ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Από την κατάληψη των Γραφείων ΣΥΡΙΖΑ. Φωτό @Skar_.

Από την κατάληψη των Γραφείων ΣΥΡΙΖΑ. Φωτό @Skar_.

Περίπου 50 Αναρχικές/οί Αλληλέγγυες/οι στον Αγώνα των Πολιτικών Κρατουμένων προχώρησε σε κατάληψη σήμερα Κυριακή πρωί των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου στην Αθήνα. Στην πρόσοψη του χτιρίου κρεμάστηκαν πανό αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των πολιτικών κατουμένων και της απελευθέρωσης συγγενών και φίλων των κρατουμένων για την υπόθεση Συνωμωσία των Πυρήνων Φωτιάς. Στην ανακοίνωση τους οι Αναρχικές/οί Αλληλέγγυες/οι στον Αγώνα των Πολιτικών Κρατουμένων τα αιτήματα τους: “Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για: Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187). Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος). Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων. Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο. Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και το αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.”

Αργά την Κυριακή βράδυ το left.gr δημοσίευσε την παρακάτω δήλωση του Π. Λάμπρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Σήμερα έγινε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη.” (!)

Αυτό που φαίνεται ότι αρνείται να κατανοήσει ο Λάμπρου και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υποταχτεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, και δεν εκπληρώνει ούτε τις εκλογικές υποσχέσεις της.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s