► ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

► Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΝ ΖΗΤΑ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

► ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

► ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ «Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ»

► Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο δρόμο της ανατροπής. Από την πορεία της ΑΔΕΔΥ, 15/7/15 στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο δρόμο της ανατροπής. Από την πορεία της ΑΔΕΔΥ, 15/7/15 στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την «ολοκληρωτική επανεξέταση» της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, σε συνέντευξη του που δημοσιεύηκε τη Δευτέρα 31/8 στη γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung». Εκτενή περίληψη των δηλώσεων του Μακρόν κοινοποίησαν όλα τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων και η Ντόϊτσε Βέλε.

Ο Μακρόν υποστηρίζει ότι η κρίση της Ευρωζώνης και οι μεγάλες συζητήσεις για το νέο δάνειο-μνημόνιο στην Ελλάδα έδειξαν ότι «η νομισματική ένωση όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει».
Τόνισε ότι «το σημερινό στάτους κβο οδηγεί σε αυτο-καταστροφή» γιατί «απλά οι φυγόκεντρες δυνάμεις είναι πολύ δυνατές, πολιτικά και οικονομικά».
Εδώ και καιρό ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόϊμπλε έχει τονίσει την άμεση ανάγκη δημιουργίας νέων δομών στην ΕΕ και Ευρωζώνη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που τραντάζει τα θεμέλια τους.
Η πρόταση Σόϊμπλε – όπως αποκάλυψε και ο Βαρουφάκης – είναι η άμεση ίδρυση ενός υπερ-υπουργείου οικονομικών στις Βρυξέλες με εξουσίες πάνω από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Αυτές οι προτάσεις Σόϊμπλε συζητούνται στις συναντήσεις των ηγετών και των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Υπερ-κυβέρνησης χωρίς κανείς ηγέτης μέχρι σήμερα να έχει προβάλει αντίρρηση.

Πρόκειται για συνωμοσίες επιβολής μιας διχτατορικής κυβέρνησης με υπερ-εθνικές παν-ευρωπαϊκές εξουσίες ώστε να προφυλαχτεί από τη διάλυση – πολιτική και οικονομική – η ΕΕ και το Ευρώ, με ανηλεή μνημονιακού τύπου ταξικό πόλεμο για τη συντριβή της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας.

Ο Μακρόν προτείνει αυτό το υπερ-υπουργείο να ιδρυθεί και εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες μέσα σε δυο χρόνια, μέχρι το 2017, και να περιλαμβάνει όχι μόνο την οικονομία, αλλά την εργασία (για την πληρη απαγόρευση των απεργιών, συντριβή των συνδικάτων και των πολιτικών οργανώσεων της εργατικής τάξης), και τις κοινωνικές υποθέσεις (διάλυση δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας και κοινωνικών ασφαλίσεων και πρόνοιας). Η πρόταση του Μακρόν είναι πολύ πιο μπροστά από εκείνη του Σόϊμπλε ο οποίος είναι τρομοκρατημένος από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές διαφωνίες μέσα σε ΕΕ-Ευρωζώνη.

Η διαφωνία μεταξύ Μακρόν – Σόϊμπλε είναι ότι ο Γάλλος υπουργός προτείνει ότι το υπερ-υπουργείο των Βρυξελλών να μπορεί (με απόφαση του υπερ-υπουργού και μόνο) να χρηματοδοτεί άμεσα (χωρίς την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων) τις χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε κρίση όπως η Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κ.α. Ο Σόϊμπλε δεν θέλει χρηματοδότηση «από τους ισχυρούς στους αδύνατους» καθώς πιστεύει ότι μόνο με τον ταξικό πόλεμο των μνημονίων παντού (υπονοεί και τη Γαλλία!), μπορεί να διασωθεί η ΕΕ και το Ευρώ.

Από τη συγκέντρωση του ΟΧΙ της Παρασκευής 3/7. Φωτό Μάριος Λώλος.

Από τη συγκέντρωση του ΟΧΙ της Παρασκευής 3/7. Φωτό Μάριος Λώλος.

Αυτές οι προτάσεις Μακρόν και Σόϊμπλε είναι το σχέδιο για μια νέα διχτατορική ΕΕ μνημονιακής διακυβέρνησης. Στην Ελλάδα, αυτές οι προτάσεις είναι γνωστές όχι μόνο στα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ κλπ, αλλά και στους ηγέτες της Λαϊκής Ενότητας, του Σχεδίου Β, κ.α., οι οποίοι ακόμη και τώρα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποκηρύξουν την ΕΕ, η συμμετοχή στην οποία αποτελεί τη σύγχρονη καταστροφική Μεγάλη Ιδέα του μπατιριμένου ελληνικού καπιταλισμού.

Αλλά ο σημερινός αγώνας για έξοδο από ΕΕ και Ευρώ, είναι άρρηκτα και διαλεκτικά συνδεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και του καπιταλισμού.
Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς όλα τ’ άλλα! Γι’ αυτό η πολιτική ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, καταντά ρεφορμιστική γιατί αρνούνται να συνδέσουν ΕΕ/Ευρώ-μνημόνια-καπιταλισμό.

