ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Περίπου 100 εργαζόμενοι στους δήμους διαδήλωσαν σήμερα Τρίτη μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο χτίριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα οι εργαζόμενοι απαιτούν μαζικές προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.

Από τη σημερινή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φωτό ΕΑ.

Από τη σημερινή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φωτό ΕΑ.

Η κινητοποίηση, με απεργιακή στάση εργασίας 12-3 μ.μ., οργανώθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμμετείχε το σωματείο Τεχνικών – Μισθωτών.
Στην πορεία τα κυριώτερα συνθήματα ήταν: «Ούτε 1 ευρώ για το δανεισμό – μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στο μισθό!», «Δεν χρωστάμε σε κανένα – φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «Όχι στους μεσάζοντες και στους ιδιώτες – οι Δήμοι ανήκουν στους δημότες!».

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (15/6) αναφέρει ότι η κινητοποίηση είναι η αντίδραση της Ομοσπονδίας, «στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών που έχουν εμπλακεί στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων, όπως και στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων […]

Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Φωτό ΕΑ.

Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της ΚΕΔΕ. Φωτό ΕΑ.

[Ζητάμε] από την πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων στους Δήμους που σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών τους. […]
Η παράταση των συμβάσεων των ιδιωτών για την καθαριότητα στους Δήμους μέχρι το τέλος του 2015, που αποφάσισε η κυβέρνηση με διάταξη που ενσωματώθηκε και ψηφίστηκε με το Νόμο 4325/2015, άνοιξε την όρεξη στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που διεκδικούν «μονιμοποίηση» της σχέσης που αντιτίθεται πλήρως στο Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τη σημερινή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φωτό ΕΑ.

Από τη σημερινή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φωτό ΕΑ.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά από την κυβέρνηση να καταργήσει ΑΜΕΣΑ το άρθρο 61 του Νόμου 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως επίσης και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες και επείγουσες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού».

Την ώρα της κινητοποίησης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΖΑ, και το χρηματιστήριο της Αθήνας κατέρρεε για δεύτερη μέρα κατά 5%. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s