► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! – ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Στις 9:10 σήμερα [Τετάρτη] το βράδυ τα ΜΑΤ των Τσίπρα-Πανούση πραγματοποίησαν προσχεδιασμένη επίθεση στη συγκέντρωση περίπου 10.000 στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ ως μέρος τη σημερινής 24ωρης απεργίας.

Πέντε λεπτά πριν από την επίθεση των ΜΑΤ, που ξεκίνησε από τις διμοιρίες έξω από τα ξενοδοχεία πολυτελείας, από τη μικροφωνική της ΑΔΕΔΥ είχε γίνει έκκληση να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση η αστυνομία. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, πάνω από 15 φορώντας μάσκες, είχαν παραταχτεί από νωρίς γύρω από την πλατεία Συντάγματος με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν και να επιτεθούν μόλις δημιουργούταν η ευκαιρία – που ήρθε με εκτόξευση μερικών μολότοφ.

Τα ΜΑΤ Τσίπρα-Πανούση σε δράση σήμερα έξω από τη Βουλή. Φωτό Μάκης Συνοδινός.

Τα ΜΑΤ Τσίπρα-Πανούση σε δράση σήμερα έξω από τη Βουλή. Φωτό Μάκης Συνοδινός.

Τα ΜΑΤ έκαναν για πέρίπου 20 λεπτά συνεχή χρήση βομβών θορύβου και χημικών με σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση, να αδειάσουν την πλατεία και να διώξουν την πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που είχε παραμείνει έξω από την Εθνικό Κήπο. Κόσμος φώναζε “χούντα – χούντα” και “η χούντα δεν τελείωσε το 73” καθώς έφευγε από την πλατεία προς τη Φιλελλήνων. Αλλά αρκετός κόσμος παράμεινε έξω από τη Βουλή.

Όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα εξαπέλυσε τα ΜΑΤ για να επιβάλει το νέο μνημόνιο. Θα έχει την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης – Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης:

► ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

► ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!

Στις Βρυξέλλες o Τσίπρας πρόδωσε το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού και υπόγραψε τρίτο βάρβαρο μνημόνιο λιτότητας εξαθλίωσης των εργαζομένων και μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πάνω απ’ όλα είναι το ευρώ και η σωτηρία του ελληνικού καπιταλισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο Δούρειος Ίππος για τη διχτατορική βίαιη επιβολή του νέου μνημονίου. Γι’ αυτό ο αγώνας για τη συντριβή των μνημονίων πρέπει να είναι αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την έξοδο από ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τώρα αντιμετωπίζουν μια κόλαση νομοσχεδίων και μέτρων της κυβέρνησης: τεράστιες αυξήσεις φορολογίας και τιμών, ιδιωτικοποιήσεις και μαζικές απολύσεις, εξαφάνιση εργατικών δικαιωμάτων, κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, παιδείας και υπηρεσιών, συντριβή της νεολαίας με μαζική ανεργία και φτώχεια αλλά και των αγροτών.

Το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σημερινή πορεία. Φωτό ΕΑ.

Το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη σημερινή πορεία. Φωτό ΕΑ.

Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια 24ωρη απεργία, ούτε με μια ακόμη 48ωρη την ερχόμενη βδομάδα. Αυτά είναι άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα χωρίς προοπτική.

Απαιτείται ένα Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με καταλήψεις, μπλοκαρίσματα και Συμβούλια Δράσης–Λαϊκές Συνελεύσεις.

Οι εργαζομένοι πρέπει να εκδιώξουν την προδοτική γραφειοκρατία από τη ΓΣΕΕ και να εγκαταστήσουν μια πανελλαδική Εργατική Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα, να καλέσουν σε αγωνιστική αλληλεγγύη τα συνδικάτα και τα εκατομμύρια εργαζομένων της Ευρώπης και σε εγρηγόρηση τους φαντάρους ενάντια στα πραξικοπηματικά σχέδια ΕΕ-ελληνικής ολιγαρχίας.

Ένα από τα πανό εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία. Φωτό ΕΑ.

Ένα από τα πανό εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία. Φωτό ΕΑ.

Η εναλλαχτική λύση είναι: έξω από την ΕΕ και ΝΑΤΟ με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχει μέλλον για τη νεολαία μέσα στην κόλαση της ΕΕ. Ζούμε στην επαναστατική περίοδο της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού και η εγκαθίδρυση κυβέρνησης εργατών-αγροτών με σχεδιασμένη οικονομία και προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης μπορεί να επιλύσει αυτή την κρίση.

Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα η δημιουργία μιας επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, ενός επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς για να οδηγήσει τους εργαζομένους στη δική τους εξουσία. – Αθήνα Τρίτη 14/7/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

“Καταγγέλουμε το χθεσινό όργιο καταστολής ενάντια στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Χωρίς κανένα πρόσχημα, δυνάμεις των ΜΑΤ και Δίας κυνήγησαν το συγκεντρωμένο κόσμο έως το μετρό Συγγρού-Φιξ, ρίχνοντας χημικά εντός του σταθμού, χτυπώντας και προπηλακίζοντας κόσμο, προβαίνοντας σε ανθρωποκυνηγητό στα στενά.

Την ίδια ώρα, το κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων παρέμενε κλειστό με φοιτήτριες και φοιτητές εγκλωβισμένες/ους μέσα, ενώ αργότερα το βράδυ σημειώθηκαν τελείως αδικαιολόγητα αστυνομικά πογκρόμ στην περιοχή.

Πρόκειται για σκηνές τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται πως όχι. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού Προ.Πο. Γιάννη Πανούση από την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά, οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι πήραν πάνω την υπόθεση της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη για το μεγαλειώδες ΟΧΙ, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τεράστιας ανεργίας και απαξίωσης εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαθέτουν τους εαυτούς τους στον αγώνα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, να γίνονται ο σάκος του μποξ και το εύκολο θύμα για την κρατική καταστολή. Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

“Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι και νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ψηφίσει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που συμφώνησε η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Ένα μνημόνιο, που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Την ίδια ημέρα, ταυτόχρονα και παράλληλα με τα προσχεδιασμένα επεισόδια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου, ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» και άλλοι αγωνιστές. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.”

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Φωτό ΕΑ.

Από τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Φωτό ΕΑ.

Την Τετάρτη το πρωί περίπου 1.500 εργαζόμενοι από νοσκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, μετρό και δημόσιες υπηρεσίες συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή.

Στη πορεία πήρε μέρος αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και αριστερά κόμματα. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του πορεία 500 περίπου εργαζομένων από την Ομόνοια στη Βουλή.

Απολυμένες καθαρίστριες στη σημερινή πορεία. Φωτό ΕΑ.

Απολυμένες καθαρίστριες στη σημερινή πορεία. Φωτό ΕΑ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s