► ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΕ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Περίπου 10.000, κυρίως νέοι/ες, συγκεντρώθηκαν σήμερα Παρασκευή βράδυ έξω από τη Βουλή μετά από πορεία του ΠΑΜΕ, από την Ομόνοια, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα Προπύλαια.
Στην πλατεία Συντάγματος υπήρχαν δυο μόνο πανό των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Παιανίας και Ηρακλείου Αττικής.
Νωρίτερα στην οδό Σταδίου διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες σταμάτησαν για 15’ την πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το Σύνταγμα κάνοντας και χρήση χημικών από ψεκαστήρα ενάντια στους διαδηλωτές.
Η αντεπαναστατική συγκέντρωση την Πέμπτη το βράδυ του μετώπου του «ΝΑΙ» μάζεψε μερικές εκατοντάδες.

Ανακοίνωση της Εργατικής Αντίστασης – Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης,
ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής της 4ης Διεθνούς

► ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΕ!

► ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Από τη συγκέντρωση σήμερα το βράδυ έξω από τη Βουλή, ώρα 8:30. Φωτό ΕΑ.

Από τη συγκέντρωση σήμερα το βράδυ έξω από τη Βουλή, ώρα 8:30. Φωτό ΕΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετάτρεψε το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος σε υπόδουλο “ΝΑΙ” σε νέο καταστροφικό μνημόνιο όπως διάταξε η τρόϊκα”! Το τρίτο μνημόνια είναι ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα ταξικού πολέμου για την εξαθλίωση και συντριβή της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτιάς και μικροεπαγγελματιών. Η ηγεσία Τσίπρα ζητά 53,5 δισ. ευρώ για να πληρώσει τους τοκογλύφους ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τις ελληνικές τράπεζες!

Η αντίδραση των εργαζομένων και νεολαίας πρέπει να είναι παλλαϊκή κινητοποίηση με γενική πολιτική απεργία διαρκείας, καταλήψεις και αποκλεισμούς, ενάντια στην “αριστερή” βάρβαρη λιτότητα!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε όλες τις υποσχέσεις της και πρόδωσε δυο φορές τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Ο Τσίπρας προχώρησε σ’ ένα συνταγματικό πραξικόπημα σε σύμπραξη με τα κόμματα του “ΝΑΙ”. Με διαδικασίες-εξπρές, μια απολυταρχική επιβολή από την κυβέρνηση, ουσιαστικά ο Τσίπρας βαδίζει προς μια μνημονιακή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, όπως απαιτούσε η τρόϊκα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Αλλά οι “εταίροι” γκάνγκστερ εκβιαστές στις Βρυξέλλες θα απαιτήσουν και άλλα μέτρα και προπαντός βίαια επίθεση για να τσακιστεί η αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας. Δεν τους φτάνει η υποταγή ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν τις συνομωσίες για την ανατροπή του από τα δεξιά!

Διμοιρία των ΜΑΤ έκλεισαν τη Σταδίου για 15' στην πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το Σύνταγμα. Φωτό ΕΑ.

Διμοιρία των ΜΑΤ έκλεισαν τη Σταδίου για 15′ στην πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το Σύνταγμα. Έγινε χρήση χημικών. Φωτό ΕΑ.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους νεολαία και αγροτιά ενάντια στη βαρβαρότητα ενός νέου μνημονίου και της εξαθλίωσης από μια χρεοκοπία του καπιταλιστικού κράτους, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει, είναι η ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τα αριστερά!

Ο αγώνας αυτός σημαίνει ότι Επιτροπές Εργαζομένων και Λαϊκές Συνελεύσεις αναλαμβάνουν άμεσα δράσεις σε κάθε περιοχή για την επαρκή τροφοδότηση του λαού με τρόφιμα, φάρμακα, και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.
Οι αγωνιστές συνδικαλιστές και νεολαία καλούνται να εκδιώξουν την προδοτική γραφειοκρατία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να εγκαθιδρύσυν πανελλαδική Εργατική Συνέλευση για την οργάνωση και συντονισμό του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και τη βία των ΜΑΤ.

Για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανατροπή του καπιταλισμού, για κυβέρνηση εργατών – αγροτών με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, με σχεδιασμένη οικονομία με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Είναι ώρα δημιουργίας ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς, μιας νέας ηγεσίας της εργατικής τάξης και νεολαίας, για να οδηγήσει τους εργαζομένους στη δική τους εξουσία! – Αθήνα 10-7-2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s