ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ta-organa-dioikisi-tis-poe-ota-poioi-ta-stelexonoun

Όλοι/ες οι εργαζόμενοι/νες οφείλουν να υποστηρίξουν ενεργά με κάθε τρόπο την αυριανή ημέρα Τρίτη 30 Σεπτέμβρη μέρα καταλήψεων δημαρχείων ενάντια στις «αξιολογήσεις»-απολύσεις της κοινοβουλευτικής χούντας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ όρισε την αυριανή μέρα ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δράσης ενάντια στις «αξιολογήσεις», τη «συγκριτική αξιολόγηση» και το Ν. 4250/14.

Σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (25/ 9/14) αναφέρει:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά στον κ. Μητσοτάκη ότι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά με την επιστράτευση και της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να γίνουν πρόβατα επί σφαγή επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να πάρει «άριστα» από τους τοκογλύφους-δανειστές τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί. Ο δε πανικός του είναι κακός σύμβουλος.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε απεργία-αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα και εργασίες, που σχετίζονται με την διαδικασία της «συγκριτικής αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια. Δεν πρόκειται να συναινέσουν σε ένα έγκλημα που στόχο έχει τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζομένους των δήμων να πραγματοποιήσουν αύριο στα δημαρχεία συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις. Σ’ αυτές τις συνελεύσεις των εργαζομένων πρέπει να συζητηθεί η προοπτική νίκης του αγώνα ενάντια στις αξιολογήσεις-απολύσεις.

Μιας μέρας απεργία ή κατάληψη μερικών ωρών είναι κινητοποίησεις διαμαρτυρίας και σίγουρα τέτοιες δράσεις είναι αναγκαίες, αλλά στο πλαίσιο ενός προγράμματος νίκης. Σήμερα οι εργαζόμενοι δέχονται βάρβαρη ταξική επίθεση με τα μνημονία ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Είναι αντιμέτωποι μιας διχτατορικής κυβέρνησης εντολοδόχου της τρόϊκας, δηλαδή των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ και της Φρανκφούρτης.

Για να πεταχτεί ο Ν 4250/14, και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, στα σκουπίδια, πρέπει να πεταχτεί εκεί η ίδια η κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ενωτική δράση όλων των εργαζομένων σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας που πρέπει να οργανώσουν και καλέσουν η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ μαζί με τις μεγάλες ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Εργαζόμενες δηλώνουν την αντίθεση τους στις "αξιολογήσεις" και προτείνουν ανατροπή της κυβέρνησης-χούντας, στην απεργικαή πορεία της ΑΔΕΔΥ, Αθήνα 9/7/14.

Εργαζόμενες δηλώνουν την αντίθεση τους στις “αξιολογήσεις” και προτείνουν ανατροπή της κυβέρνησης-χούντας, στην απεργικαή πορεία της ΑΔΕΔΥ, Αθήνα 9/7/14.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση έκλεισε με διχτατορικό διάταγμα την ΕΡΤ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρωτοστάτησε στη συγκρότηση μετώπου, μαζί με αρκετές μεγάλες Ομοσπονδίες, ενάντια στην κυβέρνηση. Τότε οι Ομοσπονδίες κάλεσαν σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Εκείνη η ιστορική απόφαση έχει ξεχαστεί. Τι μπήκε στη θέση της από τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών; Κινητοποιήσεις τύπου «άσφαιρη ντουφεκιά στον αέρα» μιας μέρας, όπως η πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ της περασμένης βδομάδας την οποία σάρκασε η κυβέρνηση με στοιχεία που έδειχναν συμμετοχή μόλις 9%!

Είναι φανερό ότι χρειάζεται στις Ομοσπονδίες και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ μια νέα επαναστατική ηγεσία που ζει και αγωνίζεται στο σήμερα της αντίστασης στα μνημόνια. Απαιτείται ένα άλλο πλαίσιο αγώνα, οργάνωσης γενικής απεργίας διαρκείας σε Ενιαίο Μέτωπο με τους άλλους κλάδους εργαζομένων. Για ένα τέτοιο πρόγραμμα δράσης πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι αύριο στις συνελεύσεις και για μια ηγεσία που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα. –

Στείλτε την άποψη σας στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: erga1anti@yahoo.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s