Είναι τραγική αλήθεια ότι οι αντεπαναστάτες ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας κλπ, έχουν συνείδηση του κινδύνου της καταστροφής από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ οι ηγεσίες των «αριστερών» και «κομμουνιστικών» κομμάτων έχουν ή πλήρη άγνοια ή αρνούνται τα καθήκοντα που πηγάζουν από την κατάρρευση του καπιταλισμού και κάνουν τα στραβά μάτια.

Για τη νίκη της εργατικής τάξης και τη συντριβή των συνωμωσιών ΕΕ-Ευρώ, απαιτείται η συγκρότηση μιας επαναστατικής ηγεσίας και το χτίσιμο ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος με πρόγραμμα την ενοποίηση του αγώνα σε Ενιαίο Μέτωπο ενάντια σε ΕΕ/Ευρώ-Μνημόνια-Καπιταλισμό, ως σύνολο, όχι ξεχωριστά και σε στάδια.

Ζούμε στην επαναστατική περίοδο της άλυτης παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Μόνο η ανατροπή του με τη σοσιαλιστική επανάσταση και την εγκαθίδρυση κυβέρνησης εργατών-αγροτών, στηριγμένης στα Εργατικά Συμβούλια, Λαϊκές Συνελεύσεις, συνδικάτα κ.α., μπορεί να σταματήσει την καταστροφή και να ικανοποιήσει τα αιτήματα εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών.

Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, που επέβαλαν οι επικυρίαρχοι των Βρυξελλών για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και νεολαία, θα πολλαπλασιάσουν την πολιτική κρίση. Μαύρο στα μνημονιακά κόμματα και στους νέο-ναζί, αλλά και στη Λαϊκή Ενότητα που υποστηρίζει την παραμονή σε ΕΕ! Μπροστά μας έχουμε μεγάλες ταξικές συγκρούσεις κράτους-εργαζομένων καθώς οι δοσίλογες καπιταλιστικές κυβερνήσεις (ουσιαστικά διορισμένες από τις Βρυξέλες) έχουν εξαπολύσει ταξικό πόλεμο μέχρι εσχάτων για να σώσουν τον καπιταλισμό και να συντρίψουν την αντίσταση των εργαζομένων.

Οι τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα – η Επαναστατική Μαρξιστική Ένωση – σας καλεί στον αγώνα ανατροπής μνημονίων-ΕΕ/ευρώ-καπιταλισμού. Η μαρξιστική θεωρία της Διαρκής Επανάστασης του Τρότσκι, με τον εμπλουτισμό της από τις εμπειρίες των αγώνων των εργαζομένων και καταπιεσμένων μαζών παγκόσμια, σήμερα στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και προοπτικές.

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 3 Ιούλη 2015. . Φωτό Μάριος Λώλος.

Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 3 Ιούλη 2015. . Φωτό Μάριος Λώλος.

Δεν μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη ΕΕ ή ένας καλύτερος, υποφερτός καπιταλισμός. Η διχτατορία των Βρυξελλών είναι η προοπτική των τραπεζιτών και καπιταλιστών. Αυτή τη διχτατορία υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημονιακά κόμματα αλλά και η Λαϊκή Ενότητα που αρνείται την έξοδο από ΕΕ-Ευρώ.

Αυτή την αλήθεια κρύβουν τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα σήμερα που αρνούνται όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλήσουν για ανατροπή του καπιταλισμού: είναι η κρίση του καπιταλισμού αιτία των μνημονίων. ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. αρνούνται τη φύση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και της επαναστατικής φύσης της εργατικής τάξης. Για τις ηγεσίες τους, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν είναι έτοιμοι για την ανατροπή του καπιταλισμού! Υποστηρίζουν τέτοιες αντιδραστικές ανοησίες σήμερα, μετά 6 χρόνια επαναστατικών μαζικών αντι-μνημονιακών αγώνων και μετά τη προδοσία της ηγετικής κλίκας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η προδοσία μπορεί να δημιούργησε σοκ και απογοήτευση, αλλά αυτά τα συναισθήματα δίνουν τη θέση τους στην επαναστατική οργή της νεολαίας και εργαζομένων, που δεν έχουν κανένα μέλλον μέσα στον καπιταλισμό της αθλιότητας, μαζικής και συνεχούν ανεργίας, φτώχειας και πολέμων. Οι εργαζόμενοι και οι πρόσφυγες είναι στην ίδια μοίρα σήμερα.

Οι τροτσκιστές της 4ης Διεθνούς αγωνίζονται για την ενότητα της πανευρωπαϊκής εργατικής τάξης, για τη συγκρότηση μαζικού επαναστατικού κόμματος, για τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης για την Ένωση των Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης που θα αντικαταστήσει τη βαρβαρότητα και τη διχτατορία της ΕΕ-Ευρώ.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s