► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! ► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!

Η ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

DSC02299.JPGΑπό την απεργιακή πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα που οργάνωσε η ΠΟΕΔΥΝ.  Συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι από αρκετά νοσοκομεία της Αθήνας καθώς και αντιπροσωπείες από Αμαλιάδα, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη . Φωτό Ε. Α. 

DSC02295.JPGΣήμερα Τετάρτη πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι στην Τύπο και ΜΜΕ. Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν περίπου 500 δημοσιογράφοι, τυπογράφοι, τεχνικοί κ.α. Φωτό Ε. Α.

Η κυβερνητική κλίκα Τσίπρα καταρρέει σε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση όλου του συστήματος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού τραντάζει την Ευρωζώνη. Η κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” στην Ευρώπη και ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών στη Συρία, είναι χαραχτηριστικά της σημερινής πολιτικής επαναστατικής περιόδου. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται από τη μια ανάμεσα στην αντίσταση των εργαζομένων, νεολαίας, άνεργων, αγροτιάς και μικρομεσαίων στα μνημόνια άγριας λιτότητας, και από την άλλη στις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ-ΕΠΑ για εφαρμογή των “προαπαιτούμενων”, σφαγή μισθών και συντάξεων, περικοπές δισ. από υγεία, παιδεία, πρόνοια – αλλά δεκάδες δισ. στις τράπεζες.

Ετοιμάζουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης με οικουμενική κυβέρνηση – που θα είναι μια κοινοβουλευτική χούντα – καθώς και με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Laurent Cipriani  - AP - Παρίσι Κυριακή 29-11-15 .jpgΕπίθεση της γαλλικής αστυνομίας την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι “κατάστασης έκτακτης ανάγκης”. Φωτό Laurent Cipriani /AP.

Για να νικήσουν την αντεπανάσταση των τραπεζιτών, οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νεολαίας και αγροτών, και να πολεμήσουν με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Γι’ αυτό απαιτείται ενότητα, οργάνωση και ξεκάθαροι στόχοι: εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συγκρότηση μαζικών Λαϊκών Συνελεύσεων/Επιτροπών σε κάθε γειτονιά, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σύγκλιση Πανελλαδικής Συνέλευσης εργαζομένων για εκλογή συντονιστικής επιτροπής με συμμετοχή συνδικάτων, αγροτών, νεολαίας. Μιας μέρας γενική απεργία δεν φτάνει! Η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προσπαθεί να ξεφουσκώσει την οργή των εργαζομένων ενώ τα αριστερά κόμματα σπέρνουν ψευδαισθήσεις ότι με μονοήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα κάμψουν την κυβέρνηση!

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ _Από την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση των αγροτών στην Αθήνα, 18/11/15. Φωτό Μάριος Λώλος.

Στη σημερινή επαναστατική περίοδο πρέπει να αναπτυχθεί άμεσα η νέα συνδικαλιστική και πολιτική ηγεσία της εργατικής τάξης και νεολαίας στα χέρια των αγωνιστών τη νέας γενιάς, των πιο καταπιεσμένων εργαζομένων και των ανέργων.

DSC02241.JPGΑπό τη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Οι ταξικά συνειδητοί αγωνιστές έχουν καθήκον να πρωτοστατήσουν στο χτίσιμο της νέας επαναστατικής ηγεσίας των εργαζομένων, όπως έκανε ο Λένιν το 1917. Η ιστορική συγκυρία απαιτεί ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της 4ης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού και στόχο την εργατοαγροτική εξουσία. Για εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση, διαγραφή του δημόσιου χρέους, την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για μια σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. – Αθήνα 1/12/2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s