► ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΖΙΧΑΔΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ.

Η Γαλλική “Δημοκρατία” – ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους των γαλλικών πόλεων για την επιβολή υστερίας, τρομοκρατίας και διχασμού στην εργατική τάξη και νεολαία.

Οι αντιδραστικοί μεσαιωνικοί τζιχαδιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου ξαναχτύπησαν την Παρασκευή το βράδυ στο Παρίσι, στην καρδιά της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης με θύματα εκατοντάδες νέους και νέες. Αμέσως ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τη Γαλλία σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, έκλεισε τα σύνορα, απαγόρευσε τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και έστειλε ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους του Παρισιού και των γαλλικών πόλεων. Η επίθεση στο Παρίσι ακολουθεί την ανατίναξη του ρωσικού αεροσκάφους γεμάτου τουρίστες στο Σινά.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ξεπήδησε μέσα από τους στρατούς και οργανώσεις που χρηματοδότησε και εκπαίδευσε η ΣΙΑ. Σήμερα οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να οπλίζουν τα μεσαιωνικά απολυταρχικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων τα οποία υποστηρίζουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Παρά τους βομβαρδισμούς των ΕΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια στο Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία και το Ιράκ, ο Ολάντ και οι ιμπεριαλιστές έχουν επανειλλημένα δηλώσει ότι κύριος στόχος τους στη Μέση Ανατολή δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος αλλά το καθεστώς Μπάαθ του Προέδρου Άσαντ στη Συρία.

Οι ιμπεριαλιστές, εδώ και χρόνια, εκμεταλλεύονται τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάϊντα και του Ισλαμικού Χαλιφάτου για να επιβάλλουν τη δική τους ταξική τρομοκρατία στις χώρες της Ευρώπης και στις ΕΠΑ. Σκοπός τους να διχάσουν, να διαιρέσουν τη νεολαία και εργατική τάξη στην Ευρώπη, να στρέψουν τους χριστιανούς ενάντια στους μουσουλμάνους, ώστε να επιβάλλουν τα διχτατορικά τους σχέδια και τη λιτότητα, και παράλληλα να εκδιώξουν τους πρόσφυγες από την Ευρώπη.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλουν ιδεολογική τρομοκρατία και υστερία ώστε οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους και να περιοριστεί και μηδενιστεί η δράση των εργατικών συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων της εργατικής τάξης που αντιτίθενται στη λιτότητα και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η Βρετανική "Δημοκρατία" - Αστυνομικοί το Σαββάτο σε κλειστή αγορά του Λονδίνου. Φωτό Andy Rain / EPA.

Η Βρετανική “Δημοκρατία” – Αστυνομικοί το Σαββάτο σε κλειστή αγορά του Λονδίνου. Φωτό Andy Rain / EPA.

Η επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου συμπίπτει με την ανακοίνωση επίσημων στατιστικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δείχνουν τη χειροτέρευση της οικονομικής κρίσης.

Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να δημιουργήσουν γκαιμπελικού μεγέθους υστερία στους πληθυσμούς των ευρωπαϊκών κρατών, να τους αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια και την πραγματικότητα: ο εχθρός των Ευρωπαίων εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και νεολαίας είναι οι Ολάντ, Κάμερον, Μέρκελ, Τσίπρας κλπ., που επιβάλουν τον καπιταλισμό της βάρβαρης λιτότητας.

Είναι ο ιμπεριαλισμός που δημιούργησε, χρηματοδότησε και όπλισε του μεσαιωνικούς τζιχαδιστές ενάντια στα κοσμικά καθεστώτα της Λιβύης, του Σουδάν, του Ιράκ και της Συρίας, για να διαιρέσει και διχάσει τις αραβικές μάζες και τους μουσουλμάνους, ώστε να επιβιώσει το Ισραήλ ο πολεμοκάπηλος και αρχιτρομοκράτης της Μέσης Ανατολής.

Το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη και στην Αμερική οφείλει να αντιταχθεί στο ρατσισμό και στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών. Πρέπει στην πράξη να κερδίσει την υποστήριξη της μουσουλμανικής νεολαίας και των αφρικανικών και ασιατικών κοινοτήτων στην Ευρώπη, ενάντια στον καπιταλισμό και στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Αυτό μπορεί και πρέπει να πραγματοποιηθεί σήμερα στη βάση του ασυμβίβαστου επαναστατικού ταξικού αγώνα όλης της εργατικής τάξης ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή, και υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο Σιωνισμό. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s