«ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!»

Από την απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Από την απεργιακή κινητοποίηση σήμερα στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Φωτό ΕΑ.

Δεκάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο και στα καταστήματα, καθώς και αλληλέγγυοι, πραγματοποίησαν μια ακόμη 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Κυριακή και διαδήλωσαν στην οδό Ερμού ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Βασική απαίτηση των εμποροϋπαλλήλων η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Απεργοί και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα και στην Ερμού και άνοιξαν τα πανό τους μπροστά στα καταστήματα ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της λειτουργία των καταστημάτων σε ούτε μια Κυριακή.

Με νόμο της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα καταστήματα ανοίγουν 8 Κυριακές το χρόνο. Την πρωταπριλιά ο Υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης είπε ότι νομοθετήσει για άνοιγμα των καταστημάτων δυο φορές το χρόνο. Οι εργαζόμενοι απαιτούν καμιά Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα!

Ο Σταθάκης και η κυβέρνηση του αρνούνται να αντιταχτούν στις διαταγές της τρόϊκας και των πολυεθνικών.

Στην Ερμού και στο Σύνταγμα υπήρχαν πολλά πανό όπως του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας [syntonistikokyriakew.espivblogs.net], του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, Εργαζόμενοι/ες στο εμπόριο [orthostasia.wordpress.com], Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής, Συνέλευση Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων κ.α.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), όπου πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ, κάλεσε απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία του και όχι στην Ερμού ή σε κάποιο εμπορικό κέντρο!

 Οι εμποροϋπάλληλοι κατηγορούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) ότι κηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς σωστή προετοιμασία και μαχητική οργάνωση.

Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό ΕΑ.

Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό ΕΑ.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου της ΟΙΥΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3  MAH 2015

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 11.00 π.μ.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 3 Μάη 2015 και στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα & Ερμού, ώρα 11.00 π.μ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μνημονιακού – αντεργατικού Ν. 4177/2013 και στην επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία.

Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s