ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 μμ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ – ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ «ΝΕΑ»!

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Βουλή. Φωτό από left.gr.

Από τη διαμαρτυρία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Βουλή. Φωτό από left.gr.

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” κρατούνται δυο από τους απεργούς πείνας που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, των αντι-τρομοκρατικών νόμων, και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και συγγενών κρατουμένων.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Ο αγωνιστής συνδικαλιστής και γραμματέας του ΜΕΤΑ (συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Χαρίσης χτες Πέμπτη έγραψε “ανοιχτή επιστολή – έκκληση”. (ολόκληρη η επιστολή παρακάτω).

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος είπε ότι “χρειάζεται χρόνος και συζήτηση” για να συνταχτεί νομοσχέδιο  για την κατάργηση των “τρομονόμων”.

Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη υπουργών με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη σελίδα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” (σήμερα Παρασκευή) ο Αν. Υπουργός Προστασίας Πολίτη Γ. Πανούσης (υπέρμαχος οπλοφορίας των ΜΑΤ και αστυνομικών επιθέσεων σε καταλήψεις) εξαπόλυσε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ απαιτώντας ότι “πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο»!

Ο Πανούσης αναφέρει ότι πρέπει “να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους;”!

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φοιτητές πρέπει να απαιτήσουν την άμεση εκδίωξη του Πανούση! Η επίθεση του από τα “ΝΕΑ” στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επίθεση στην εργατική τάξη – οι εργαζόμενοι  απαιτούν την υλοποίηση των υποσχέσων του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Πανούσης δεν είναι παρά το φερέφωνο της τρόϊκας και πρέπει να παυθεί αμέσως.

Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρωθυπουργός Τσίπρας ανεχτούν τον Πανούση, σημαίνει ότι συμφωνούν με την αντιδραστική λογική του για επίθεση σε κάθε διαμαρτυρία που αντιτίθεται στην αστυνόμευση και στα μνημόνια – αυτή είναι η ουσία!

Ο Γιώργος Χαρίσης χτυπημένος στο κεφάλι από τα ΜΑΤ - Σύνταγμα 19 Ιούνη 2013. Φωτό iefimerida.gr

Ο Γιώργος Χαρίσης χτυπημένος στο κεφάλι από τα ΜΑΤ – Σύνταγμα 19 Ιούνη 2013. Φωτό iefimerida.gr

“ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ  

[ΓΟΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΦΟΙΒΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ]

Προς: όλους τους εμπλεκόμενους πολιτειακούς φορείς

Ως γονέας ενός εκ των απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, που σήμερα βρίσκονται στην 33η μέρα της απεργίας, κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα να πάρουν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για να αρθεί το αδιέξοδο και να σωθούν οι απεργοί από το θάνατο ή από την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών σε ζωτικά τους όργανα!

Δυόμιση μήνες από τις εκλογές στις 25 του Γενάρη, όπου ο λαός με την ψήφο του θέλησε να κάνει παρελθόν τη μαύρη περίοδο των μνημονίων, της έντασης του αυταρχισμού και της κρατικής αυθαιρεσίας, και να ανοίξει ορίζοντες για την αναγέννηση της ελπίδας για μια πιο δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία, φαίνεται σαν να μην άλλαξε τίποτα στις συνθήκες ζωής στις φυλακές αλλά και στην αντιμετώπιση των πολιτών από τα όργανα του κράτους.

Για κάθε κρατούμενο, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, λόγω της απεργίας πείνας, έχουν διατεθεί και φυλάσσονται από πολλές δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αστυνομικών, ασφαλιτών και εξωτερικών φρουρών, όταν την ίδια στιγμή 50 και 100 ασθενείς έχουν έναν νοσοκόμο, όταν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, και ο κόσμος πεθαίνει, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν ακόμη και τα στοιχειώδη και όταν το υγειονομικό προσωπικό κάνει τα πάντα για να κρατά τα νοσοκομεία ανοιχτά, χωρίς μάλιστα να πληρώνεται τις δεδουλευμένες υπερωρίες, τις εφημερίες και τα νυχτερινά.

Την ίδια στιγμή οι γονείς και οι συγγενείς των κρατουμένων, υφίστανται όχι μόνο ταλαιπωρία αλλά και εξευτελισμό από πολλά εντεταλμένα όργανα της πολιτείας που φρουρούν τους απεργούς πείνας στα νοσοκομεία όπου βρίσκονται, αφού τους υποβάλλουν σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο, όχι σε ειδικό χώρο, αλλά στο διάδρομο του νοσοκομείου, μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών αλλά και πολιτών. Άλλες φορές πάλι τους κρατούν επί ώρες στην αναμονή επειδή δεν υπάρχει γυναίκα αστυνομικός να κάνει τον σωματικό έλεγχο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητήσουν από γυναίκες του νοσηλευτικού προσωπικού να κάνουν εκείνες το σωματικό έλεγχο!!!! Την ύστατη στιγμή, τη στιγμή που η ζωή των παιδιών μας κρέμεται από μία κλωστή, θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η κυβέρνηση της Αριστεράς να συνδεθεί με θανάτους πολιτικών κρατουμένων, όταν η Αριστερά και κυρίως οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έχουν την ευθύνη σήμερα της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν διαχρονικά, ακόμη και σε δυσκολότερους καιρούς, σταθερά υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων, υπέρ μιας πιο δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας, υπέρ του εξανθρωπισμού των φυλακών και υπέρ της κατάργησης όλου του τρομολαγνικού νομικού θεσμικού πλαισίου που οικοδομήθηκε στη χώρα μας την τελευταία δεκαπενταετία.

Όλα τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας ήταν προγραμματικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος, και άρα δεν έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση των προγραμματικών του δεσμεύσεων.

Η λύση μπορεί να δοθεί με την κατάθεση και ταυτόχρονα την εισαγωγή του εν λόγω νομοσχεδίου «Για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και άλλες διατάξεις», για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την προσθήκη και κάποιων από τα βασικά αιτήματα των απεργών, όπως την απαγόρευση της βίαιης λήψης και την οριοθέτηση της χρήσης του DNA και την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου», καθώς και την άμεση απελευθέρωση της μητέρας και της συντρόφου του Γ. Τσάκαλου, γιατί δεν μπορεί σήμερα να ποινικοποιείται, απλά και μόνο η συγγενική και η φιλική σχέση, όταν αυτή δεν συνοδεύεται από ενέργειες και πράξεις που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.

Τα συνδικάτα, οι μαζικές λαϊκές και κοινωνικές οργανώσεις και όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στις φωνές του σκοταδισμού και της συντήρησης και να απαιτήσουν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και την προώθηση ριζοσπαστικών – δημοκρατικών αλλαγών που θα ξηλώνουν όλο το μνημονιακό, αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς που κτίστηκε τα τελευταία χρόνια, με στόχο να μετατρέψουν τη χώρα μας σε πειραματόζωο της Ευρώπης και το λαό μας σε παρία της και ζητιάνο!” – –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s