► ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Αμερικανικά βομβαρδιστικά επιτέθηκαν την Κυριακή το βράδι σε στρατόπεδο του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ και σκότωσαν 3 και τραυμάτισαν 13 στρατιώτες.

Η κυβέρνηση της Συρίας με επιστολή τού Υπουργού Εξωτερικών στον ΓΓ του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών (ΟΕΕ) και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατάγγειλε το βομβαρδισμό ως μια «στυγερή επιθετική πράξη από το Συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΕΠΑ, σε αντίθεση με το Καταστατικό και τους σκοπούς του ΟΕΕ». Η επιστολή του ΥΠΕΞ Συρίας επίσης ανάφερε ότι «η επίθεση αποδεικνύει ότι ο Συνασπισμός δεν είναι ελικρινής και σοβαρός στη πάλη ενάντια στην τρομοκρατία».

Το ΥΠΕΞ Συρίας ανακοίνωσε ότι 4 πολεμικά αεροσκάφη της Συνασπισμού (ΕΠΑ-Βρετανία-Γαλλία) έριξαν 9 πυραύλους στο στρατόπεδο Ντέιρ Εζόρ. Τα αεροσκάφη του Συνασπισμού βομβαρδίζουν υποτίθεται στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από το Σεπτέμβρη 2104, παράνομα χωρίς έγκριση είτε της κυβέρνησης της Συρίας ή του ΟΕΕ.

ΤΑΡΤΟΥΣ

Από πρόσφατη διαδήλωση υπέρ του Άσαντ στη Λατάκεια (παραλιακή πόλη της Συρίας)

Σε ανακοίνωση της η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση τόνισε ότι τα αεροσκάφη του Συνασπισμού δεν βομβάρδισαν το Ντέιρ Εζόρ. Ο ιστότοπος left.gr δημοσίευσε σήμερα Τρίτη πρωί ότι, «”η υπόθεση είναι πως ήταν οι Ρώσοι” αυτοί που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.»

Χτες Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (οργανισμός στο Λονδίνο που υποστηρίζει την Αντιπολίτευση ενάντια στον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ) ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του Συνασπισμού βομβάρδισαν το χωριό Αλ Χαν στη βορειο-ανατολική Συρία με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 παιδιά και 4 γυναίκες νεκρές. 

Η κεντρική διοίκηση των στρατευμάτων των ΕΠΑ σε Ιράκ-Συρία ανακοίνωσε ότι “θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες”.

Οι Αμερικανοί τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν ότι 4 άμαχοι “μπορεί” να σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κρατος στο Ιράκ. Για τη Συρία οι Αμερικανοί έχουν παραδεχτεί το θάνατο από βομβαρδισμούς των αεροσκαφών του Συνασπισμού μόνο 2 αμάχων.

Η ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων “Airways” έχει καταγγείλει 52 βομβαρδισμούς στη Συρία από αεροσκάφη του Συνασπισμού με αποτέλεσμα 459 θανάτους αμάχων μεταξύ των οποίων πάνω από 100 παιδιά.

Στη βόρειο-ανατολική Συρία, κοντά στην πόλη Αλ Χάσακα, οι Αμερικανοί ανακατασκευάζουν ένα ερειπωμένο αεροδρόμιο για να το μετατρέψουν σε αεροπορική βάση. Η πόλη είναι σχεδόν ερειπωμένη καθώς το 90% των κατοίκων της (150.000) έφυγαν ως πρόσφυγες μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική  κατάχτηση της από το Ισλαμικό Κράτος πριν 2 χρόνια. Σήμερα έχει περίπου 20.000 κατοίκους μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη από τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας των Κούρδων που έχουν τώρα κατά 75% τον έλεγχο της πόλης, το υπόλοιπο ελέγχεται από το συριακό στρατό. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s