο-αποικιοκρατική συμφωνία την οποία ψηφίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ για να διασωθεί ο καπιταλισμός στην Ελλάδα, να εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι και οι αγρότες, να μεταναστεύσει η νεολαία, για να τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Ευρώπη και να κάτσουν φρόνιμα, χωρίς απεργίες και διαδηλώσεις, χωρίς αντίσταση στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με οπλισμένο στρατό και αστυνομία στους δρόμους, με απαγόρευση κινητοποιήσεων.

Με την ανακεφαλαιοποίηση οι 4 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες περνούν στον έλεγχο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών, ενώ με το νέο Πολυνομοσχέδιο τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων θα τα αρπάξουν τα άγρια όρνεα των χετζ φαντς και οι σπεκουλαδόροι των διεθνών χρηματιστηρίων.

Afisa apergia wind 17 12 2015.jpg

Το Πολυνομοσχέδιο περιέχει και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, με βάση τη μισητή αντεργατική “αξιολόγηση” με σκοπό τη δημιουργία ενός υψηλόβαθμου στρώματος στελεχών Πραιτοριανών, απόλυτα πιστών στους δανειστές και στους θεσμούς. Θα υπάρχουν υψηλότερες αμοιβές για τους Πραιτοριανούς των οποίων η ανώμαλη ταξική σαδιστική ψυχοσύνθεση θα ικανοποιείται με εφαρμογή αυστηρών κανόνων εργασίας. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα ψωμολυσσάνε κάτω από τη Δαμόκλειο Σπάθη της απόλυσης.

Το Πολυνομοσχέδιο επίσης θα ενισχύσει την απόσχιση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από το κράτος, για να τη φέρει στον απόλυτο έλεγχο της χούντας των θεσμών.

Έτσι εγκαθίσταται στην Ελλάδα το καθεστώς της αποικιοκρατικής χούντας καθώς – όπως τόνισε και ο Γερμανός πρέσβης στην έκθεση του με ημερομηνία 1 Δεκέμβρη 2015 – η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όπως όλες οι προηγούμενες είναι ανίκανες να εφαρμόσουν τις διαταγές των μνημονίων λιτότητας.

Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει για σήμερα Τρίτη συλλαλητήριο στην Ομόνοια (6 μμ) και η ΑΔΕΔΥ μόλις χτες κάλεσε σε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος (6 μμ) στη Βουλή για τα μάτια του κόσμου.

Δεν πάει άλλο μ’ αυτές τις γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-Ομοσπονδίες που σιγοντάρουν ουσιαστικά το βάρβαρο έργο της κυβερνητικής κλίκας του Τσίπρα. Οι 24ωρες απεργίες και οι πορείες διαμαρτυρίας, που αποτελούν την πολιτική του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είναι αποπροσανατολισμός και άσφαιρες δήθεν αγωνιστικές τουφεκιές στον αέρα!

Έρχονται γιορτές και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σ’ όλη την Ελλάδα θα πεινάσουν και θα ξεροπαγιάσουν. Οι γονείς θα πάρουν ότι μπορούν για τα παιδιά, αλλά όλοι και όλες ξέρουν ότι έτσι δεν γίνεται τίποτα. Και τα παιδιά τώρα καταλαβαίνουν.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο και νόμος της Φυσικής ότι η επίθεση του καθεστώτος Τσίπρα-θεσμών θα αντιμετωπίσει την έκρηξη της αντίστασης της εργατική τάξης και νεολαίας.

Αυτό που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε με τους συνάδελφους εμποροϋπάλληλους, τους συμβασιούχους, τους αγρότες, τους λιμενεργάτες, τους συναδέλφους στις εταιρία Wind που έχουν κηρύξει απεργία γι’ αυτή την Πέμπτη και όλη την εργατική τάξη και νεολαία. Να ενοποιήσουμε τους αγώνες μας, να πετάξουμε έξω τους γραφειοκράτες από το κίνημα, να προετοιμαστούμε πολιτικά για τη συντριβή των μνημονίων και του καπιταλισμού με γενική πολιτική απεργία διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s