ΕΡΤOPEN: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Η ERTopen ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 106.7 FM!

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΕ ERTOPEN:
“ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ”

Την Τετάρτη, 23 Σεπτέμβρη, την ώρα που ορκιζόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εισαγγελέας και αστυνομικοί τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον ταμία Δημήτρη Κούνη, με την κατηγορία “κατοχής παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού”, της ERTopen 106,7 FM!

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ ανάφερε: «Από αυτόν το ραδιοφωνικό σταθμό πέρασε και μίλησε ακόμα και ο σημερινός πρωθυπουργός η νέα κυβέρνηση του οποίου έκανε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε ο Σαμαράς, να φιμώσει δηλαδή μια φωνή που δεν έπαψε ποτέ να μιλά για όλα αυτά που σήμερα θεωρούνται εκτός του “πολιτικού ρεαλισμού”.”

Υπήρξαν άμεσα δεκάδες διαμαρτυρίες από ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και κόμματα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι συνδικαλιστές απελευθερώθηκαν αλλά τα μηχανήματα κατασχέθηκαν. Όμως η ERTopen συνεχίζει τη λειτουργία της στους 106,7 FM και στο διαδίχτυο!

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι η επιδρομή στην ERTopen ήταν «τρομοκρατικού χαραχτήρα». Οι αρμόδιοι Υπουργοί Σπρίντζης και Παπάς κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Ανέλαβε όμως να τους υπερασπίσει η «Αυγή» που σε άρθρα της αρνείται να αναφέρει τον αγωνιστικό πρωτοποριακό ρόλο των εργαζομένων και της ERTopen και τονίζει ότι πρόκειται για “προβοκάτσια” ενάντια στην κυβέρνηση! Η «Αυγή» δεν απάντησε στην ουσιαστική κατηγορία, γιατί αυτό που δεν έκαναν οι Σαμαράς-Βενιζέλος το κάνει η κυβερνοκλίκα Τσίπρα.

Η κατάντια του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει όρια! Η λογοκρισία και η επίθεση στα συνδικαλιστικά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα είναι προτεραιότητα γι’ αυτήν για να επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο.-

Η ανακοίνωση της Ertopen 23/9/2015:

ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ Α.Τ ΚΥΨΕΛΗΣ .
ΑΙΤΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ EΡTOPEN

7442646d2f4a3b01e29b37918d6e500c_L</a

Πρίν απο μία ώρα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δημήτρης Κούνης.
Αιτία η λειτουργία του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού ERTopen.
Ένα ραδιόφωνο που δημιουργήθηκε απο την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αγωνιζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ λίγο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο αυτοδιαχειριζόμενο ραδιομέγαρο.

Ο ανένδοτος αγώνας της ΠΟΣΠΕΡΤ και των απολυμένων συναγωνιστών συνέχισε και η ΕΡΤopen έγινε πραγματικά το μετερίζι της δημοκρατίας και η φωνή του κάθε αγωνιστή.

Απο αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό πέρασε και μίλησε ακόμα και ο σημερινός πρωθυπουργός η νέα κυβέρνηση του οποίου έκανε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε ο Σαμαράς , να φιμώσει δηλαδή μια φωνή που δεν έπαψε ποτέ να μιλά για όλα αυτά που σήμερα θεωρούνται εκτός του “πολιτικού ρεαλισμού”.

Σήμερα λοιπόν και λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας “αριστερής” κυβέρνησης, η αστυνομία πήγε στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤopen στο Γαλάτσι με εντολή το κλείσιμο του “παράνομου” πομπού και την σύλληψη των υπευθύνων.

Προκειμένου να μην προσαχθεί ο τεχνικός που επέβλεπε τον πομπό πήγαν αμέσως ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δ. Κούνης τους οποίους φυσικά και προσήγαγαν στο Α.Τ Κυψέλης.

Καλούνται όσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν, να πάνε στο Α.Τ Κυψέλης να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο και τον ταμία που είχαν την … τύχη να διωχθούν και από αριστερή κυβέρνηση (η προηγούμενη φορά που προσήχθη ο Καλφαγιάννης ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2013 όταν είχαν εισβάλλει τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο). –

Ο Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης μπροστά από το Α.Τ. Κυψέλης σήμερα το μεσημέρι. Φωτό ERTopen.com

Ο Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης μπροστά από το Α.Τ. Κυψέλης σήμερα το μεσημέρι. Φωτό ERTopen.com

ΑΔΕΔΥ: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους».

Καλεί, τέλος, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την Κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καταγγέλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο “μαύρο”. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων».

ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση στο Α. Τ. Κυψέλης, του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και Π. Κούνη καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤOpen. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προάγγελος επίθεσης στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στο κεφάλαιο και του Ευρωπαίους “εταίρους” της.

Τα λεγόμενα υπουργών της κυβέρνησης περί «άγνοιας» δεν πείθουν κανένα, γιατί τέτοιες ενέργειες δεν εκπορεύονται ούτε στρέφονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής-αντεργατικής-αντιδημοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης συνολικά.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στα ΜΜΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση, με όλα τα μέσα, των κατακτημένων με αγώνες δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s