► ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

5MHNA ΑΦΙΣΑ.jpg

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στα “Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας” (5μηνα) ζητούν υποστήριξη στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους/ες!

DSC02364.JPGΟι σκηνές των Συμβασιούχων έξω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα Τρίτη βράδυ. Φωτό Ε. Α.

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Εργαζομένων στα 5μηνα και Συμβασιούχων Αττικής (Voucher, 5μηνα, συμβασιούχοι) πάνω από 50 εργαζόμενοι και οι υποστηριχτές τους κατασκήνωσαν σήμερα Τρίτη έξω από το Υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου).

Σκοπός τους ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! Να μην απολυθούν στο τέλος της χρονιάς οι 5μηνίτες και οι άλλοι/ες συμβασιούχοι που εργάζονται κύρια σε Δήμους με 495 ευρώ ως «δεύτερης κατηγορίας» εργαζόμενοι.

Με κύριο σύνθημα «Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή, αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί!», περίπου 200 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο των απαιτούμενων που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ. [δες προηγούμενη ανάρτηση παρακάτω]. 

DSC02365.JPGΑπό τη σημερινή πορεία της ΑΔΕΔΥ. φωτό Ε.Α.

Πήραν μέρος με τα πανό και τις σημαίες τους: Συντονισμός, Συντονιστικό Νοσοκομείων, Λαϊκή Αντίσταση, ΛΑΕ, 5μηνα Καλλιθέας, Επιτροπή Εκπαιδευτικών συλλόγου ο Αριστοτέλης και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μπροστά στην πορεία το πανό της ΑΔΕΔΥ ανάφερε, «Όχι στο Μισθολόγιο – Φτωχολόγιο, Αυξήσεις σε Μισθούς – Συντάξεις».

Για κάτι τέτοιο όμως απαιτείται ανατροπή κυβέρνησης και καπιταλισμού όχι ανατροπή απλά και μόνο της πολιτικής της κυβέρνησης των μνημονίων λιτότητας!

DSC02367 Πανό συμβασιούχων έξω από τη Βουλή σήμερα το βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Πορεία από την Ομόνοια στη Βουλή πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ με περίπου 2.000 συμμετοχή. Το σύνθημα στην εξέδρα των ομιλητών στην Ομόνοια ήταν «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση». Για πιά αγωνιστική κλιμάκωση μιλά το ΠΑΜΕ όταν υποστηρίζει με φανατισμό μόνο 24ωρες απεργίες και βόλτες διαμαρτυρίας στην Αθήνα; Γιατί αντιτίθεται με έχθρα στο κάλεσμα για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή μνημονίων λιτότητας, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, ΕΕ και καπιταλισμού;

Καθήκον των εργαζόμενων σήμερα ιδιαίτερα της νέας γενιάς είναι η πολιτική ήττα του σταλινισμού και του σεχταρισμού του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αλλά και της αντεργατικής γραφειοκρατικής ηγεσίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών. Μια νέα επαναστατική ηγεσία για την ανατροπή του καπιταλισμού πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα από τους νέους αγωνιστές/τριες. –

Ανακοίνωση Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής – Από την ΚΑΤΑΣΚΉΝΩΣΗ στο Υπουργείο Εργασίας 16/12/2015

“Κάτω από τα χριστουγεννιάτικα φώτα του δρόμου, στην καρδιά του Κέντρου της Αθήνας, στην κατασκήνωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκε η νέα συνέλευση του συντονιστικού εργαζομένων – απολυμένων – προσωρινά απασχολούμενων στην κοινωφελή εργασία, σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ και της συλλογικότητας ΑΤΤΑCK κατά της ανεργίας και της επισφάλειας.
Ήδη από χθες 15/12/2015 έχουν στηθεί σκηνές και εργαζόμενοι διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέχρι την οριστική λύση για την παραμονή τους στην εργασία.
Στη συνέλευση ενημερωθήκαμε για τη κατάληψη στο Δημαρχείο Καλλιθέας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, και μόλις πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέου Ηρακλείου μετά από απαίτηση των πενταμηνιτών πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο του Δήμου την Παρασκευή 18/12/2015.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας με στήριξη των Δήμων της πρωτεύουσας μέχρι να δοθεί τέλος στο εμπαιγμό και στην κοροϊδία της κυβέρνησης.
Για την Πανελλαδική κάλυψη και υποστήριξη του αγώνα μας προτάθηκε το συμβολικό στήσιμο άδειων σκηνών έξω από τα Δημαρχεία, τα γκαράζ, τους τοπικούς ΟΑΕΔ και οπουδήποτε αλλού. Η κίνηση αυτή με τον ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για την υποστήριξη των συναδέλφων που στα μέσα του Δεκέμβρη διαμένουν σε αντίσκηνα αφήνοντας τις οικογένειες τους για τον συνολικό αγώνα του κινήματος των 5μηνιτών είναι απαραίτητη. Οι σκηνές θα φωτογραφίζονται, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο συντονιστικό και θα αναρτώνται τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο τοίχο αλληλεγγύης που θα στηθεί από αύριο δίπλα στις σκηνές μας.
Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, όλους τους εργαζομένους ή μη και ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας για μόνιμή και σταθερή δουλειά για όλους.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ü Παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.
ü Απαιτούμε όλα τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ü Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
ü Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές- δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.
Είμαστε αποφασισμένοι!!

Είμαστε πολλοί και όλοι απαραίτητοι!! ” –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s