ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΕ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΕ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Ανακοίνωση Εργατικής Αντίστασης – Επαναστατικής Μαρξιστικής Ένωσης, Τετάρτη 8/6/15.

Σήμερα Τετάρτη πρωί 8 Ιούλη ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) τριετές “δάνειο ή πρόγραμμα” χωρίς να αναφέρεται το ποσό.

Πρόκειται για μια προδοτική και πανάθλια αίτηση για ένα νέο τρίτο μνημόνιο λιτότητας, όπου η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχεται όλα τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούσε η τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η αίτηση Τσακαλώτου προτείνει από τη Δευτέρα εφαρμογή μέτρων “που θα περιλαμβάνουν, μέτρα σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση, μέτρα σχετικά με τις συντάξεις και επιπρόσθετες δράσεις.” Δηλαδή, λιγότερη φορολόγηση των επιχειρήσεων περισσότερη στους εργαζόμενους και αγρότες, επίθεση στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων.

Από την πορεία 2 Ιούλη. Φωτό ΕΑ.

Από την πορεία 2 Ιούλη. Φωτό ΕΑ.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά τα μέτρα που αποδέχεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο ίδιος στη σημερινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε στο μνημόνιο των 47+ σελίδων. Στη σημερινή αίτηση του ο Τσακαλώτος αναφέρει ότι αύριο Πέμπτη 9 Ιούλη η ελληνική κυβέρνηση “θα παραθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της για μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων προς αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς που θα παρουσιαστεί στο Euro Group”. Σίγουρα αυτές οι προτάσεις – πέρα από αυξήσεις φόρων για τους εργαζόεμνους και φτωχούς, θα περιλαμβάνουν ολοκληρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, επίεθση στα εργατικά δικαιώματα, και τεράστιες περικοπές σε υγεία, παιδεία, δημόσιες υπηρεσίες. Ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα ταξικού πολέμου για τη συντριβή της εργατικής τάξης, νεολαίας, αργοτιάς και μικροεπαγγελματιών!

Σήμερα στην ομιλία του ο Τσίπρας τόνισε το πασίγνωστο, ότι δηλαδή τα χρήματα των δανείων των δυο μνημονίων, πήγαν στις “ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες”. Αλλά στην αίτηση του ο Τσακαλώτος επιμένει ότι “το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος”. Και υπογραμίζει ότι “Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της πλήρως και εγκαίρως.”!

Από διαδήλωση υπέρ του “ΟΧΙ” στις Βρυξέλλες την προηγούμενη βδομάδα.

Η κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το αίτημα Τσακαλώτου δεν επιμένει ούτε κάν στο κύριο σημείο της ρητορίας της, στο “κούρεμα” ή στην “αναδιάρθρωση” του χρέους. Ο Τσακαλώτος παρακαλεί ώστε οι συνομιλίες κάποια στιγμή στο μέλλον να οδηγήσουν και σε μέτρα “ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.”

Ο ελληνικός λαός πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας και με κάθε άλλη δράση, ώστε να μην ψηφιστεί η αντεπαναστατική συμφωνία που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις ενάντια στο νέο πανάθλια μνημόνιο. Να εκδιωχθεί η αντεργατική γραφειοκρατία από τη ΓΣΕΕ και να συγκροτηθέι πανελλήνια Εργατική Συνέλευση στο χτίριο της ΓΣΕΕ.

Από διαδήλωση υπέρ του “ΟΧΙ” που οργάνωσαν τα γαλλικά συνδικάτα στο Παρίσι την προηγούμενη βδομάδα.

Το 61% του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα, ο Τσίπρας το μετατρέπει σε “ΝΑΙ”. Με τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των καπιταλιστικών κομμάτων, γίνεται ο ίδιος φορέας αντιδημοκρατικών και διχτατορικών μέτρων ώστε να επιβληθεί το νέο τρίτο μνημόνιο λιτότητας.

Αντί να αντισταθεί και να παλέψει τα σχέδια ανατροπής του, ο Τσίπρας συμπλέει με τους επίδοξους οργανωτές συνταγματικής εκτροπής (με πίεση στον Παυλόπουλο) και πραξικοπημάτων (μέσω ΜΑΤ και στρατού).

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους νεολαία και αγροτιά για να αποφύγουν το νέο μνημόνια και την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση της χρεοκοπίας του καπιταλιστικού κράτους, είναι η οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπούλησε όλες τις υποσχέσεις της και πρόδωσε δυο φορές τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανατροπή του καπιταλισμού, για κυβέρνηση εργατών – αγροτών με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο και διαχείριση, με σχεδιασμένη οικονομία με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s