ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Βουλή. Φωτό από left.gr.

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στη Βουλή. Φωτό από left.gr.

Τα αιτήματα των απεργών πείνας, που υποστηρίζονται από κάθε τίμιο αγωνιστή/τρια, πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό που ουσιαστικά ζητούν οι απεργοί πείνας είναι η εφαρμογή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του Συντάγματος.

Συνοπτικά τα αιτήματα:

  1. Κατάργηση των «αντιτρομοκρτικών νόμων».
  2. Αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
  3. Αποφυλάκιση συγγενών των καταδικασμένων ως «τρομοκρατών».
  4. Κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ.

Δεν υπάρχει ούτε ένας/μια σοβαρή νομικός που να έχει αντίρρηση σ’ αυτά τα αιτήματα.Οι «αντιτρομοκρατικοί» νόμοι έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτ’ αλλο από νομοθεσίες ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και  υπάρχουν νομικά τεκμηριωμένες απόψεις ότι η ¨αντιτρομοκρατική” νομοθεσία είναι αντίθετη με το Σύνταγμα. Η αστική νομοθεσία φτάνει και περισσεύει για να δικάσει «τρομοκρατικές ενέργειες» ενάντια σε τράπεζες, περιουσίες ή πρόσωπα.

Η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού επιβάλεται από την τωρινή νομοθεσία σε περιπτώσεις σοβαρά ασθενών φυλακισμένων.

Η κράτηση συγγενών προσώπων καταδικασμένων ή κατηγορουμένων χωρίς τεκμήρια, είναι μια ουσιαστικά παράνομη ενέργεια των δικαστικών αρχών.

Έχει αποδειχτεί από επιστημονικές έρευνες ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (όπως αυτές τύπου Γ, ή τα λεγόμενα “λευκά κελιά”) δεν είναι παρά εκδικητικές μορφές εξαιρετικής καταπίεσης που στοχεύουν στη φυσική ή διανοητική εξόντωση των κρατουμένων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ως νομικός ξέρει καλά ότι όλα τα αιτήματα των απεργών πείνας είναι δίκαια. Ήδη έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και υποστηρίζει το αίτημα για την αποφυλάκιση συγγενών, των καταδικασμένων, που κρατούνται χωρίς αποδείξεις, και του Σάββα Ξηρού.

Αλλά με λύσσα οι δικαστικοί (οι ίδιοι που αφήνουν ελεύθερους φασίστες και εγκληματίες μαφιόζους) και τα μέσα μαζικής προπαγάνδας των τραπεζών και των εφοπλιστών, κάνουν ότι μπορούν ενάντια στην ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Χρησιμοποιούν τις διαμαρτυρίες αλληλέγγυων, όπως αυτή χτες στη Βουλή, για να προκαλέσουν υστερία και να χτυπήσουν από δεξιά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτή την περίπτωση η Πρόεδρος της Βουλής τους έβαλε στη θέσης τους τονίζοντας ότι η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα των πολιτών.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και άλλοι που κρίνουν τις ενέργειες διαμαρτυρίας των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας ως “προκλητικές” είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν τη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s